Sanatçı Turhan Harput Der'in Konuğu Oldu

Harput Der'in geleneksel Kürsübaşı Sohbetleri programında bu hafta TRT 1 ekranlarında yayınlanan Sen Türkülerini Söyle sezon birincisi Ömer Ahmet Turhan konuk edildi.

Sanatçı Turhan Harput Der'in Konuğu Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yoğun bir katılımın olduğu programda Harput Der Başkanı Kazim Atıcı yarışma birincisi Ömer Ahmet Turhan ‘a plaket takdim ederek, çıkmış olduğu yarışma programında Harput musikisini icra etmenin çok zor olduğu gerçeğiyle en güzel şekilde türkülerimizi icra ederek sezon birincisi olduğunuz için sizi yürekten kutluyorum. Bizler zaman zaman türkülerimizi icra eden birkaç ustamız olduğunu genç kuşakların söyleyip söylemeyeceği endişesini taşırken bu kardeşimizin eşsiz türkülerimizi tüm Türkiye’ye duyurarak böyle bir tanıtım yapması genç kardeşlerimize öncülük etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. 

Duruşu, tavırları ve icrasıyla herkesin gönlünde taht kuran değerli sanatçımızı tebrik ediyor hak ettiği yerlerde olması içinde gerekli  desteğin verilmesi konusunda da yetkilileri ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum.
Değerli sanatçımız musikimizin gençlerimize aktarılması noktasında yeni bir kapı açmanın yanında, illerin reklam ve tanıtımı için çok büyük emek ve para gerektiği halde bu kardeşimiz kısa bir zaman diliminde hem ilimizi hem de musikimizi  en güzel şekilde tüm Türkiye ye tanıtmıştır. Yetişmesinde emeği geçen başta değerli mahalli sanatçımız babası Yalçın Turhan üstadımız olmak üzere ailesini özellikle kutluyorum. Genç kardeşlerimizin de bu yoldan ilerlemelerini arzu ediyorum. Bundan sonraki yaşamında daha güzel yerlerde görmeyi arzu ediyorum.