Toplantı 'Sorunsuz' Geçti

2022 Yılının ilk Koordinasyon toplantısı Vali Yardımcısı Recep GÜNDÜZ başkanlığında yapıldı. toplantı, vatandaşın zorluklar yaşadığı sorunlar ve bunların çözüm yollarının tartışılması yerine amaca hizmet etmekten uzak, teamül haline gelmiş rutin bir faaliyetin tekrarı olarak yorumlandı.

Toplantı 'Sorunsuz' Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimize her alanda hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşların en üst derecede bulunan müdürlerinin katıldığı il Koordinasyon toplantısı yapıldı.
Aylık olarak gerçekleştirilme zorunluluğu varken zaman zaman aksatılıp 3-4 ayda bir yapılan bu toplantılarda, kamu kurumlarının karnesinin masaya yatırılması gerekirken, her kurumun sadece yaptıklarını dile getirip yapamadıkları ya da halkın yoğun şikâyetiyle karşılaşılan sorunlarda herhangi bir bilgi verilip çözüm yolu aranmadığı bir il koordinasyon toplantı daha yapıldı.

VALİ YARDIMCISI BAŞKANLIK ETTİ
Şehrin sorunlarının tartışılıp çözüme kavuşturulacağı 2022 yılının ilk koordinasyon toplantısı Vali Yardımcısı Recep Gündüz başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Ömer Toraman’ın katılmadığı toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Kaymakamlar, kurumların bölge ve il müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

ATLI: “BROŞÜR BASTIRMAK İSTİYORUM”
2021 yılının yatırım programı ve gerçekleşmelerinin görüşüldüğü toplantıda söz alan Gar Müdürü Kenan Atlı, geçtiğimiz yıl başlatılan Gar altgeçidinin asfaltlama dışında tamamlandığını, araç geçişlerinin başladığını, karayollarının iklim şartları çerçevesinde asfalt dökerek altgeçidin tamamlanacağını söyledi.
Yurtbaşı tarafında inşa edilecek geçidin ihalesinin yapılıp bahar ayı ile birlikte başlayacaklarını dile getiren Atlı,  tüm kurumlara gönderecekleri hemzemin geçitlerle ilgili bir broşür bastırmak istediğini ifade etti.

AKGÜL: “TARHANA SUYUNU, HAMZA BEY BARAJINA AKTARMAK İSTİYORUZ”
Toplantıda söz alan DSİ Bölge Müdür Vekili Hacı Akgül’ün Vali yardımcısı Recep Gündüz’e “Elazığ’da özellikle sizlerden bir talebimiz olacak, Tarhana İçme suyumuzu regülatör yapımızı buradaki 6.8 milyon metreküp suyumuzu Hamza Bey Barajına ishale etmek istiyoruz. Bununla ilgili yerelde halkımızın bir muhalefeti var dolayısıyla bu acil ve çok önemli burada sizlerden de çok önemli destekler bekliyoruz” şeklindeki talebi ise kamuoyunda tepkilere yol açtı.

HANİ İHALESİ YAPILMIŞ ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTI!

