Tunceli Koyun Keçi Birliğine Kayyum Atanacak mı ?

26 Şubat tarihinde yapılan Tunceli ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği genel kurulunda oylama başlamadan önce üyelerin gelir ve giderler bütçesi ile ilgili olarak yapılan  oylamada çoğunluğun red oyu verdiği iddia edilerek seçimin iptal edilmesi gerektiğini belirten üyelerin ilgili kurum ve kuruluşlara itiraz ettiği  öğrenildi.

Tunceli Koyun Keçi Birliğine Kayyum Atanacak mı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili olarak üyeler adına  gazetemize özel açıklamada bulunan Tunceli Damızlık Keçi Yetiştiricileri Birliği kurucularından Sait Şirin şu ifadeleri kullandı.

Malumunuz üzere 26 Şubat tarihinde Tunceli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği seçimi yapıldı.Yapılan bu genel kurul Hukuksuz ve yasal değildir.Genel kurulda Mevcut başkan ve üç  aday yarıştı.Oylama işlemi başlamadan önce gelir ve gider ile ilgili olarak bütçe oylaması yapılırken salondaki üyelerimizin ezici bir çoğunluğu gelir ve gider bütçesine itiraz etti ve onay vermedi. Salonda herhangi bir karışıklık olmaması için genel kurulda görevli memurlar ve divan heyeti genel kurul oylama işlemine geçti.Birlik genel merkezinin yasal,tüzük ve kurallarına göre gelir ve gider onayı almayan bir listenin seçime girmesi ne ahlaki,ne vicdanı nede hukukidir. Tunceli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri  Birliği Tunceli'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir. Bununla birlikte en çok üyesi olan bir sivil toplum kuruluşudur.Aynı zamanda bütçesi en çok olan sivil toplum kuruluşudur.Uzun zamandan bu yana birçok usulsüzlük ve yolsuzluk ile ilgili olarak ayyuka çıkan ve Tunceli kamuoyunun yakından takip ettiği bu seçime şaibe bulaşmıştır ve üyelerimizin büyük bir çoğunluğu yaşanan bu olaylardan dolayı huzursuzluklarını ve sıkıntılarını dile getirmişlerdir.Genel kurulda ve şu anda devam eden süreçlerle ilgili olarak birçok olumsuzluklar ortadayken genel kurulun oldu bittiye getirilmesini üyelerimiz asla kabul etmemektedirler.Birlik üzerinden yasal olmayan şekilde birçok konu gündemdeyken bu seçimin en kısa sürede tekrarlanması ve kamuoyunun vicdanının  rahatlatılması adına üyelerimiz  Kayyum atanmasını talep etmektedir. Konu ile ilgili olarak gerekli kurum ve kuruluşlarla yöneticilerle görüşmelerimiz devam ediyor.Önümüzdeki günlerde Tunceli kamuoyunu   tüm detayları ile ilgili olarak bilgilendirecegiz"dedi.

26 Şubat'da yapılan Tunceli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği  Genel kurulunda mevcut Başkan Zeynel Erdoğan 466,Fırat Yavuz 320,Sinan Biçici 302 oy alırken;Genel kurulun tek bayan adayı Dilan Çoban ise 14 oy almıştı.