Saadet Partisi'nden Açıklama

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın ve partililer, öğretmenevi önünde toplanarak İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye gelmesini kınadı.

Saadet Partisi'nden Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ Başkanlığı İsrail Cumurbaşkanı Yitzat Herzog’un Türkiye’ye gelmesine tepki gösterdi.

AKIN: FİLİSTİN'DE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE YAPILAN ZULÜM MÜ SON BULDU
Cumhurbaşkanı Herzag'ın Türkiye’ye davet edilişini şiddetle kınadıklarını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “Toplanma amacımızı ifade ederek hemen sözlerime başlamak istiyorum; terör devleti İsrail'in Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize davet edilişini şiddetle kınıyoruz. Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini ise reddediyoruz. Kudüs'e, Gazze'ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır! Bizler, Sn. Cumhurbaşkanı'nın 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir! Bizler hakikaten merak ediyor ve soruyoruz; Bugün değişen nedir? Ne değişmiştir ki böyle bir davette bulunulmuştur? Ne oldu "one minute" çıkışınıza? Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir? İsrail değişti de biz mi bilmiyoruz; yoksa iktidarda bulunanlar mı çok değişti; bu denklemde değişen nedir; bunu bizlere, aziz milletimize ve mazlum Filistin halkına açıklayın! Filistin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm mü son buldu” ifadelerini kullandı.

AKIN: TÜRKİYE TOPRAKLARI; İŞGAL, SÖMÜRÜ VE TAHAKKÜMDEN KURTULUŞ TOPRAKLARIDIR
Başkan Akın, “Gazze’ye uygulanan abluka mı kalktı? Bu katiller, Filistinlilere uyguladığı soykırımdan vaz mı geçti; yoksa İsrail, bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlarından vaz mı geçti? Türkiye toprakları; işgal, sömürü ve tahakkümden kurtuluş topraklarıdır. Emperyalizme karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşımız sonucunda bu topraklar bizlere vatan, tüm mazlum coğrafyalara ise umut ışığı olmuştur. Gazi Meclis diye nitelendirdiğimiz Meclis’imiz; gazilik unvanını işgaller karşısında kazandığı zaferle almıştır. Siz, bir başka katil Şimon Peres'in Gazi Meclisimizde konuşturulduğu, alkışlandığı görüntüler birer utanç vesikası olarak arşivlerde ve hafızalarımızda dururken; bugün bir başka utanç verici adımı attınız” şeklinde konuştu.