Siyaset hareketleniyor

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Mhp'nin 'Aday Belli Karar Net' mitingi ile şehir seçim havasına girdi ve siyaset hareketlendi. Cumhur ittifakının güçlü bir şekilde kendini hissetirdiği Elazığ'da, millet ittifakını oluşturan 6 siyasi parti il başkanları da bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldı.

Siyaset hareketleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haziran 2023 seçimlerine 7 ay gibi kısa bir süre kala şehirde hüküm süren siyasi sessizliği MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli bozdu.
13 Kasım Pazar günü İstasyon meydanında gerçekleştirilen “Aday Belli Karar Net” mitingi yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Elazığ'da vatandaşlara hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin kuruluş çizgisinden bütünüyle uzaklaştığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun dış güçlerden icazet beklediğini de belirten Bahçeli, CHP liderine sert tepki gösterdi ve “HDP neyse CHP aynısıdır. Bu da belgelidir" dedi.

HİÇBİR MİHRAK ARAMIZA GİREMEZ

Kökeni, yöresi, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun, milli ve manevi değerlerin ortak paydasında yerini alan her insanın Türk milletinin özbe öz evladı olduğunu ifade eden Bahçeli,  “Kardeşlik hukuku, kalleşlik fermanını yırtıp atacaktır. Hiçbir şer odak aramızı açamayacaktır. Hiçbir mihrak aramıza giremeyecektir. Çünkü bizim birlikteliğimiz, çıkara dayalı ve gelip geçici bir iş ortaklığı değildir. Bin yıldır bu topraklardayız, omuz omuzayız. Acımızla ve sevincimizle biriz beraberiz. Ayrımız yoktur. Gayrımız yoktur hasmımız ise pek çoktur. Türkiye’yi durdurmaya çalışan, Elazığ’ın önünü kesmeye çabalayan işbirlikçilere karşı mücadele halindeyiz. Kötü niyetli hiç kimse boşa heves etmesin, çünkü Cumhur İttifakı alayına birden göğüs germeye ve kirli oyunlarını birer birer bozmaya muktedirdir. Artık 2023 seçimlerine az bir süre kalmıştır. Kader anı yaklaşmaktadır. Bizim adayımız belli, karar nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRIM DA MİTİNGDEYDİ

Pazar günü ilimizde gerçekleştirilen MHP mitingine Cumhur ittifakı üyesi Ak Partililer yanında Ak Parti İl Başkanı da katılarak destek verdi.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP’nin adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olması ve bunu “aday belli karar net” sloganıyla birçok ilde düzenleyeceği mitingle ilan eden ve Bahçeli’nin bu duruşu aak partililer tarafından takdirle karşılanıyor.

6’LI MASA’DAN KARŞI ATAK 

Cumhur İttifakının genelde olduğu gibi Elâzığ özelinde yerelde de yaşanan iş birliği ve ortak hareket etme kabiliyeti,  Millet İttifakına mensup partileri de harekete geçirdi.
Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerle yerelde de toplantılar yapılacağını ifade etti.
 Seçimlere  7 ve 8 ay gibi bir süre kaldığını ifade eden Duran; “bütün siyasi partiler olağan zamanından daha önce seçim startını verdi ve seçim hazırlıklarına başladı. Bizler de bu bağlamda millet ittifakı olan, ortaklarımız olan siyasi parti il başkanlarımızı ziyaret ettik. Bu süreçte daha koordineli daha bir arada olacağız. Yani daha çok fikir alışverişinde bulunacağımız bir süreç yürütme kararı aldık. Kendilerine buradan tek tek teşekkür ediyorum. Kendileri de bizden farklı bir şey düşünmediklerini ifade ettiler. Önümüzdeki hata Cuma günü ilk toplantımızı da gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki koordineli çalışacağız ve toplantılarımız belirli aralıklarla devam edecek. Bundan sonraki süreçte de millet ittifakı olarak, Elazığ’da seçim sürecini daha birbirimizle bağlantılı şekilde yürüteceğimizi sizlere buradan aktarıyoruz” dedi.

KULİSLER HAREKETLENDİ

MHP mitingi ve Millet İttifakına mensup siyasi partilerin ortak hareket etmesi siyasi kulisleri hareketlendirdi.
Partiler, listelerinden aday gösterebilecekleri oy potansiyeli olan isimlerle görüşmeler sürdürürken, milletvekilliği düşünen isimler de sahaya inmeye başladılar.
Şehit Fethi Sekin’in babasının cenaze törenine gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın esnaf ziyaretleri yapması ve halkla bir araya gelmesi aday olacak yorumlarını güçlendirdi.
Geçmişte sağlık Bakanlığında Kamu Özel Ortaklığı Başkanlığı yapan, 2019 yerel seçimlerinde Elazığ Belediye Başkan aday adayı  olan Abdulvahap Yılmaz da çalışmalarını sürdürüyor. 
2004 yılında Ak Parti Belediye Başkan Adayı olan, Bilgi Edinme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu da ilimize gelerek nabız yokladığı ifade ediliyor.

ORTAK LİSTE FİKRİ AĞIR BASIYOR

2023 Haziran seçimleri öncesinde hem Cumhur hem de Millet ittifakının 40 ilde ortak liste ile seçimlere girmelerine yönelik çalışmaları devam ediyor. 
Cumhur ittifakı, birçok ilde ortak liste ile seçimlere girme hazırlığı yaparken Elazığ’da Ak Parti ve MHP’nin kendi adayıyla seçimlere girmeyi planlıyor.
Millet İttifakı ise ilimizde ortak liste ile seçimlere gitmenin hesaplarını yapıyor. 
Yeni seçim sisteminde her bir parti kendi oyu ile milletvekili kazanma yarışına gireceği için, bazı partilere verilen oyların boşa gitmemesi için ilimizde ortak liste ile seçimlere girmeye hazırlanıyor. 
Millet İttifakının ilk iki sıra milletvekili adayının birinin İyi Parti diğerinin de CHP’li olacağı;  Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Partili isimlerin de değişik illerden CHP ya da iyi Parti listelerinden seçimlere gireceği iddia ediliyor.
Aynı yöntemi Cumhur İttifakının da birçok şekilde  hayata geçireceği dile getiriliyor.