DSİ Bölge Müdür Vekili Hacı Akgül’ün Vali yardımcısı Gündüz’den tarhana çayının suyunun Hamzabey barajına aktarılması konusunda destek istemesi, gözleri DSİ Bölge Müdürlüğünün 5 Kasım 2021 tarihinde yaptığı basın açıklamasına çevirdi.
2040 yılına kadar şehrin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen ancak bu yıl suyu tümüyle tükenen Hamza Bey barajının yanlış bir proje olduğuna dair haberlere cevap veren DSİ Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu görüşlere yer vermişti.
“Elazığ ili için yapılan içme suyu ihtiyaç hesapları sonucunda 2040 yılı su ihtiyacı 1,967 m3/s olarak belirlenmiştir. Bu ihtiyacının tamamı Hamzabey Barajı, Tarhana Çayı Derivasyonu karşılanacaktır. Hamzabey Barajı'nın devreye girmesi ile Kesikköprü ve Sürsürü kuyuları devreden çıkartılarak, 2040 yılı ihtiyaç açığı olan 0,57 m3/s içmesuyu Uluova mevcut YAS kuyularından sağlanacağı öngörülmüştür. Bu şekilde Elazığ kentine verilecek olan toplam 1,967 m3/s içme suyu 2040 yılına kadar kentin içme suyu ihtiyacını karşılamaya yeterli olacağı belirlenmiştir. Kaldı ki DSİ olarak, bununla da yetinilmeyerek, Elazığ ilimizin konumu ve gelişme potansiyeli dikkate alınarak, uzun vadede hiçbir YAS su kuyusuna ihtiyaç duyulmayacak şekilde çalışmalar da yürütülmektedir. Bu çerçevede, sadece kış aylarında alınacak 6,38 milyon metreküp suyu Hamzabey Barajına aktaracak Tarhana Çayı Derivasyonu işi Tarhana Regülatörü İletim Tüneli İnşaatı adıyla ihale edilerek 26.02.2021 tarihinde sözleşme imzalanarak işe başlanmıştır.”

DSİ, KENDİNİ TEKZİP ETTİ
DSİ, sözüm ona ince eleyip sık dokuyarak, yıllara göre yağış, buharlaşma ve su tüketim hesaplarını yaparak 2040 yılına kadar şehrin ve üç ilçe ile çok sayıda beldenin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa ettiği Hamzabey barajının tam anlamıyla hizmete alınmadan ihtiyaca cevap vermekten çok uzak bir duruma düşmesi, Tarhana çayı  suyunu baraja bağlayarak çözeceklerini ve bunun için ihale yapıp işe başlandığını Kasım ayında halka duyurmasına rağmen, Çarşamba  günü yapılan İl Koordinasyon toplantısında DSİ Bölge Müdür  Vekili Hacı Akgül’ün bu konuda Vali yardımcısından destek istemesi, kurumun kendi açıklamaları ile çelişki olarak yorumlandı.

HARPUT HASTANESİ YIKILIYOR

 Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat’ın sunumu sırasında Vali Yardımcısı Gündüz, SSK Hastanesinin yıkımı ile ilgili İl Özel İdaresi ile koordine olunmasını istedi. Polat da, “Biz yazıyı yazdık. Bakanlıktan geldi. Şu anda süreç genel sekreterlik olarak takip ediliyor” dedi. 

EKSİKLİKLER GÜNDEME GELMİYOR
İl Koordinasyon toplantısında İl Müdürlerinin sadece gerçekleştirilen hizmetler konusunda bilgi vermesi, vatandaşlar tarafından öne çıkartılan sorunlar ve bunların çözüm yollarının tartışılmadığı bu toplantıların daha etkin ve verimli olması için en çok sorun yaşanan konuların da gündeme gelmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda daha hassas olunması gerektiğini ifade ediyorlar.

CİMER MÜRACATTLARI ESAS ALINABİLİR
İl Koordinasyon toplantılarının amacına hizmet etmesi ve vatandaşın yaşadığı sorunların tespit edilerek çözüme ulaştırılmasında CİMER başvurularının önemli derecede bir yol gösterici olduğunu ifade eden uzmanlar, CİMER müracaatlarının tasnif edilip en çok öne çıkan şikâyetlerin belirlenmesi ile bu sorunların çözümünde önemli adımların atılabileceğini dile getiriyorlar.

MUHTARLAR TOPLANTILARA KATILMALI
İl Koordinasyon toplantılarının yapılanı tekrar ve malumun ilamı statüsünden kurtarılıp, verimli ve faydalı bir hale büründürülmesi için mahalle ve köy muhtarlarının da dönüşümlü olarak toplantılara davet edilmesi gerektiğini dile getiren gözlemciler , her toplantıya beş merkez, beş de köy ve ilçelerden muhtar davet edilerek yaşanan sorunlar konusunda onların da bilgilerine başvurulabileceğini ifade ediyorlar.

Toplantı 'Sorunsuz' Geçti