Şehidimize Çok Yakıştı

Elazığ Belediyesi Tarafından Baskil'de Yapımı Tamamlanan Şehit Fethi Sekin Külliyesi Kahramanımızın Şehadetinin 5.yıl Dönümünde Dualarla Açıldı

Şehidimize Çok Yakıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5 Ocak 2017 tarihinde hain terör örgütünün saldırısını fark edip, beylik tabancası ile büyük bir faciayı önleyen hemşerimiz Fethi Sekin, teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olmuştu.
Adı, başta ilimiz olmak üzere ülkemizde birçok kamu binası, okul, mesire alanları, park ve cadde-sokaklarda sonsuza dek yaşatılacak olan gururumuz Fethi Sekin,  Elazığ Belediyesi tarafından Baskil’de inşa edilen ve Çarşamba günü dualarla açılışı gerçekleştirilen Fethi Sekin Külliyesi ile de adına, kahramanlığına, vatan ve bayrak sevgisine ile şanına yakışır bir binayla ölümsüzleşti.

NE BİR TEREDDÜT NE BİR DURAKSAMA…

Rahmet peygamberine koşar gibi koştun hainin üzerine…
 Ne bir tereddüt, ne bir  duraksama….
Çünkü senin duan "Keşke bana da Ömer Halisdemir gibi bir şehitlik nasip olsa" idi. Dostların öyle anlatmıştı. 
Ve o kara gün. 
Sıradan bir gün, saat 16.00 suları. Yer İzmir Adliyesi. Mesainin son saatleri.  İzmir’in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi'nde, Hakim ve Savcıların giriş noktasına yakın bir noktaya hainler ulaştı. Bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın ardından çatışma sesleri duyuldu.
İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. 
Trafik polisi Fethi Sekin’in durumlarından şüphelenerek girişlerine izin vermemesi üzerine eli kanlı teröristler araçtan inerek, hızla uzaklaşmaya çalıştılar. Teröristlerden biri, elindeki düzenekle, geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi. Aracın LPG tankı havaya uçtu. 
Gök kızıl, parçalanırcasına ağlıyor, yer ağıt. “Kaçın bomba var” nidasıyla hainin üzerine yürüyen aslan yürekli, Elazığ’ın yiğit evladı Fethi Sekin, yüreğindeki iman, vatan sevdası, millet aşkı ile Bedrin aslanları gibi yürüdü teröristlerin üzerine.
 Kimse ne olduğunu tam olarak anlayamadan o yürüdü, belki bir asır gibi, belki bir an gibi. Teröristlerin ellerinde 2 kalaşnikof tüfek, 8 el bombası, RPG 7 roket atar ve bu silaha ait 8 fişek. 
O ise elindeki beylik tabancasıyla son kurşunu da sıktı hainlere. Sonra, sonra geri döndü, dönülmez yola doğru. 
Ne evlattı akılda, ne eş, ne dünya. Görüyordu, gidiyordu, rahmet peygamberi O’nu çağırıyordu. Yarab ne büyük saadet. 
Arkasından milyonlar ağlasa da O şehadete yürüyordu. Peygamberine komşu gidiyordu. 

DERNEK, DUYGULARI İSTİSMAR ETTİ

Fethi Sekin Külliyesi yapmak amacıyla değişik kamu kurumlarından destek ve vatandaşlardan maddi bağış toplayan Samsun merkezli Şehit Dernekleri Federasyonu isimli  bir dernek, topladığı paraların bir kısmıyla sembolik bir temel atmış sonrasında da sırra kadem basmıştı.

BELEDİYE DEVAM ETMEK İSTEDİ

Derneğin yarım bıraktığı külliye inşaatını Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tamamlamak istemiş ancak dernek, yargıya başvurarak buna engel olmuştu. Bu yargı kararından sonra şehit duygularını istismar eden dernek, başladıkları Külliye inşaatını Elazığ Belediyesine devretmek için harcadıkları paranın katbekat yükseği bir bedeli Belediyeden talep etmişlerdi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, DERNEĞİ BOŞA DÜŞÜRDÜ

Derneğin bu haksız talebi karşısında o alanda yapımı başlayan külliye inşaatını devam ettirmek yerine, ;İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen yakın bir alanda yeni ve projesi daha fonksiyonel bir külliye yapımı için kolları sıvayan ve harekete geçen Başkan Şerifoğulları, bu hamlesi ile derneği boşa düşürerek önemli ve zekice bir adım atmıştı.

