Sus -Pus Olmadık!

AK PARTİ ELAZIĞ  MİLLETVEKİLİ METİN BULUT, ULUOVA VE KUZOVA'NIN SULANARAK TARIMSAL ÜRETİMİN ARTTIRILMASI, PERTEK KÖPRÜSÜ GİBİ  DOĞU VE GÜNEYDOĞUYU KARADENİZ'E BAĞLAYARAK EKONOMİK OLARAK ÜLKEMİZE ÖNEMLİ KAYNAK OLUŞTURACAK ÖNEMLİ PROJELER YERİNE ÇOK DA ACİL VE GEREKLİ OLMAYAN KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ VE TÜNELLERİNE ÖNCELİK VERİLMESİNİN CİDDİ PLANLAMA HATASI OLDUĞUNA HER FIRSATTA DİKKAT ÇEKEN DUYARLI ÇEVRELERİ, 'İSTEMEZÜKÇÜ' İLAN ETTİ VE ŞİMDİ 'SUS-PUS' OLDULAR DİYEREK ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTI.

Sus -Pus Olmadık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İlimizin daha önemli ve acil olarak çözülmesi gereken projeler yerine ikinci, derecede bulunan projelere önemli oranda kaynak aktararak planlama yanlışı yapıldığına yönelik eleştirilere Ak Parti Elazığ  Milletvekili Metin Bulut’dan cevap geldi.

HAKARET SOSLU PROPAGANDA!

14 Mayıs ta yapılacak seçimler öncesi milletvekillerinin yeniden listeye girmeye yönelik siyasi çalışmaları devam ederken, Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, 20 yıl içerisinde ilimize yapılan yatırımlar üzerinden propaganda atağı başlattı.
Yapılan yeni kamu binalarının resimlerini yayınlayan Bulut,  Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Köprüden son 3 yılda geçen araç sayısını da açıklayan Bulut, köprünün yapılmasına karşı çıkıldığını ama bu yatırımın acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

"İSTEMEZÜK TAYFASINA RAĞMEN…"

Milletvekili Metin Bulut: "Kömürhan Köprüsünü ve Tünellerini "istemezük tayfası"na rağmen bitirdik ve hizmete açtık. Eski Kömürhan köprüsü yapı ömrünü tamamlamak üzereydi. Köprü ayakları ömrü tamamlamak üzereydi. Köprünün bir an önce yapılması gerekiyordu. Biz de yaptık. Kömürhan Köprüsünün yapımına karşı çıkanlar; ‘bu köprüye ne ihtiyaç var, daracık köprü işimizi görüyor’, diyorlardı. ‘Bu köprü beyhude ve gereksiz bir yatırımdır. Bu köprüyü durdurun’ diyorlardı. Bu köprü niye buraya yapıyorlar, köprü ödeneğini başka yerlere aktarın, köprü elzem değil diyorlardı. Bu köprü ölü bir yatırımdır, diyorlardı’ dedi.

"ONLAR ŞİMDİ SUS-PUS"

Köprünün tüm engellemelere rağmen yapıldığını aktaran Bulut: "Onların tüm itiraz engellemelerine rağmen köprü yaptık bitirdik. Bugün bakıldığında ise, Kömürhan Köprüsü projesini her fırsatta dillerine dolayanlar şimdi sus pus. Bölge insanımızın araç trafiğine ve uluslararası taşıt trafigine hizmet veren Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri problemsiz ve muhteşem bir şekilde hizmet üretiyor.

KAÇ ARAÇ GEÇMİŞ?

Kömürhan köprüsü’nden geçen araç sayılarını da veren Bulut, rakamları şöyle açıkladı:
 2021 yılı günde: 8578, yılda: 3.122.392
2022 yılı günde: 7405, yılda: 2.702.825
2023 yılı günde: 7405 (25 günlük)185125 araç geçiş yaptı.

YÜZYILLIK PROJE

Milletvekili Bulut, "Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri Projesi bölgemizin yüzyıllık devasa projesidir. İki kadim kentin ortak vizyon projesidir. Kömürhan Köprüsü Doğu Anadolu’nun incisidir" diyerek açıklamasını tamamladı.

SORUN YAŞANAN ACİL BİR İHTİYAÇ MIYDI?

Kömürhan köprü ve tünellerinin acil, gerekli ve elzem bir proje olduğuna dikkat çeken Ak Parti Milletvekili, projenin yapılma gerekçelerinden birinin de eski köprünün ömrünü tamamladığı ve ayaklarında yıpranma olduğu dolaysıyla tehlike arz ettiğini ifade etti.  Oysa bugüne kadar Karayolları Bölge Müdürlüğü ya da başka bir yetkili tarafından böyle bir teknik açıklama yapılmamıştı. 
Varsayalım ki bu ifade doğru. Öyleyse neden hala köprü trafiğe özellikle akaryakıt taşıyan tankerlerin seyrine açık. Tehlikeli bir durum arz ediyorsa köprü neden ulaşıma kapatılmıyor?

MALATYA İSTEDİ BAKANLIK YAPTI!

