'Türkiye Yüzyılı' Vizyonuna Yakışan Bir İsim, Selahattin özsoy

Ülkemiz için büyük önem taşıyan ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması kesinleşen seçimler için geri sayım devam ederken, ilimizi TBMM'de temsil edecek isimlerin kimler olacağına dair değişik yorumlar yapılıyor.

'Türkiye Yüzyılı' Vizyonuna Yakışan  Bir İsim, Selahattin özsoy
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz için büyük önem taşıyan ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması kesinleşen seçimler için geri sayım devam ederken, ilimizi TBMM’de temsil edecek isimlerin kimler olacağına dair değişik yorumlar yapılıyor.
Elazığ, kurulduğu günden beri Ak Parti’ye güçlü destekler ve çok sayıda milletvekili kazandıran bir il olma konumunda.
Bu desteğin karşılığının yeterince alınıp alınmadığı konusunda ise kamuoyunda ciddi tereddütler var.
Özellikle deprem sonrası yaşanan süreçlerin iyi yönetilip yönetilmediği, depremin fırsata çevrilip çevrilmediği sürekli tartışılan bir konu oldu.
2023 seçimlerini ülkemiz kadar ilimiz için de önemli gören hemşerilerimiz, milletvekilli listesinin güçlü, devlet tecrübesi ve teknik yönü ve vizyonu olan isimlerden oluşmasını gerektiği görüşünde birleşiyorlar.
Bu beklentiye karşılık gelen isimlerden en önemli isimlerden biri de şuan İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan hemşerimiz Selahattin Özsoy.
1964 Palu doğumlu olan Özsoy,  1988 yılında İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, işletme dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamış tecrübeli, donanımlı bir teknokrat hemşerimiz.
İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra bir yıl serbest mühendislik yapan Selahattin Özsoy, 1989 yılında İnşaat Mühendisi olarak İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğünde göreve başladı.
İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü’nde 1989-2008 yılları arasında İnşaat Mühendisi, Başmühendis ve Yapım- Proje Şube Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 2008 yılında Elazığ Bölge Müdürü olarak atanan Özsoy, bu süre içerisinde başta Elazığ olmak üzere kendisine bağlı il, ilçe ve beldelerinin altyapı projelerine önemli destekler vererek bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sunma başarısını gösteren bir hemşerimiz.
Özsoy’un İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğündeki başarılı çalışmaları takdir edilerek 2014 yılında İzmir Bölge Müdürü olarak atandı.
 Bu görevinin ardından 2017 yılında İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Özsoy, bu görevinde de ilimiz yerel yönetimlerine önemli katkı ve desteklerini sürdürmekle birlikte Elazığ’dan giden her türlü talebin karşılanması amacıyla başkent bürokrasisindeki gücü ve etkinliğini kullanarak olumlu sonuçların alınmasını sağlamış duyarlı bir hemşerimiz olarak tanınmış.
Daha üst görevlere atanması sebebiyle Elazığ’dan ayrılsa bile şehrinden bağını koparmamış, her fırsatta memleketine gelerek hemşerileriyle gönül bağlarını güçlendirmiş olan Özsoy’un tüm birikim ve donanımlarını ilimiz için seferber etme vaktinin geldiğini düşünen Elazığlılar, milletvekili listesinde Özsoy’un bulunmasının hem Ak Parti hem de ilimiz için büyük bir kazanç olacağını dile getiriyorlar.
Ankara bürokrasini iyi bilen, bakanlılardaki süreçlerin nasıl işlediğine vakıf, bugüne kadar edindiği tecrübe ve dostluklarla birçok sorunu kısa sürede çözme yetkinliğine ulaşmış Selahattin Özsoy’un listede olması şehrin geleceği adına da umut veren bir adım olur.
Umarız Ak Parti yetkilileri ve Genel Merkez karar vericileri;  geçmişi başarı, dürüstlük ve şehir aşkı ile dolu, mesleğinde uzman, bulunduğu görevlerdeki başarılarıyla gururumuz olmuş ve Türkiye Yüzyılı vizyon projesine birikimiyle destek ve omuz verecek Özsoy gibi isimleri değerlendirir ve hem parti hem de şehir kazanır.