ADIYLA YAŞAYACAK

Elazığ Belediyesi tarafından, şehidimiz Fethi Sekin’in isminin sonsuza dek yaşaması amacıyla, içerisinde ona ait birçok eşyanın teşhir edildiği, kütüphanesi, sergi salonları, mescitleri, kurs merkezi gibi birçok sosyal ünitesi bulunan Fethi Sekin Külliyesi hizmete açıldı.

DUYGULU ANLAR

Elazığ Belediyesi tarafından kahraman şehidimiz Fethi Sekin adına yapılan Külliye,  şehadetinin beşinci yıl dönümünde, birçok katılımcının duygusal anlar yaşadığı bir atmosferde ve dualarla açıldı.
Açılış törenine Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, STK Başkanları,  Doğancık Köyü Muhtarı Selim Baydüzü, Şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

TORAMAN: “ŞEHADET MAKAMI KOLAY ELDE EDİLECEK BİR MAKAM DEĞİLDİR”

Şehidimiz adına yapılan külliye açılışı vesilesiyle  kahramanın manevi huzurunda olduklarını belirten Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, "Türk milleti tarihi boyunca pek çok kahraman evlat yetiştirmiş ve varlığını geçmişten bugüne kadar da sürdürebilmiştir. Bu kahramanlardan bir tanesi de şehit polis memuru Fethi Sekin'dir. Kahramanlık ve şehitlik sıfatı kolay elde edilecek bir sıfat değildir. Fethi Sekin'in vazife ve sorumluluk anlayışları, inançları, değerleri onu sorumluluk düştüğünde vazife icap ettiğinde cesaretle ve büyük bir fedakârlıkla bu milletin huzurunu bozmaya çalışan birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan kötü niyetli kişilere karşı bir dakika tereddüt etmeden gözünü dahi kırpmadan onlarla mücadele edebilmesinin bir neticesidir.” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
 
Eli silahlı teröristlere karşı kahramanca karşı koyuşu aslında bizim milletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin icap ettiğinde ne kadar büyük fedakârlık ortaya koyabileceklerinin bir nişanesi olduğunu dile getiren Vali toraman; “Ülke olarak sadece dağdaki teröristlerle mücadele ediyor değiliz şehirlerde de teröristlerle mücadele ediyoruz. Nerede bulunurlarsa bulunsunlar onlarla bu mücadele büyük bir başarı ve kararlılıkla devam ediyor. Bu mücadelenin başarısında belirleyici unsur kahramanlarımız, şehitlerimiz, gazilerimiz ve halen vazife başında bu mücadeleyi yürüten kolluk kuvvetlerimizdir Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

 VALİ TORAMAN: “ELAZIĞ, KALEDİR”

Elazığ’ın milli ve manevi değerlerimizin kaynak şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Toraman; “Bu değerler, burada çok kuvvetli bir şekilde yaşatılıyor ve aktarılıyor. Şehit polis memuru Fethi Sekin de bu manevi ikliminde yetişmiş bir kahraman olarak kendisine öğretilen ve anlatılanları sese aktarılan değerleri yerine getirerek onlara sahip çıkarak şehadet mertebesine ulaşmış bulunuyor. Allah kendisinden razı olsun.” dedi.

VALİ TORAMAN: “İNŞALLAH ŞEHİTLERİMİZ BİZLERE DE ŞEFAAT EDECEKLER”

