Son Noktayı Fatih Tek Koydu!

Ak Parti Tunceli eski İl Başkanı Fatih Tek Çemişgezek Hükümet Konağı inşaatının durdurulması ve bahse konu geçen haberlerde isminin yer alması sebebiyle sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak 2017 yılında ki ziyaret resminde tesise hayırlı olsun ve teşekkür ziyaretinden ötürü orada bulunduklarını söyleyerek gerçekleri tüm kamuoyuyla paylaştı.

Son Noktayı Fatih Tek Koydu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Tunceli eski İl Başkanı Fatih Tek yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Son günlerde bazı yerel ve ulusal medyada yer alan Çemişgezek ilçemizde faaliyet gösteren beton santrali özelindeki haberlerde adımın geçmesi nedeniyle bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. İlçemiz vatandaşlarının yakından takip ettiği bu olayın başlangıcı, yürütülen resmi işlemler, tarafların tavır ve yaklaşımları üzerine tekrara girmek anlamsız olacaktır. Ancak şu kadarını söylemek gerekir ki; Benim Adalet ve Kalkınma Partisi Tunceli İl Başkanı olduğum dönemde CHP belediyesi tarafından geçici ruhsatla faaliyete başlayıp ilçemizde inşaat sektöründeki ciddi bir boşluğu dolduran böyle bir tesisin faaliyetini hukuk dışı girişimlerle aksatma amacından başka bir şeye hizmet etmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Mahkeme kararlarıyla bile ruhsatını hak etmiş bir işletmenin ruhsatının verilmeyip bir oyun haline gelen mühürlemelerle faaliyetinin engellenmeye çalışılması hukuki hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Asıl ironik olan, bu mücadelenin artık şahsi hale getirilmiş olması, hukuk kararlarının tanınmaması ve eğer hukuksuz bir faaliyet idiyse dün açılışı tebrik edilerek methiyeler dizilen bu faaliyete bugün hangi sebep ve beklentilerle karşı çıkılıyor olmasıdır. Haberler ortada dururken ilçemiz vatandaşı kendisi için üretilen bu hizmeti kimlerin sabote etmeye çalıştığını görmekte, çözümü üretmesi gerekenlerin hukuk tanımazlığını esefle izlemekte ve haklı olarak şunu sormaktadır: Bu keyfilik nereye kadar devam edecek? Devlet kurumları bu konudaki ciddiyetlerini ne zamana kadar erteleyecekler?
Ülkemiz, ekonomiyi canlandırmaya, üretimi ve istihdamı arttırmaya yönelik adımların atılmaya çalışıldığı bir dönemden geçerken bu döneme katkı sunacak olan bu tesisin faaliyetinin engellenmeye çalışılmasının yöneticilerimize doğru anlatılmadığı kanaatindeyim. Bu ilçenin halkının kaliteli ve ucuz hizmete ulaşmasının önünde bir siyasinin engel olması, bu ilçe halkının ödememesi gereken bir bedeldir. Dileğimiz ilçedeki bu hukuk tanımazların yöneticilerimiz tarafından hukuk hizasına çekilmesidir. 
Tahir Bal sahipliğindeki beton santralinin, faaliyetini yürütmek için gerekli şartları taşıyor olduğu halde çalışma ruhsatının verilmeyip, ruhsatı yok denilerek faaliyetten men edilme keyfiliği, Çemişgezekli hemşehrilerimizin vicdanını rahatsız etmekte, olanları sorgulamakta ve bu hizmeti engelleyenlerden, inat haline gelmiş bu yaklaşımlarından vazgeçerek kendilerinden esirgenen hizmetin önünden çekilmelerini beklemektedir.
Açılış tebriğinde de söyledim, bugün de tekrarlıyorum: İlçemiz için önemli bir tesistir, hayırlı olsun"dedi.