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut,  Kömürhan köprü ve tünellerinin kendi gayretleri sonucu Elazığ’a kazandırıldığına dair açıklamalarda bulunmasına rağmen, gerçeğin çok farklı olduğu, köprünün son kaynak töreni için Malatya sınırları içinde yapılan törende “Malatya Malatya bulunmaz eşin” türkü sözlerini  sarf eden  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yine Haber Ayrıntı olarak bizler itiraz etmiş, Bakan da bu hatasını 15 gün sonra Elazığ’a gelerek telafi etmişti.
Bu olaydan da anlaşıldığı gibi, köprünün talep edeni ve hayata geçiren siyasileri ilimiz milletvekilleri değil Malatya milletvekilleriydi. 

ELZEM DEĞİLDİ

Kömürhan köprüsünün herhangi bir sorun yaşamadan ve trafik sıkışıklığı olmadan hizmet ettiğini bilen bizzat yaşayan Elazığlılar, şehrin bu projeden daha acil ve önemli ihtiyaçları olduğunu ifade etmiş ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve hem şehir hem de ülke ekonomine katkı sunacak projelerde kullanılmasının doğru olduğunu dile getirmişlerdi.
Elazığ’ın ovaları suya kavuşmanın hasretiyle çoraklaşırken, son günlerde sıklıkla yaşadığımız içme suyu problemiyle ilgili kalıcı proje ortaya koyamazken, Pertek köprüsü gibi ulaşım ve lojistikte önemli katkılar sağlayacak bir projeyi programa bile alınmazken Kömürhan Köprüsü ve tünellerine ciddi kaynaklar aktarılmasının yanlışlığını ve elzem bir proje olmadığını Elâzığ halkı bugün de dile getiriyor.

İSTEMEZLÜK TAYFASI DEĞİL, VATANSEVERLİK DUYARLILIĞI

Açıklamasında “Kömürhan köprüsünü “istemezükçü tayfaya rağmen yaptık” diyen milletvekili Metin Bulut’un bu ifadesinin, seçim öncesi seçmenlere hakaret niteliği taşıyan, ötekileştiren ve nefret dili içeren bir üslup olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu tavrın insanları Ak Partiden uzaklaştırdığına dikkat çekiyorlar.
Kaynakların verimli kullanılmasını ve yatırımların öncelik ve acil ihtiyaç sırasına göre yapılmasını ifade etmenin “istemezükçü tayfa”  değil duyarlı bir vatanseverlik ve doğru bir planlama çağrısı olduğunu ifade eden vatandaşlar, gelen hizmete kimsenin karşı olmadığını ancak hizmetlerin de aciliyet sıralamasına riayet edilerek yapılması gerektiğine dikkat çekti.

RAKAMLARI KİM VERDİ?

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un Kömürhan Köprüsünden yıllara göre araç geçiş sayılarının da baştan savma ve özensiz verilmesine şaşırmadıklarını dile getiren vatandaşlar, rakamların, en çok geçiş yapılan bir gün baz alınarak 365 gün sayısı ile çarpılarak elde edildiğini, köprüden yıl boyu her gün aynı sayıda araç geçmediği ve mevsimlere göre sayının değişmesine rağmen insanların aklıyla alay edercesine böyle basit bir hesaplama yapıldığını  ifade ediyorlar.

SUS-PUS DEĞİLİZ, GERÇEKLERİ HAYKIRIYORUZ!

Haber Ayrıntı olarak şehirde yapılan olumlu proje ve hizmetleri her zaman destekliyor ve bununla ilgili emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
Kömürhan köprüsü ve tünellerinin çok acil bir ihtiyaç ve o alanda şehrin güçlü bir talebi olmadığını haber ve yorumlarımızla sürekli dile getirdik. 
Haber Ayrıntı olarak Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un ifadesi ile “istemezükçü” olmadığımız gibi “sus-pus”  olmuş da değiliz. 
Dün olduğu gibi bugün de yüksek sesle ifade ediyor ve diyoruz ki Kömürhan Köprüsüne harcanan parayla hem ovalarımız suya kavuşur hem de Pertek köprüsü yapılırdı.
Elbette köprü ve tüneller şehrimize güzel bir hizmet oldu, elbette bizler de köprüden geçerken gurur duyuyoruz. Ancak bu kadar kaynak, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün de resmi açıklamasına göre o bölgedeki seyahat süresini sadece bir dakika kısaltılması için kullanılmak yerine, şehre ekonomik katkı ve üretim desteği verecek projelere harcansaydı bizler de bu hizmeti alkışlardık.

SEÇİMLERE BÖYLE Mİ GİDİLECEK?

Seçimlere 3,5 ay kala Ak Parti hizmetlerini anlatma  ve yeniden hatırlatma amacıyla yapılan açıklamada duyarlı vatandaşları ötekileştiren ve “istemezükçü” olarak ilan eden bir yaklaşımın hem Ak Parti hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haksızlık olduğunu ifade eden vatandaşlar, milletvekillerinin kaş yapayım derken göz çıkartan açıklamalardan uzak durmaları gerektiğine dikkat çekiyorlar.