Umutlar 2023'e Kaldı

2020 yılında yaşadığımız deprem ve hemen ardından başlayan pandemi ile birçok sorunla karşı karşıya kalan Elazığ, bu problemleri 2022 yılında da yaşamaya devam etti. çözüm için umutlar 2023'e taşındı.

Umutlar 2023'e Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 yılı Ocak ayında yaşadığımız depremle 39 can kaybı ile birlikte binlerce bina ağır hasar almış ve halkımız günlerce çadırlarda yaşamak zorunda kalmıştı.
Depremin hemen ardından başlayan pandemi ve korona virüs sebebiyle yüzlerce hemşerilerimizi kaybetmiştik.
Dönemin getirdiği kısıtlamalar, sokağa çıkma yasakları birçok insanda davranış bozuklukları ve psikolojik sorunlara sebebiyet vermiş ve toplumun ruh sağlığı bozulmuştu.
2022 yılı ise pandemi döneminin bir yansıması olarak ülke ekonomilerini vurmuş, üretimin durması ve tedarik zincirindeki aksaklıklar sebebiyle birçok yaşamsal ürüne ulaşılmada zorluklar yaşanmıştı.

EKONOMİK KRİZ VE YÜKSEK ENFLASYON

Pandemi döneminin en acı faturası 2022 yılında ortaya çıktı ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde yüksek enflasyon ve aşırı fiyat artışları olarak yansıdı.

2022 SORUNLARLA GEÇTİ

24 Ocak 2020 depreminde yıkılan evlerin yerine TOKİ tarafından yapılan 25 bin konut hak sahiplerine teslim edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hak sahiplerine verilmek üzere yapımına başlanan konutlar, birçok yönleri ile eleştiri aldı.
2+1 konutların fazlalığı yanında sıkıştırılmış bloklar, kalitesiz işçilik sonucu çöken  tavanlar, basit hatalardan dolayı şikayete konu olan olumsuzluklar, kura çekimindeki adaletsizlikler  AFAD’ın birçok konuda vatandaşı zamanında bilgilendirmemesinden  kaynaklı bilgi kirlilikleri ve bunlarla ilgili olarak hem siyasilerin hem de bürokratların yetersiz kalması 2022 yılına damga vuran sorunlar  oldu.

KAMU KURUMLARI SINIFTA KALDI

2022 yılında vatandaşların en çok şikâyet ve sitem ettikleri konuların başında, kamu kurumlarının görevlerini tam anlamıyla yapamaması ve çalışanların işlerini ciddiyetle yapmamaları geldi.
Hemen hemen tüm resmi kurumlarda yaşanan bu sorunlar sebebiyle vatandaşın devlete güvenlerinin sarsılmasına sebep oldu.
Vatandaşlar, 2022 yılı içerisinde en çok çalışan ve başta Fuar ve Kongre Merkezi,  Kentköy ve Engelsiz Yaşam Merkezi, Harput’taki çalışmalar olmak üzere çok sayıda projeyi hayata geçiren Elazığ Belediyesi olduğu görüşünde birleşiyorlar.

PROBLEMLER 2023’E DEVRETTİ

İlimizin, Uluova ve Kuzova sulama projeleri, Pertek Köprüsü gibi uzun yıllardan beri çözüm bekleyen önemli sorunları 2023 yılına devretti.
Uluova ve Kuzova sulama projelerinin hayata geçirilmesi amacıyla GES projelerinin ihalesi yapıldı ancak tarım alanlarına suyun 2023 yılında verilip verilmeyeceği merak ediliyor.
Pertek Köprüsü için proje ihalesi yapıldığı açıklansa da köprünün hangi noktaya yapılacağı hala belirlenmiş değil. Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş,  köprünün hem Çemişegezek hem de Pertek ilçelerinin ortak kullanacağı bir noktada inşa edilmesi görüşünü dile getirirken vatandaşlar, köprünün Doğu Anadolu’yu Karadeniz bölgesine bağlayan ana ulaşım güzergahı üzerinde yapılmasını istiyorlar.

ASAYİŞ OLAYLARININ EN ÇOK OLDUĞU YIL

2022 ilimizin yaşadığı en büyük olumsuzluklardan biri de asayiş olaylarının artması oldu. Ruhsatsız  silahlardaki artış,Silahlı ve bıçaklı saldırılar, Uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinde artışlar,kadın cinayetleri, hırsızlık, mekan basma, kavga,yaralama gibi olayların sıklıkla yaşandığı ilimizde, emniyet görevlilerinin denetim ve uygulamalarıyla bu olaylar aşağıya çekilmeye çalışıldı.

2023 SEÇİM YILI

2022 yılı birçok siyasi parti açısından önemli değişikliklerin yaşandığı bir yıl oldu. Birçok siyasi partinin il başkanları ve yönetimi değişti. 
 MHP Lideri Devlet Bahçeli,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ilimize gelerek programlara katıldılar. 
Siyasi olarak vatandaşın 2023 yılından beklentileri oldukça fazla. Mayıs ayında yapılması planlanan  genel seçimlerde ülkeyi beş yıl yönetecek kararı verecek olan vatandaşların siyasi partilerden en büyük beklentisi ise milletvekili aday listelerini yeni ve yıpranmamış simlerden oluşturmaları.

2023, ŞEHRİN KAZANDIĞI YIL OLSUN

2022 yılını sorun ve problemlerle geçiren Elazığ, 2023 yılından oldukça umutlu. Özellikle yapılacak seçimler sonucu seçilecek milletvekillerinin geçmiş yılların kayıplarını telafi edecek bir çalışma ortaya koymalarını bekleyen vatandaşlar, listesinde bu tür özellikte olan isimlere yer veren partilere daha çok destek verecekler.
2022 yılını birçok sorunlarla kapatan Elazığ’ın 2023 yılında tüm sorunlarından arınarak, kalkınma yolunda önemli adımlar atması dileğiyle Haber Ayrıntı  ailesi olarak tüm okur ve hemşerilerimiz yeni yılını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyoruz...