Şizofreni Derneği Başkanı Tutuş: 'İnsanlara Faydalı Olmaya Çalışıyoruz'

Hem özel bireylere hem de diğer vatandaşlara yönelik geniş çaplı faaliyet Yürüten Elazığ Şizofreni Derneği, Avrupa Birliği projelerinden biri olan 'görünmezi görünür kıl' projesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şizofreni Derneği Başkanı Tutuş: 'İnsanlara Faydalı Olmaya Çalışıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TUTUŞ: PANDEMİ ÖNCESİ ÇOK ÇOK YOĞUNDUK 
Dernek Başkanı Çiçek Tutuş, “İçeriğindeki faaliyetleri yine Elazığ Şizofreni Derneği olarak bizler yürütüyoruz. Dernek faaliyetleri ile beraber ayrıca Avrupa Birliği projelerimiz devam ederken Kültürhane’nin de faaliyetlerini yürütüyoruz. Kültürhane’de yaptıklarımız ise; Pandemi öncesi çok çok yoğunduk. Özelikle Fırat Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler yapıyorduk. Tabi eğitimciler, hocalarımız da dahil oluyordu. Bir-bir buçuk yıl ara verdikten sonra tekrar başladık. Şu an hali hazırda devam eden kitap atölyemiz var. Gençlerin bir araya gelip tiyatro oyunlarını değerlendirdikleri okuma atölyesi var. Kültürhane muhabbetleri yapıyoruz. Yine üniversite öğrencilerinin gelip kendi aralarında başlattıkları bir söyleşi programları var” dedi.

Başkan Tutuş, “Özellikle gençleri bilinçlendirme amaçlı psikoloji söyleşileri yapıyoruz. Bunu yaparken de kitap bazlı veya konu başlığıyla gidiyoruz. Bir psikiyatrist, psikolog davet ediyoruz veya bir konu belirliyoruz hastalıklarla ilgili. Konuğumuzu davet ediyoruz, bilgi edinmek isteyen toplumun her kesimine açığız. Herkes katılabiliyor. Herhangi bir şart veya üyelik yok” ifadelerini kullandı.