Sizi En İyi Biz Anlarız

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi 7.7. ve Kahramanmaraş Elbistan merkez üssü olan 7.6 depremlerinde 10 ilimizde ciddi yıkımlar olurken,ilimizde de çöken binada iki kişi,vefat etmişti. 24 Ocak 2020 depreminde aynı kaderi yaşayan ve ülkenin dört bir köşesinden yardımlar alan Elazığ halkı, 'sizi en iyi biz anlarız' diyerek bugün de zor durumda olan ve aynı acıları yaşayan Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın yardımına koştu.

Sizi En İyi Biz Anlarız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem sonrası 10 ilde de arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken her geçen saat bilanço daha da kötüye gidiyor.
Bu kapsamda AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Perşembe sabah itibarıyla 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Depremde 62 bin 937 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

BÖLGE BEŞİK GİBİ

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 10 ilimizi yıkıcı bir şekilde etkileyen 2 büyük depremden sonra şiddetli sarsıntılar hala devam ediyor.
Artçı depremlerin yanı sıra bölge illerde bağımsız depremlerde meydana geliyor.
9 Şubat 2023 Perşembe günü saat 03.32’de Elazığ'ın Alıncık-Sivrice bölgesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 
Elazığ'daki depremden yaklaşık 1 saat sonra da Diyarbakır'da saat 04.38 sularında 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi Elazığ'daki depremin yerin 6.1 kilometre altında Diyarbakır'daki depremin ise yerin 2.5 kilometre altında olduğunu duyurdu.

14 MİLYON İNSAN ETKİLENDİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Elazığ ile birlikte 11 ilde yaklaşık 14 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğratırken, özellikle Malatya başta olmak üzere yıkım ve can kaybının çok olduğu komşu illerimize kamu kurumlarımız ve halkımız yardım seferberliği başlattı.

ELAZIĞ  OHAL KAPSAMINA DAHİL EDILMEDİ

Pazarcık depreminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kahramanmaraş ,Diyarbakır,Malatya,
Adıyaman,Şanlıurfa, Gaziantep,Kilis, Osmaniye,Hatay,Adana illerinde 3 ay süre ile Ohal ilan edilirken,Elazığ'ın bu sürece dahil olmaması hayal kırıklığı olarak nitelendirildi.24 Ocak 2020 depremini yaşayan,büyük oranda ağır hasar oluşan binaların yıkımından ötürü can kaybının az olduğu ilimizde aynı gün içinde yaşanan ve büyük korku oluşturan depremlerin oluşturduğu hasarların yüzlerce bina üzerinde etkili olduğu ifade edilirken,Deprem sonrası yapılacak ekonomik  yatırım ve inşaat sektöründe ki yatırımların ilimizi teyet geçmemesi ümit edilirken,henüz ilçeler ve köyler dahil olmak üzere  büyük oranda  hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı,  ilimizde siyasilerin ve bürokratların gerçekleri ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmadığı,herşeyin normalmiş gibi anlatıldığı ifade ediliyor.

ELAZIĞ VEFASINI GÖSTERDİ

24 Ocak 2020 tarihinde 6,8 şiddetindeki depremle yıkılan ve ülkenin dört bir yanından desteklerin aktığı Elazığ, bu vefanın karşılığını göstererek bugün de deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor. Kahramanmaraş ve Elbistan depreminden sonra depremin vurduğu il ve ilçelere Elazığ halkı yardım için seferber oldu. 

KAMU KURUMLARININ DESTEKLERİ SÜRÜYOR

Deprem sonrasında Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, ETSO, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, yardım dernekleri ile STK’ların başlattığı yardım kampanyaları yanında halkımız kendi imkânlarıyla araçlarına yüklediği yardım malzemelerini Malatya halkına ulaştırmaya devam ediyor.

ELAZIĞ İTFAİYESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama-kurtarma ekibi iki araç ve 10 kişilik personelle anında Malatya’ya giderek çalışmalarına başladılar. Çok sayıda yaralıyı enkaz altından çıkartan Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri, Malatya’daki çalışmalarına devam ediyor.

ELAZIĞ BELEDİYESİ İLK ANDAN İTİBAREN BÖLGEDE

Yaşanan depremin ardından tüm birimlerine talimat veren Başkan Şahin Şerifoğulları,  başta sıcak çorba olmak üzere, ekmek, su, battaniye, mont, bot, çocuk bezi gibi malzemelerle deprem bölgesine yaptığı destek ve yardımlarla yaraların sarılmasına önemli destekler verdi.
Elazığ Belediyesi, bununla birlikte deprem bölgesine yönelik anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Elazığ Belediyesi,  halkımıza gönderdiği mesajda her evden bir battaniye kampanyası başlattı.

DERNEKLER VE STK’LARIN DUYARLILIKLARI

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Valiliğinin yanı sıra ilimizde bulunan dernekler ve STK’lar da deprem bölgesine yardım ulaştırmak için seferber oldu. İlimizdeki birçok STK ve dernekler yardımları tırlar ve özel araçlarla deprem bölgesine ulaştırmaya başladı. 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği, Eczacılar Odası,İHH, Cansuyu, Beşir Derneği,  Ziver Vakfı, Memur-Sen, Türk Eğitim-Sen, 23 Elazığ Fk, Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu, Fecir Eğitim Derneği, Elazığ Akıncılar Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Malatya ve Adıyaman’a yönelik yardım çalışmalarını devam ettiriyor.


SİYASİ PARTİ TEŞKİLALARI YARDIMA KOŞTU

Yaşanan depremin ardından ilimizdeki siyasi parti il başkanları, teşkilat mensuplarıyla birlikte yardım kampanyaları başlayarak insani yardım malzemelerini Malatya’ya ulaştırdılar.

Ak Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi; il, merkez ilçe, kadın ve gençlik kollarıyla yardım çalışmalarına devam ediyorlar.

BAĞIMSIZ YARDIMLAR

İlimizde yaşanan her türlü olumsuzluk ile yardım çağrılarına duyarsız kalmayan her bir Elazığlı hemşerimiz, kurumsal yardım kampanyalarına destek olmakla birlikle kendi yardımlarını bizzat depremzedelere ulaştırmak için de fedakârlığını ortaya koydu.
Özel araçlarının bagajlarına yardım malzemeleri dolduran çok sayıda  hemşerimiz yardımlarını bizzat ulaştıracak zor günlerinde depremzedelerin yanında oldular.