Partilerin Kampanya Karneleri

14 Mayıs seçimlerine günler kala siyasi partiler ve bağımsız adayların çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ak parti, Chp, Mhp ve Yrp'nin adayları değişik programlara katılırken bağımsız Milletvekili adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, il merkezi yanında ilçelerden de yoğun destek görüyor

Partilerin Kampanya Karneleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimlerine iki hafta kala siyasi partiler ile bağımsız adayların çalışmaları hız kesmeden devam ederken Haber Ayrıntı olarak partilerin bu alandaki saha çalışmalarını gözlemledik ve bunları haberleştirdik. İşte partilerin kampanya karneleri:
Seviyeli ve ölçülü yürütülen seçim kampanyalarında Ak Parti geçmiş yıllara nazaran hem slogan, hem görsellik hem medyada görünür olma noktasında en kötü seçimini yaşıyor.
Millet ittifakı ve CHP’nin sahadaki görünürlüğü daha çok öne çıkarken Bağımsız Milletvekili adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, yoğun ilçe, belde, esnaf, STK ve mahalle ziyaretleri yanında medyada ve açık hava reklamlarındaki üstünlüğü dikkatlerden kaçmıyor.

AK PARTİ HENÜZ HAVAYA GİREMEDİ
22 yıldan beri tüm seçimlerde söylem, reklam ve saha üstünlüğünde hep en önde olan Ak Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesi hem genel merkez hem de yerelde varlığını hissettirmekte ve güçlü olduğu algısını oluşturmakta zorluk çekiyor.
Liste tartışma ve tepkilerinin gölgesinde seçimlere giren ve listelerin açıklanmasının ardından bir hafta toplantı bile yapamayan Ak Parti, adayların Ankara’dan ilimize gelişlerinin ardından kısmi bir toparlanma yaşansa da teşkilatları motive edecek ve beş milletvekilini kazanacak bir heyecan, dava bilinci ve ruh oluştura noktasında tarihinin en sancılı günlerini yaşıyor.

ADAYLARIN GAYRETLERİ YETERLİ Mİ?
Seçimlerde Ak Parti milletvekili adaylarının her biri, sıra ve seçilme endişesi taşımadan gayretli ve tempolu bir çalışma performansı ortaya koyuyor. 
Gündüz ve akşam saatlerimde gerçekleştirdikleri programlarla çok sayıda hemşerilerimizle buluşuyor, onların sorunlarını dinliyor, teşkilatların yakalayamadığı ruhu yakalamaya ve seçim heyecanı oluşturmaya gayret gösteriyorlar.
İlçe, belde mahalle, STK ve esnaf ziyaretlerinde ciddi bir çalışma ortaya koyan Ak Parti milletvekili adayları, bu çalışmalarını kendi sosyal medya hesaplarıyla halka duyuruyor, çıktıkları televizyon programlarında da mesajlarını halka veriyor.
MEDYADA AK PARTİ YOK GİBİ
Adaylar kendi, çalışmalarını halka tanıtma noktasında gayret gösterirken, aday ve il başkanının sahadaki çalışmalarının medyaya yansıtılması konusunda ciddi bir eksiklik görülüyor. 
Haberlerde birçok parti ve adayın çalışmasını izleyen Ak Parti tabanı, kendi partilerini medyada görmeyince kaybetmiş psikolojisine kapılarak yarıştan koptukları duygusuna yeniliyor ve Erdoğan adına üzülüyor.

PROF. AÇIK’TAN BAŞARILI BİR KAMPANYA
Seçim çalışmalarını en düzenli, kapsamlı ve profesyonel olarak  yürüten tek  isim ise bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Yasemin Açık.
SKM açılışları, mahalle buluşmaları, esnaf gezileri ve ilçe programlarıyla şehrin her bir noktasına ve hemşerimize ulaşmaya çalışan Prof. Açık,  bu konuda önemli bir başarı grafiği ortaya koymuş ve şehirde ciddi bir rüzgar oluşturmuş  durumda.
AÇIK, HER EVDEN OY ALIYOR
Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla yürüten bağımsız milletvekili adayı Prof. Yasemin Açık, şehrimiz genelinde her evden en az bir oy alıyor. Birçok evden  ise oyların çoğunu almayı başaran Açık’ın rekor bir oyla seçilerek Elâzığ’ı TBMM’de Bağımsız milletvekili olarak temsil etmesine kesin gözüyle bakılıyor.
CHP, MEDYAYI ETKİN KULLANIYOR
Seçimlere iddialı giren CHP ise hem tanıtım hem de saha çalışmasında etkili bir süreç ortaya koyuyor.
Listelerine son dakika Saadet ve Deva Partilerinin adaylarının girmesine ve konuda kendi tabanından tepkilere rağmen saha çalışmasını yoğun bir şekilde sürdüren CHP milletvekili Gürsel Erol, halkın yoğun ilgisine muhatap oluyor.
İkinci sıra Saadet ve üçüncü sıra Deva Partilerinin kendisine artı oy yerine kayıplara sebep olduğunu bilen Erol, bu açığı kapatmak için sahada daha çok olmaya, medyada daha çok görülür olmaya özen gösteriyor.
“BAKAN OLACAĞIM”
Çıktığı bir televizyon programına Kılıçdaroğlu’nun telefonla bağlanıp, “Elazığ’a Bakan vereceğim” vaadini, tekrar ettiren ve ardından kendisinin Bakan olacağını ifade eden Erol’un bunu iki milletvekili çıkma şartına bağlaması, bu konudaki iddialarına ve samimiyetine gölge düşürdü. CHP’nin ilimizden iki milletvekili çıkarma ihtimalini kendisi de çok iyi bilmesine rağmen yarınlarda gerçekleşmeyecek bir vaat için şimdiden ön alarak buna ikinci milletvekili rezervi koyması siyasi manevra olarak yorumlandı.

