Pertek'lilerin Hizmetine Talibim

MHP Pertek Belediye Başkan Adayı İrfan Sağlıyan beraberinde MHP Tunceli teşkilatlarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Arslan ve MHP Pertek İlçe Başkanı Remzi Han ile birlikte gazetemizi ziyaret ettiler.

Pertek'lilerin Hizmetine Talibim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde MHP Pertek Belediye Başkan Adayı İrfan Sağlıyan çalışmalarını sürdürüyor. Seçim ziyaretleri kapsamında Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk’ü ziyaret eden MHP Pertek Belediye Başkan Adayı Sağlıyan, İmtiyaz Sahibimiz Serkan Gürtürk'ün yerel seçimlere ilişkin sorularını cevapladı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA İLERLEYECEĞİZ
Ziyarette konuşan İrfan Sağlıyan,” Pertek en güzel yerleşim alanlarından biri olmasının yanında turizme en fazla açılması gereken ilçemizdir. Köklü bir geçmişi vardır, tarımsal açıdan çok güzel şeyler üretebiliriz. Bizim temel amaçlarımız arasında Pertek’i turizme açmak vardır. Pertek’in Tarihini tanıtacağız. Pertek’te eğitimle ilgili çok güzel çalışmalarımız olacak. Pertek ile ilgili alacağımız kararları toplumla birlikte alacağız. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla ilerleyeceğiz. Bizim amacımız birlikte kazanmaktır. Yerel yönetimde herkesin söz hakkı olacak. Şahıslar üzerinden çalışma yapmayacağız. Pertek güzel bir ilçemiz. Şu anda köprümüz ihale aşamasına gelmiş durumda. Bu süreçte ihaleyi hızlandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Pertek’in en temel sorunlarından biri doğalgazdır. Pertek’te hava kirliliği çok fazla hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için doğalgaza geçilmesi gerekiyor. Belediyemizin zaten bir gezi feribotu var. Gezi feribotunu işler hale getirmemiz lazım. Yaşlılarımızı, öğrencilerimizi feribotla gezdirebiliriz. Hatta esnaflarımızı gezdirebiliriz. Pertek’i Milliyetçi Hareket Partisi aldığı zaman Tunceli’deki ilk belediyesini almış olacak. Genel merkezde yapmış olduğumuz görüşmeler sonucun da inanıyorum ki Pertek’in Milliyetçi Hareket Partisi için ayrı bir önemi olacak. Çalışmalarımızın odağı insan temelli olacak ve biz insanların orada gönüllerini kazanacağız. Ben Pertek’lilerin hizmetine talibim” ifadelerini kullandı. 

PERTEK’İN SORUNLARININ ÇÖZÜM NOKTASI MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİYLE OLACAK

31 Mart 2024 seçimlerinde Tunceli’de iddialı olduklarını ifade eden MHP Pertek Belediye Başkan Adayı İrfan Sağlıyan, “Cumhur İttifakı görüşmeleri yapılıyor. Görüşmeler sonuçsuz olsa bile Milliyetçi Hareket Partisi Pertek’te kendi adayıyla yoluna devam edecek. Milliyetçi Hareket Partisinin Tunceli’de söz hakkı olabilmesi için iki tane önemli ilçemiz var. Bunlardan biri Pertek biride Çemişgezek. Bu sebeple ittifak olursa kazanmamız biraz daha kolay olur ama ayrı ayrı girsek bile kaybetme riskimiz yok.  Bu seçimi kazanacağız. Pertek’in sorunlarının çözüm noktası Milliyetçi Hareket Partisiyle olacak. Projelerimiz şu anda hazırlık aşamasında bittikten sonra projelerimizi, Pertek kamuoyuyla paylaşacağız. Bütün kamu kurumlarını, evleri gezip projelerimizi anlatacağız” açıklamasında bulundu. 

SEÇİLDİKTEN SONRA PROJE EKİBİ OLUŞTURACAĞIZ
MHP Pertek Belediye Başkan Adayı olarak seçildikten sonra hayata geçireceği projelerden bahseden Sağlıyan,” Pertek topraklarında su sorunu yok. Bu bizim için büyük bir avantaj. Çünkü böylece tarımsal faaliyetlerdeki çalışmalarımızı rahatlıkla yapabiliriz.  Pertek’in en önemli geçim kaynaklarından biri de cevizdir.  Biz Belediye olarak kendi imkanlarımızla ceviz ve kaysı bahçeleri oluşturacağız. Pertek’teki her ürünün öncülüğü belediye olarak yapacağız. Sonra Arıcılık Pertek’te önemli bir geçim kaynağı glikoz verilmeden üretim yapılan tek yer Pertek’tir bu nedenle arıcılarımızla Pertek balını ön plana çıkarmaya çalışacağız.  Pertek için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bizi seçenleri mahcup etmeyeceğiz. Pertek’te mahalle içinde taşımalarımız yok. Mutlaka bir taşıma sistemi oluşturacağız. Çocuklarımıza en az haftada 1 gün süt dağıtacağız. Derslerinde başarılı olan öğrencilerimizin ulaşım masraflarını biz karşılayacağız. Mutlaka güneş enerjisi projesi yapacağız. Pertek için bir gelir kaynağı olacaktır. Pertek’te her 10 hayvandan 5’i sakat maden onlarda bizim gibi canlıysa onların da barınma hakkı var. Pertek’te sokak hayvanlarıyla ilgili çok güzel projelerim var. Barınak yapacağız onların sağlıklarıyla ilgileneceğiz. Pertek’te özellikle Gençlik Merkezinde öğretmen arkadaşlarımız var. Diyaloglarımız çok iyi. Ben spora önem veren birisiyim. Bizim Pertek Gençlik Merkezine bağlı spor kulüplerimiz var onlarla ilgili de önemli çalışmalarımız olacaktır. Pertek göç alan bir yer konut ihtiyacı çok fazla. TOKİ ve sosyal konut projeleri üzerinde çalışacağız. Bizim amacımız Pertek’teki köyleri canlı tutulmaktır. Üretime yönelik çalışmalar yapacağız. Pertek her alanda gelişmeye müsait Pertek doğunun zaten incisi bizler inciliğine incilik katacağız. Projeler üzerinde çalışacağız. Seçildikten sonra proje ekibi oluşturacağız. Projelerimizi hazırlayıp tanıtımlarını halkımıza yapacağız. Genel Merkez Pertek için yapacağımız projelerde bizlere destek verecek.”