Vali Soruşturma Açacak Mı?

İl Özel İdaresi tarafından 5 Ekim 2021 tarihinde yapılan Elazığ Zülfü Ağar Polis Eğitim Merkezi inşaat yapım ihalesine imar planı olmadan çıkıldığı ortaya çıktı. Bununla da kalmayıp inşaat alanı ve diğer yapıların ağaçların yoğun bulunduğu bölgeye gelmesi sebebiyle projede revizyon yapılması gündeme geldi. Bu kadar yanlışlar karşısında vatandaşın merak ettiği soru şu: Vali Toraman bu kadar yanlışı bir defada yapan ve kendisine bağlı olan İl Özel İdare yetkililerine soruşturma açacak mı?

Vali Soruşturma Açacak Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ, SORUŞTURMA AÇACAK MI?

24 Ocak depremi sonrasında riskli olduğu için boşaltılan ve uzun süre öğrenci alamayan Elazığ Polis Meslek Eğitim Merkezi için Hankendi Bölgesinde yapılmak üzere İl özel İdaresi tarafından ihaleye çıkıldı.
Açık ihale usulü ile gerçekleştirilen ihale 5 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Yaklaşık yapım maliyeti 67.664.246.07 TL, olan ihale 49.494.494.49 TL ile en uygun teklifi veren Ziver Petrol uhdesinde kalmıştı.

YASAL SÜRECİN ARDINDAN İNŞAAT BAŞLADI

İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından itiraz süresi de dahil yasal bekleme sürecin ardından inşaat alanında hafriyat çalışmaları başlatıldı.
Yüklenici firma kendisine verilen proje çerçevesinde koordinatları da alarak hafriyat çalışmalarına başladı.

AV. İRFAN SÖNMEZ’İN PAYLAŞIMI İLE HABERDAR OLUNDU

İlgili firma inşaat yapım çalışmaları öncesinde hafriyat çalışması yaparken projede belirlenen alanlarda kazı ve hafriyat alım işlemlerine başladı. 
Bölgede yürüyüşe çıkan ilimiz siyasetçilerinden Av. İrfan Sönmez, yapılan çalışmaları resimleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

VALİ, TORAMAN İNŞAAT ALANINDA

Av. İrfan Sönmez’in paylaşımı sonrası inşaat alanına giden Vali Toraman, proje kapsamında inşaat yapılması amacıyla bazı ağaçların zorunlu olarak söküldüğünü gördü ve yüklenici firmaya  5 bin yeni ağaç diklmesi talimatını verdi.

PROJE DE YANLIŞ

Vali Toraman’ın ziayaretinde bir gerçek daha ortaya çıktı.Polis okulunun  projesini çizen teknik elamanların, alanı görmeden bunu proje çizdikleri için, başta spor salonu olmak üzere birçok yapının ağaçların yoğun olarak bulunduğu alanlara konuşlandırıldığı görüldü.

PROJEDE REVİZYON YAPILIYOR

Projede yer alan birçok yapının ağaçların yoğun bulunduğu alanlara geldiğini gören Vali Toraman, projenin revize edilmesi talimatını verdi.

 İMAR PLANI DA YAPILMAMIŞ

Ağaç tartışmalarıyla gündeme gelen Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin bulunduğu 1.450 dönümlük alanın imarı planının onaylanmadan projesi hazırlanıp ihaleye çıkıldığı da ortaya çıktı.
Hem proje hem de imar planı olmadan çıkılan ihalenin daha ilk günden tartışılmaya açılması, kamu kurumlarının nasıl işlediği ve görevlerini nasıl yaptıklarını da ortaya çıkardı.

AV. SÖNMEZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Polis Meslek Yüksekokulu yapılan alanda imar planı olmadığı böyle bir çalışma olsa dahi onaylanan bir imar planı olmadığını yazılı olarak dile getiren bu konudaki itirazlarını Valilik ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne dilekçe ile ileten Av. İrfan Sönmez konunun takipçisi olacağını dile getirdi.


VALİ TORAMAN SORUŞTURMA AÇACAK MI?
Yaşanan bu gelişmelerden sonra Vali Toraman’ın bu kadar yanlışı bir ihalede yapan ve  kendisine bağlı İl Özel İdaresi yetkililerine soruşturma açıp açamayacağı merak ediliyor.