İnancımız gereği şehitlerimizin ölmediğine ve peygamber efendimize komşu olduklarına inandıklarını dile getiren Vali Toraman, “İnşallah bütün şehitlerimiz bizlere de şefaatleriyle destek olacaklar. Fethi Sekin'in şehadetinin bir başka özelliği de bütün kolluk kolları mesleğe girerken vazifeli olun olmayın, görev mıntıkanız olsun olmasın vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden bir suçla karşılaştığınızda ona müdahaleye yetkilisiniz. Fethi Sekin de bu emir doğrultusunda teşkilatın bu geleneğini doğrultusunda karşılaştığı hadiseye müdahale ederek bütün kolluk personeline çok büyük ders verip örnek teşkil etti” dedi. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “BU TOPRAKLARI BEDEL ÖDEYEREK VATAN YAPTIK”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Baskil ilçesinde, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin adına yapılan külliye de eğitim atölyeleri, konferans salonu gibi çeşitli faaliyetlerin yürütülebileceğini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna can veren olursa vatandır. Evet, bir toprak parçasını sıradanlıktan kurtarıp onu vatana dönüştüren en önemli unsur onun için bedel ödemektir. Bu bedellerin en yücesi en kutsanmışı vatan için canın feda edilmesidir. Bu topraklar yüzyıllar boyunca vatanı için, bayrağı için, milleti için, İla- i kelimetullah’ı için canını seve seve feda eden kahramanlarla doludur.” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “TÜRK MİLLETİ KAHRAMANLIK ÜNVANINI, VERDİĞİ MÜCADELERDEN ALIR”
 
Büyük Türk Milletinin yüzyıllar boyunca üç kıtaya, üç kıtadaki hâkimiyetiyle bütün dünyaya nam salmış ama 1900 yıllarından itibaren de var olma mücadelesini verdiğine dikkat çeken Başkan Şerifoğulları, “1900’lü yıllardan itibaren yedi düvele karşı vermiş olduğumuz bu kahramanlık destanı ile kanımızla, canımızla, erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla kurtuluş savaşımızı yapmışız istiklalimizi kazanmışız bu savaştan anlımızın akıyla çıkmışız"dedi.

“FETHİ SEKİN, TERÖRİSTLERİN TEPESİNE ŞAHİN GİBİ İNDİ”

Büyük Türk yurdunun mütemmim cüzü olan Elazığ’ımız da kahramanlarla dolu olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bunlardan bir tanesi de Şehit Fethi Sekin’dir. Bundan 5 yıl önce İzmir Adliyesini kan bulamak isteyen, masum canlara kıymak isteyen hain terör örgütü mensuplarına karşı tepelerine şahince inen kahraman Fethi Sekinimiz çocuklarını, eşini, ailesini düşünmeden masum canlara bir şey olmasın diye gözünü kırpmadan ölümsüzlük şerbetini içmiştir. Rabbimize yürümüştür"dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Kendilerine düşen en önemli sorumluluğun,  bu kahramanlarımızın ismini unutmamak ve unutturmamak olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bu mimaride yapmış olduğumuz Baskil’imizin Doğancık Köyü’nde şehidimiz adına yapmış olduğumuz külliyemizde içerisinde konferans salonunun, kütüphanesinin, eğitim atölyelerinin, mescitlerinin olduğu bu külliyede inşallah gençlerimiz faaliyetlerini yürütecekler, şehidimize dualar okuyacaklar ve ismini gelecek nesillere taşınmasında inşallah katkı sunacaklar. Külliyemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum.”dedi.

“ŞEHİTLER, RABBİMİZİN ÖVGÜSÜNE MAZHAR OLMUŞLARDIR”

Ayet-i kerimede “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz bilakis onlar diridirler sizler bilemezsiniz” buyurulduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Evet, şehitlerimiz bedenen yanımızda değillerdir. Onlar yüce makamın kıymetli misafiridir. Rabbimizin övgüsüne mazhar olmuşlardır. Rabbim şehidimize rahmetiyle muamele etsin şahadetini kabul etsin ailesine bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

YILMAZ: “GÖZÜNÜ KIRPMADAN ŞEHADETE YÜRÜDÜ”
Külliyenin ilçelerine önemli bir değer kattığını dile getiren Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz,  “Bu ülkenin nice kahramanları, nice yiğit insanları vardır. Baskilli Kahraman Şehit Polis Fethi Sekin de onlardan biri olarak ülkemizin ve milletimizin selameti için gözünü kırpmadan kurşuna yürümüş ve yüce bir makama şehadet makamına erişmiştir.” dedi.

Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı
Şehidimize Çok Yakıştı