Taşınma mı? 3. Sanayi sitesi mi?

İlimiz Esnaflarının Sanayi Sitesinin şehir dışına taşınması ile ilgili beklediği müjdeli haber Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şerifoğulları'ndan geldi. Ancak bu projenin şehir merkezinde kalan ve ihtiyaca cevap veremeyen Sanayi Sitesinin şehir dışına taşınma mı? Yoksa mevcudunun korunarak üçüncü bir Sanayi Sitesi mi? İnşa edileceği konusunda kafalar karışık…

Taşınma mı?  3. Sanayi sitesi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz Esnaflarının Sanayi Sitesinin şehir dışına taşınması ile ilgili beklediği müjdeli haber Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şerifoğulları’ndan geldi. Ancak bu projenin şehir merkezinde kalan ve ihtiyaca cevap veremeyen Sanayi Sitesinin şehir dışına taşınma mı? Yoksa mevcudunun  korunarak üçüncü  bir Sanayi Sitesi mi? İnşa edileceği konusunda kafalar karışık…

TAŞINMA MI 3. SANAYİ SİTESİ Mİ?

İlimizde uzun süreden beri gündemde olan Sanayi Sitesinin il dışına taşınması konusunda önemli bir gelişme yaşandı. 
BAKAN VARANK’A İLETİLDİ
Konuyu yakından takip eden AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret ederek hazırladıkları dosyayı sundular.

TALEPLER İLETİLDİ
İlimiz Milletvekilleri ve Başkan Şerifoğulları, Bakan Varank’a halen şehir merkezinde hizmet veren ve ihtiyaca cevap veremez hale gelen Elazığ Küçük Sanayi Sitesinin taşınması, yapımı devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin arttırılması, Kovancılar, Palu, Karakoçan bölgesinde yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin hızlandırılması konusunda destek konularını görüştü. 

BAKAN VARANK TALİMAT VERDİ
İlimiz Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın taleplerini dinleyen ve dosyayı alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlık bürokratlarına sorun ve taleplerin çözümü için talimat verdi.


DAHA ÖNCE GÖRÜŞMELER YAPILMIŞTI
Bilindiği gibi 28 Ağustos 2021 tarihinde AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya gelerek Sanayi Sitesi esnaflarının sorunlarını dinlemiş ve çözüm bulma noktasında istişare toplantısı gerçekleştirmişlerdi.

KONU TAKİP EDİLDİ
Elazığ Belediye Başkanlığı Şahin Şerifoğulları’nın ev sahipliğinde yapılan toplantı sonunda açıklama yapan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Sanayi Sitesi Esnaf Temsilcilerimizle istişare toplantımızı gerçekleştirerek sorunların çözümü için ilgili bakanlıkla görüşme kararı aldık” denilmişti.

SANAYİ SİTESİ TAŞINIYOR MU?
Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret ettikten sonra yaptıkları açıklamalar, kafa karışıklığına sebep oldu.
Milletvekillerinin, Bakan Varank ile görüşmelerinin ardından sosyal medya hesaplarından açıkladığı projelerin birinci sırasında yer alan “Elazığ Küçük Sanayi sitesinin taşınması” maddesi, mevcut sanayi sitesinin tümüyle taşınması olarak da yorumlandı.

TURHAN: “3. SANAYİ SİTESİNİN SÖZÜ ALINMIŞTIR”
Milletvekillerinin “küçük sanayi sitesinin taşınması” açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan sanayi sitesi esnaflarından eski belediye meclis üyesi Mehmet Turhan, “taşınma” yerine 3. Sanayi Sitesi ifadesini kullanması kafaların karışmasına sebep oldu.
Turhan’ın paylaşımı şöyle:
“Kıymetli Sanayi Esnaflarım bugün, Ankara da Sn. Belediye Başkanı, dört Milletvekilimiz ve Sn il Başkanımızın katıldığı Sanayi Bakanlığındaki görüşmede ELAZIĞ 3.SANAYİ Sitesinin oluru sözü alınmıştır. İlimize ve Sanayi̇ Sitemize hayırlı olsun. Üç yıl ödemesiz, on yıl geri ödemeli toplamda 13 yıl ödeme süresi olan devletimizin kredi desteği ile yapılacak olan 3.yeni Sanayi̇ Sitesine katkılarından dolayı İl Başkanımız Sn. Şerafettin Yıldırım’a,  Belediye Başkanımız Sn. Şahin Şerifoğulları’na, Milletvekillerimiz: Metin Bulut’a Sn Sermin Balık‘ a, Sn. Zülfü Tolga Ağar’a, Sn Zülfü Demirbağ’a ayrı ayrı Elazığımız ve Sanayi̇ Sitesi esnafları adına şükranlarımı sunarım.  MEHMET TURHAN”

SOKAKLAR DAHİ İHTİYACA CEVAP VERMİYOR!
Mevcut sanayi sitesinin şehir içinde kalmasına karşın, sokakların trafiğe dahi cevap veremediğini, sık sık sıkışan ve kazalara sebep olan bu durumun vatandaşı sanayi sitesine gitme yerine farklı adreslerde bulunan tamircilere yönelttiğini ifade eden vatandaşlar, sanayi sitesinin günün ihtiyaçlarına cevap vermekten çok uzak durumda olduğunu belirttiler.
 

Taşınma mı?  3. Sanayi sitesi mi?