MHP, GEMİLERİ YAKTI
Seçimlere en iddialı şekilde  hazırlanan parti ise MHP. İl başkanı olarak son iki yıldan beri ciddi bir çalışma ortaya koyan, MHP Lideri Bahçeli’nin Elazığ mitinginde başarılı bir tablo çıkaran Semih Işıkver, milletvekili adayı olduktan sonra tempoyu daha da arttıran bir performans ortaya koydu.
Geçmişten bugüne ülkücü camiada görev yapmış tüm kesimler ve şahıslar irtibat halinde olan, sahayı tüm adaylar ve teşkilatlarla birlikte defalarca tarayan Işıkver’in bu çabasının MHP’yi milletvekili çıkarma noktasına getireceği ifade ediliyor.
CUMHUR İTTFAKINA EN ÇOK SAHİP ÇIKAN PARTİ
MHP’nin seçim çalışmalarında Cumhur ittfkaına ve özellikle Cumhurbaşakanı Erdoğan’ın seçilmesine yönelik samimi tavrı ve açıklaaları da takdir topluyor. MHP adayı Işıkver’in televizyon programlarında sık sık dile getirdiği “Erdoğan kazansın ben milyonlarca kez kaybetmeye razıyım” ifadesi Işıkver’in samimiyetini ortaya koyuyor.

PROF. BİLAL ÇOBAN: “BENİ TELEF ETMEYİN”
Geçmişte iki kez Elazığ Belediye başkanlığına aday gösterilen ancak kazanmayan Prof.. Bilal Çoban, MHP’den birinci sıra milletvekilliğinde kendisini göremeyince ani bir kararla bağımsız milletvekili adayı olmuş ve müracaatını yapmıştı.
Prof. Çoban’ın il dışı ziyaretlerinden sonra geçtiğimiz hafta başlattığı saha çalışmalarını sürdürdüğü ancak tabanda beklediği destek ve karşılığı bulmadığı görülüyor.
Katıldığı bir televizyon programında kendisinin bu şehir için en çok çalışan ve kurtuluş planları hazırlayan tek siyasi olduğuna dikkat çeken Çoban, “beni telef etmeyin” diyerek kamuoyundan destek istedi.
YENİDEN REFAH’IN HIZI KESİLDİ
Cumhur ittifakına katılan ancak seçimlere kendi listesi ile girecek olan Yeniden Refah partisi, saha çalışmalarını sürdürürken, sahada sadece adayların olduğu, teşkilatların ise seçim havasına hala giremedikleri gözlemleniyor.  
Birinci sırada yer alan ve ilimizin sevilen simalarından olan Prof. Mehmet Çavaş, saha çalışmalarını aralıksız sürdürürken, ilçe, köy, esnaf ve mahalle gezilerine devam ediyor.
Üçüncü sıra adayı Mehmet Tan da saha çalışmalarında diğer adaylara göre daha görünür olmaya gayret gösteriyor.

İYİ PARTİ TOPARLANMAYA ÇALIŞIYOR

İlimizde liste başı olarak Av.İrfan Sönmez'i aday gösteren İyi parti Millet İttifakına dahil olmasından ötürü seçmen nazarında temkinli yaklaşılan bir parti olarak görülüyor.Son günlerde 1.nci sıra adayı Sönmez'in tv programlarında ve toplantılarda yaptığı açıklamalar bir çok kararsız seçmenin de dikkatini çekiyor.Seçimlerde en az bir milletvekili çıkartmak isteyen İyi Partinin önümüzdeki günlerde daha aktif sahada olması bekleniliyor.