Septioğlu: 'Hedefimiz Elazığ Turizmini Canlı Tutmak'

Elazığ Kent Konseyi Şubat Ayı olağan yürütme kurulu toplantısı yapıldı.

Septioğlu: 'Hedefimiz Elazığ Turizmini Canlı Tutmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kent Konseyi Şubat Ayı olağan yürütme kurulu toplantısı yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu uluslararası toplantılar yaparak Elazığ’ı Türk dünyası kültür başkenti yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu kadın, gençlik ve engelli meclislerinin yanı sıra yakın bir tarihte Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlularının da katılımı ile çocuk meclisini oluşturacaklarını söyledi.

SEPTİOĞLU: “YAKINDA ÇOCUK MECLİSİMİZİ OLUŞTURACAĞIZ”  
Septioğlu, “Meclislerimizden Engelli Meclisimizi, Gençlik Meclisimizi ve Kadın Meclisimizi oluşturmuştuk.  Yakında belediye başkanımızın da katılımıyla Çocuk Meclisimizi oluşturacağız. Biz Kent Meclisi olarak yürütme kurulu üyelerimizle ayda bir toplanarak çalışmalarımızla ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz ve bunlarla ileride yapabileceğimiz etkinliklerle ilgili yolumuzu belirleme çalışmaları yapıyoruz. Bu güne kadar çalışma meclislerimizi oluşturmuştuk. Bunların neticesinde bazı faaliyetler yürütüyoruz. Bunlar genelde televizyon programlarıyla halkımızı bilgilendirmek adına olan çalışmalarımız var, Sivil Toplum Örgütlerini ziyaretlerimiz var. Bu amaçla bu güne kadar Elazığ Musiki Cemiyetini, TÜRSAB’ı, Harput’u, Harput DER’i ziyaret edeceğiz. Yine bir kültürel faaliyet olarak Elazığ Belediyesi geleneksel Kürsübaşı Programını 15 günde bir moderatörlüğünü yaparak bu çalışmalar içinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Konseyin çalışmalarına değinen Başkan Septioğlu, uluslararası toplantılar yaparak Elazığ’ı Türk dünyası kültür başkenti yapmak için çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

SEPTİOĞLU: “ELAZIĞ’I TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 
Septioğlu, “Belediyemiz tarafından yapılan Basın müzesi olsun, gastroloji müzesi olsun, Elazığ Kürsübaşı müzesi olsun bu çalışmalarla da yakından ilgilenip gerek görüş alışverişinde bulunarak, gerekse yerinde görerek yapıyoruz. Uluslararası toplantılar yaparak Elazığ’ımızı Türk dünyası kültür başkenti yapmak için çalışmalarımız var. Bu amaçla kültürel faaliyetler yürüten basın kuruluşlarımız ve kültür derneklerimizin etkinliklerine katılıyoruz. 
Amaçlarımızdan biri de Elazığ’ımıza bir Türkiye-Azerbaycan Devlet Üniversitesi kazandırıp hem Azerbaycan’a mal olmuş hem de Elazığ’ımıza mal olmuş Elmas Yıldırım ismini vermek olacaktır. Bununla ilgili çalışmalarda da valiliğimizden, belediyemizden, üniversitemizden çeşitli destekler alıyoruz” dedi.

Başkan Septioğlu konseyin gündeminde kentsel dönüşüm ve Elazığ turizminin canlanması için de birçok çalışmayı yürüteceklerini belirtti.