Turizmde Tarihi Adım

İlimizin turizm alanında gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak turistik Van Gölü ekspresi seferleri için siyasilerimiz ilk adımı attı.

Turizmde Tarihi Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisan ayıyla birlikte başlayacak turistik tren gezisinin tıpkı turistik doğu ekspresi gibi ilgi görmesi bekleniyor.

Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Semih Işıkver ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal; TCDD Üst Yönetimi ile bir araya gelerek Elazığ Merkez ve Palu İlçemizde duracak şekilde programlanmış turizm açısından büyük katkı sunacak olan Turistik Van Gölü Ekspresi üzerine istişarede bulundular.

TURİZM İÇİN YENİ BİR DÖNEM
TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, TCDD Genel Müdürü Sayın Hasan Pezük, Müdür Yardımcıları Şinasi Kazancıoğlu ve hemşerimiz Turgay Gökdemir’i ziyaret eden Elazığ heyeti, Elazığ Merkez ve Palu İlçemizde duracak şekilde programlanmış turizm açısından büyük katkı sunacak olan Turistik Van Gölü Ekspresi seferleri üzerine istişarede bulundular.

DOĞU EKSPRESİ TUTTU SIRA VAN GÖLÜ EKSPRESİNDE
Kamuoyumuzun yakından bildiği gibi TCDD tarafından Kars ilimiz merkezli yapılan Doğu Ekspresi turizm Seyahat turları özellikle Kuzey Doğu Anadolu bölgemiz illeri için büyük değer ifade etmekte ve bu bölgelerin tüm yerel değerlerinin tanıtımında ve ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynamakta.

ELAZIĞ VE PALU’DA MOLA VERECEK
Konu ile ilgili ortak açıklamada bulunan Ak Parti Milletvekilleri Prof. Rol keleş ve Ejder ve MHP milletvekilleri ile MHP Milletvekili Semih Işıkver şu bilgileri verdiler:

“Biz de Cumhur İttifakı Milletvekilleri olarak Elazığ ve Palu hedefli Turistik Van Gölü Ekspresi Projesinin hayata geçmesi için yeni bir süreç başlatmış bulunuyoruz. İstanbul ve Ankara kalkış merkezli olmak üzere bölgemizin doyumsuz tarihi güzellikleri, zenginlikleri ve kültürel değerlerini turizme kazandırarak bölgesel kalkınma ve gelişme adına da yeni bir kapı aralamayı hedefliyoruz.”

ELAZIĞ TÜM YÖNLERİYLE TANITILACAK
Elazığ’ın 4 bin yıllık kadim tarihi ile Harput, Palu, Keban, Baskil ve diğer yörelerimizdeki onlarca ata ve ecdat yadigârı eserlere sahip olduğunu ifade eden Cumhur İttifakı Milletvekilleri; “Farklı kültür ve medeniyetlerin de çok sayıda değerinin bulunduğu ilimiz adeta açık hava müzesi konumundadır. İlimizin zengin gastronomi varlığı, musiki zenginliği ve kürsü başı geleneği, yöresel halk oyunları, inanç turizmindeki varlıkları, doğal güzellikleri, seyrine doyum olmayan Hazar Baba Kayak Merkezi, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, kış sporları, doğa sporları, müzeleri ve yöresel ürünleri tanıtılmayı ve turizme kazandırılmayı beklemektedir.
İlimizin tüm bu zengin potansiyelinin her birinin farklı beklentisi olan, binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çekecek, her biri çok kıymetli değerlerdir. Tüm bunlarla birlikte ilimizde özellikle son yıllardaki turizm yatırımları da ilimiz adına önemli kazanım olmuştur.” Dediler.

EKONOMİYE CAN SUYU
Başlatılacak turistik tren seferleri ile başta konaklama, yeme içme, alışveriş ve eğlence anlamında çok önemli altyapılara sahip olan şehrimizin bu potansiyelini ekonomik değer haline getirecek çok önemli bir sürecin başlayacağını ifade eden Milletvekilleri, “Bu sürece katkı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz şehrimize hayırlı olsun” dediler.

ELAZIĞ NE KAZANACAK?
Van Gölü Turistik seferlerin başlamasıyla ilimizde üç saat mola verecek trenden inen yerli ve yabancı turistler başta Harput olmak üzere tarihi mekanları gezip kapalı çarşıdan alışveriş yaparak ilimiz ekonomisine katkıda bulunacaklar.
Harput’ta Elazığ Belediyesi tarafında hayata geçirilen müzeler, cam seyir terası, Harput kalesi ve diğer mekanları gezen misafirler, şehrin değişik mekanlarını da gezerek tren garına dönecekler.

PALU TAVA MARKALAŞACAK
Güzergâh üzerinde bulunan Palu ilçesinde 2 saat mola verecek olan turistler, başta Palu kalesi, tarihi Palu köprüsünü gezip Palu tavası yedikten sonra yola devam edecekler.

YEREL YÖNETİCİLERE BÜYÜK GÖREV
İlimizin turizm alanında Güneydoğu illeriyle yarışmasına sebep olacak bu seferlerin başlaması için gerekli talebin oluşması amacıyla Ankara’daki Elazığlı bürokratlarımız olmak üzere ilimiz Valisi Belediye başkanları, Kaymakamlar ile STK’lara büyük görev düştüğüne dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine dikkat çekiyorlar.