Türsab Harput btk başkanı Öktem: Burada Yazdıklarımdan İnanın Sayın Valilerimizin De Haberi Yoktur

Fırat Kalkınma Ajansı'nın 15 Eylül tarihinde internet sitesinde Turizm çalışmaları ile ilgili yapmış olduğu haber ve paylaşımlar TÜRSAB Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Fazıl Mustafa Öktem tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Türsab Harput btk başkanı Öktem: Burada Yazdıklarımdan İnanın Sayın Valilerimizin De Haberi Yoktur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Öktem ;
“Burada yazdıklarımdan inanın Sayın Valilerimizin de haberi yoktur” dedi.
Fırat Kalkınma ajansının Turizm ile ilgili bölgemize ve İlimize yaptığı herhangi bir çalışma olmadığını belirten Öktem açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Tunceli ilimizde İnanç Turizm yerlerine desteklerini görmemezlikten gelmeyelim, konu ile ilgili turizmci ve bölge halkının hangi görüşleri alınmış onu da öğrenelim. 
“Valilerimizin haberi yoktur” demem şöyle ki; Turizm adına yaptıkları projeler kendi yakınlarına finansman sağlamaktan öteye geçmemektedir. Bu durumunda bölgeye, bölge insanına hiçbir faydası olmamaktadır. Turizm insanla, kaliteli hizmetle, kalifiye personel ile gelişir! Bunlar olmadığı gibi yapılan çalışmaların altı boştur.
 Sonuç olarak yapılan çalışmalar, işin ehli olanlara danışılmadan yapıldığından, yapılmak için yapılmış oluyor ve bölgeye kazandırmak yerine kaybettiriyor.
Yine hizmet etmeden turist getirilmesi projesi yapılmış; konuyla ilgili kimin bir fikri var? 
Kimlere haber verilmiş?
Kaç acenta bilgilendirilmiş?
Bölgeye, bölge insanına, insanlığa, doğaya ne faydası var? 
Fırat Kalkınma Ajansının paylaşmış olduğu fotoğraflarda bulunan Aydın Didim Bölge Başkanının (Kuşadası tur) turlarından biridir. Bu tur şirketi yaklaşık üç yıldır bölgemize turlar düzenlemektedir. TÜRSAB’ın çabasıyla gelen bu turların, Fırat Kalkınma Ajansı ile bağlantısı nedir? 
2014 yılından beri Türsab Bölge Temsil Kurulu'nun dört dönem bölge başkanlığını yapmama rağmen, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından hiçbir projede fikrim alınmadığı gibi yapılan projelerden de bilgimiz yoktur. Yapım müsait olmadığından, toplantılara konu mankeni olarak çağrılmıyorum ya da çağrılsam da gitmiyorum.
Fikrimiz alınmadığı gibi her defasında TÜRSAB'ın ismini kullanmaktadırlar. Ülkemize, bölgemize, ilimize, İnsanımıza ve de Acentalarımıza faydası olmayan işlerde kurumumuzun isminin kullanılması bizleri derinden üzmektedir. 
Devletimiz; Fırat Kalkınma Ajansı’na milyonlarca lira ödenek göndermesine rağmen ortada gerek ilimiz adına gerek ise bölgemiz adına elle tutulur gözle görülür yapılan hiçbir şey yoktur.
 Başkalarının yaptığı çalışmayı kendileri yapmış gibi kabullenip resim çektirmekten başka ne yaptıklarını öğrenebilir miyim?
Kaldı ki TÜRSAB Kuşadası Bölge Temsil Kurulu Başkanımız Eda Yurtcan Hanımefendi, 3 yıldır buraya devamlı turlar düzenlemesine rağmen Fırat Kalkınma Ajansına bağlı illerde konaklama yapan acentalara destek verildiğini öğrenmiş ve böyle bir desteği almadığını ifade etmiştir.
 Tabi ki onun vasıtasıyla bizlerde yeni öğrenmiş olduk. Bu projelerin kimlerle yapılıp kimlerle paylaşıldığını öğrenmek istememizin hakkımız olduğunu düşünüyorum!!!  Böyle bir desteğin verildiğinden Genel Merkezimiz ve bölgemiz neden bilgilendirilmemiştir? Sormak isterim.
Çalışmalarımız doğrultusunda yüzlerce acentamız buraya turlar yapmış hiçbirinin de haberi olmamıştır!!!.
Ayrıca Turizm alanında projeler yapıldığında konuyla ilgili neden turizm il kültür müdürlüklerinin haberi olmuyor. Gördüğüm kadarıyla turizm il kültür müdürlükleri de konuya dahil edilmeyip projelerin sonunda haberdar olmaktadırlar.
Kaldı ki Tunceli bu destek verilen illere neden dahil değil?
Tunceli, Fırat Kalkınma Ajansına bağlı iller içerisinde bulunmuyor da bizim mi haberimiz yok ? !!! Yahut Tunceli İlimiz kalkınmış da bizim mi haberimiz yok!”
Turizm projeleri şimdiye kadar hangi firmalarla gerçekleştirilmiş ve bu projelerin bedelleri hangi firmalara ödenmiştir?”