Tekne İle İmtihanımız

Şehrin turizm zenginliklerini harekete geçirerek ekonomiye kazandırmak gibi bir hedefi olan Elazığ, bu hedefe yaklaşmak yerine, ilgisizlik ve sorumsuz yönetim anlayışı sebebiyle hergün daha geriye gidiyor. Bunun en somut ve son örneği ise kanyonların sahipsizliği ve tur teknesinin bakımsızlıktan dolayı ikinci kez batması oldu...

Tekne İle İmtihanımız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimiz birçok medeniyetten miras kalan tarihi güzellikler ile coğrafi zenginlikleri bağrında barındıran bir potansiyele sahip.
Bu değerlerin turizme kazandırılmasına yönelik öteden bu yana bir niyet ve hedef ortaya konmasına rağmen, bu hedeflere ulaşacak adımların yanlış ve eksik atılması, yöneticilerin olaylara duyarsızlığı ve sonuç odaklı bir anlayışla olaylara yaklaşılmaması, bu hedefe ulaşmamıza engel oluyor.

VALİ'DEN VALİ'YE DEĞİŞEN TURİZM ANLAYIŞI

İlimizin  başta turizm olmak üzere  bir çok  potansiyele sahip olmasına  rağmen öne çıkılamamasının en önemli sebebi, önceliklerin ve hedeflerin her Vali'ye göre değişkenlik göstermesi.
Bazı Valiler, şehrin geleceğini turizmde görüp bu alana öncelik verip bu alanda projeler geliştirip yatırım yaparken, göreve gelen yeni Valiler bu önceliği göz ardı ettiği gibi eskiden başlayan turizm yatırımlarını çürümeye terk edebiliyorlar.

ÇETİN OKTAY KALDIRIM, ŞEHRİN TURİZM POTANSİYELİNİ GÖRDÜ VE YATIRIM YAPTI

İlimizin zengin turizm potansiyelinin ve güzelliklerinin değerlendirilerek sektöre kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar sonuca ulaşmadığı gibi, mevcut değerleri korumak ve sahip çıkmak anlamında da tam bir ilgisizlik yaşanıyor.
Elazığ’ın kalkınmasında turizmin önemini gören ve bunu için projeler geliştiren eski Valilerimizden şimdi Sakarya Valisi Çetin  Oktay Kaldırım, geçmişte bulunduğu Kalkınma Ajansı Başkanlığındaki ufku ve vizyonuyla ilimizde birçok proje başlattı.
Sivrice Hazar gölünde su sporları, Hazarbaba dağı kayak merkezi, Hazarbaba dağı zepline ve diğer etkinlikler, Palu’da yapılan restorasyon çalışmaları,  Harput’taki çalışmalar ve “Come to Elazığ” sloganıyla ilimiz turizm konusunda bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışan Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın Sakarya Valiliği görevine atanmasından sonra bu yatırımlar durduğu gibi yapılan tesisler de bakımsızlıktan çürümeye terk edildi.

KANYONLAR AVANTAJ DEĞİL SORUN OLDU

Geçtiğimiz yıllarda yine Vali Kaldırım tarafından keşfedilen ve turizme kazandırmak amacıyla ülke genelinde bilinen sanatçı ve sosyal medya fenomenlerini davet ederek etkili bir tanıtım yapılmıştı.
Bununla da kalmayan Vali Kaldırım, kanyonlarla ilgili kısa tanıtım videoları çektirerek yayınlamış ve dünyanın ilgisini Elazığ’a çekmeye çalışmıştı.

VALİ DEĞİŞİNCE ÖNCELİKLER DE DEĞİŞTİ

Vali Kaldırım’ın Sakarya Valiliğine gitmesinin ardından ilimiz Valiliği görevine Erkaya Yırık’ın atanması ile birlikle turizmde hem öncelikler hem de anlayış değişlti.
Vali Erkaya Yırık’ın turizm gibi bir önceliği olmadığı gibi mevcut tesislerin de bakımsızlıktan heba olduğu görüldü ve buna dair haberler sıklıkla yayınlandı.

KANYONLARA ZİYARETE GELEN KAFİLE VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Vali  Kaldırım’ın “come to Elazığ” kampanyasıyla başlattığı tanıtım atağı ile yayınladığı videoları izleyip bunları görmek amacıyla ilimize gelen turist kafilesi, hem kanyonlara ulaşamadı hem de bunu kendi imkanlarıyla sağlamaya çalışan köylüye de kafileyi traktörle taşıdığı için ceza yazıldı.

BATAN TEKNE İLE ALAY KONUSU OLDUK

İlimizin turizmde kalkınma gayretleri, 2021 yılının Ekim ayında Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarını görmek için Dünya Gıda Günü Kapsamında Elazığ’da düzenlenen etkinliklere katılmak üzere şehrimize gelen bilim insanları ve beraberlerindeki misafirler,  kanyonları gezmek için tekne turuna çıktı. 
Teknenin arızalanması sonucu tekneyi kıyıya çeken kaptan, yolcuları son anda tekneden tahliye etmiş,  tahliyesinin ardından su alan tekne batmıştı.

İKİNCİ BATIŞ!

Geçmişte Elazığ Valiliği tarafından, Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarının gezilmesi için satın alınan tur teknesi ikinci kez battı. Bu batışla birlikte turizm konusunda şehir yöneticilerinin ne kadar ilgisiz olduğu da bir kez daha ortaya çıktı.

SÜREÇ DEĞİL SONUÇ ÖNEMLİ!

İlimizde hemen her konuda yapılan toplantıların süreç yerine sonuç odaklı olmadığını ifade eden vatandaşlar, bu konuda yetkilileri daha etkin bir yönetim sergilemeye davet ediyorlar.
Sık sık yapılan toplantılarda çok konu konuşulmasına rağmen bir tek sorunun dahi çözülememesi tepkilere sebep oluyor. 

VALİ TORAMAN DUYARLILIĞI!

Göreve geldiği günlerde şehrin sorunlarını tespit ederek çözüm yolları konusunda adım atan Vali Ömer Toraman’ın bu gayreti başta yıkım çalışmaları olmak üzere birçok konuda kendini gösterdi.
Turizm alanındaki yatırımları da gündemine alan Vali Toraman, Baskil sınırları içerisinde olan kanyonları bizzat ziyaret etti ve sorunların çözülmesi konusunda yetkililer talimat verdi.

SORUNLAR ÇÖZÜLEMEDİ!

Vali Toraman’ın bizzat ziyaret edip sorunların çözülmesi noktasında ortaya koyduğu iradeye rağmen problemlerin hala yaşanıyor olması ve tur teknesinin kaderine terk edildiği için ikinci, kez batması, bu konuyu yeniden gündem taşıdı.

ÖZEL SEKTÖRE İHALE EDİLMELİ

Kanyonların ilimizin tanıtımı ve turizmin gelişmesi için önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çeken uzmanlar, Valiliğin başta yol olmak üzere tüm altyapı çalışmalarını yaptıktan sonra İller Bankasının Hazar Gölü kıyısında bulunan tesislerinin ihale edilmesi yöntemiyle bölgede sosyal tesisler yapmak ve tekne turu yapmak şartıyla özel sektöre ihale edilmesiyle bu sorunun çözülebileceğini dile getiriyorlar.

Tekne İle İmtihanımız
Tekne İle İmtihanımız
Tekne İle İmtihanımız
Tekne İle İmtihanımız