Turizme Fırat Damgası

İlgili kurumların ulaşım, sosyal tesis, konaklama, tabelandırma ve tesisleri açık tutma gibi çok basit çalışmaları yapmamaları sebebiyle barındırdığı önemli potansiyellere rağmen bir türlü canlandırılamayan turizm alanında Fırat Üniversitesi'nin çalışmaları göz dolduruyor. Eğitim öğretim alanındaki başarılarının yanında ilimizin turizm alanında gelişmesine katkıda bulunan Fırat Üniveresitesi'ni diğer kurumların da örnek alması bekleniliyor.

Turizme Fırat Damgası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin önemli turizm potansiyellerine sahip olmakla birlikte bu güzelliklerin yeterince değerlendirilemediğine ve şehir ekonomisine yansıtılamadığına dair söylem ve beklentiler karşılıksız kalırken, Fırat Üniversitesi’nin öğrencilere yönelik kültür-turizm turları vatandaş tarafında da takdir görüyor.
Şehrin tarihi ve turistik bölgelerine yönelik gezi ve tanıtım faaliyetlerini sürdüren Fırat Üniversitesi, tarihi beldeler Harput ve Palu’nun ardından turizm cenneti Sivrice ilçesine gezi etkinliği düzenledi.
Fırat Üniversitesi’nin eğitim öğretim alanındaki ulusal başarılarının yanında şehrin tanıtım ve turizmine yönelik bu çalışmalarını takdir ettiklerini ifade eden vatandaşlar,diğer kurumların Fırat Üniversitesini örnek alması gerektiğini dile getiriyorlar.

YÖNETİCİLER, TURİZMİ ÖNEMSİZ Mİ GÖRÜYOR?

İlimizde Harput gibi 4 bin yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bünyesinde çok sayıda tarihi mekan ve yapılara, Palu gibi açık hava müzesi gibi her metrekaresi tarih fışkıran bir ilçemize, Hazar Gölü gibi yeşil ve mavinin buluştuğu enfes tabiat güzelliklerine, Hazar Baba gibi yaz ve kız turizmine elverişli bir doğaya, Baskil Kanyonları, Keban Baraj Gölü, Golan Kaplıcaları, bunlarla birlikte ülkemizde en zengin yöresel yemek ve ürünler sıralamasında Gaziantep’ten sonra ikinci il olmamıza, kültür, sanat, musiki, folklor ve birçok değerlerine rağmen Elazığ’ın turizm alanında şeytanın bacağını bir türlü kıramaması, yöneticilerin bu konuda ortaya herhangi bir vizyon koyamamalarına bağlanıyor.

GÜNEYDOĞU TURİZMLE AYAĞA KALKTI

Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerimizin kültür turları ile başta gastronomi olmak üzere birçok alanda ciddi bir kalkınma yaşayan ve şehir ekonomilerine önemli girdi sağladıkları turizm faaliyetlerinde Elazığ’ın tutuk ve heyecansız olması, ilgili kurumların bu konuya yeterli ilgi göstermemelerinden kaynaklanıyor.

TURİZM EYLEM PLANIMIZ VAR MI?

İlimizin turizm konusunda yakın-orta ve uzun vadeleri kapsayan bir turizm stratejik planının olmaması, bu konuda görevli kurum ve kuruluşlar ile il yöneticilerinin turizm gibi bacasız sanayi olarak görülen sektöre yönelik çözümcül çalışmalar yapma yönünde bir kararlılık ve iarede ortaya koyamamaların faturasını şehir halkı ödüyor.

VALİYE GÖRE DEĞİŞEN TURİZM ÖNCELİKLERİ 

İlimizde turizm yatırımları ve vizyonunun her geçen Valiye göre değiştiğini, göreve başlayan yeni Valinin giden Valinin bu konundaki yaptığı çalışmaları devam ettirmek yerine kaderine terk ettiğini ifade eden vatandaşlar, bu konuda STK’ların da yeterli çalışma yapmaktan ve gündem oluşturmaktan uzak bir görüntü verdiklerini dile getiriyorlar.

TURİZM İHMAL EDİLEMEYECEK KADAR ÖNEMLİ BİR ALAN

Elazığ’ın mevcut potansiyellerinin harekete geçirilmesiyle şehrin turizm ve ekonomisinde ciddi canlanma ve gelişme olacağını dile getiren vatandaşlar, turizmin tüm yönleriyle masaya yatırıldığı çalıştay ve sonuçta yakın-orta ve uzun vade hedeflerin belirlenip buna ulaşmak adına tüm kurum ve kuruluşların işbirliğiyle yapılacak çalışmalarıyla mesafe alınacağını ifade ediyorlar.