Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun

Ramazan ayına veda ederken buruk bir sevinçle Ramazan Bayramı'nı karşılıyoruz. Gündüzlerini, oruçlu geçirip Kur'an tilaveti ve mukabele sünnetiyle süslediğimiz gecelerini teheccüd namazı ve sahur ile bereketlendirdiğimiz gönüllerin sultanı mübarek Ramazan-ı Şerifleri geride bırakmanın hüznünü yaşarken, aynı zamanda da kıymetli ve bereketli bir ayın bitiminde bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın buruk sevinci içindeyiz.

Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayramı en güzel şekilde ihya edecek olsak da çocukların açlıktan öldüğü, gece gündüz demeden üzerlerine bombalar yağan Gazze'yi ve uzun yıllardır Çin'in muhasarası altında tutulan mazlum Uygur Türklerinin çektikleri acılar da bizleri derinden üzmekte ve düşündürmektedir.

Bu mübarek bayramda, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, sevgi ve hoşgörüyle dolu bir atmosferde bir araya gelirken, dünyanın dört bir yanında yaşanan zulüm ve acıları da göz ardı etmemeliyiz. İnsanlık adına yaşanan her türlü haksızlık ve zulme karşı durmalı, mazlumların yanında olmalıyız.

Bayramlar, birlikte paylaşmanın, sevgi ve saygıyla kenetlenmenin, yardımlaşmanın ve dostluğun en güzel ifadesidir. Ancak, bu bayramda sadece sevdiklerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşamakla kalmayıp, çevremizdeki insanlara da hoşgörü ve yardım elini uzatmalıyız. Unutmayalım ki, birlikte daha güçlüyüz ve insanlık için birlikte mücadele etmeliyiz.

Huzur ve barış içinde geçireceğimiz bu bayramın, ülkemize ve tüm İslam âlemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimin bayramını en içten duygularımla kutluyorum.