Partilere 'Bölgesel Aday' Basķısı

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler öncesi ilimizde siyasi çalışmalarda bir hareketlik göze çarpıyor.

Partilere 'Bölgesel Aday' Basķısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aday adaylarının saha çalışmaları ve STK ziyaretleri devam ederken bölgesel aday talepleri de kendini gösteriyor.
Kendi bölgelerinde mensup isimleri meclise gönderen isteyen bölgesel dernek, muhtar ve yerel lobiler, kendi adaylarının listelerde yer alması konusunda siyasi partilere yönelik baskılarını artırmış durumdalar.
Pertek, Çemişgezek, Erzincan ve Tunceli bölgesinde yaşayan Şavak aşiretinin temsilcisi ŞAVAK-DER,  ilimizde yaşayan Bingöllülerin temsilcisi olan BİN-DER, Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice bölgelerini temsil eden MASSAD ile Baskil ve Keban bölgesi muhtarlarının açıklama ve beyanları da gösteriyor ki bölgesel dernekler bu seçimlerde kendilerinden olan isimleri listelerde görmek istiyor.
BAĞIMSIZ ADAY FORMÜLÜ
Kendi bölgesinden üzerinde ittifak edilen bir ismin partilerin listesinde yer alması konusunda seslerini yükselten dernek ve bölge insanı, bu yapılmadığı takdirde bağımsız aday çıkartabileceğine dair açıklamalar yaparak, partiler üzerindeki yaptırım  güçlerini artırmak istiyorlar.

PARTİLER TOPARLAYICI İSİMLERİ TERCİH EDECEK

Bölgesel dernek ve lobilerin bu taleplerini değerlendiren siyasi partilerin ise hem kendi bölgelerinde hem de şehir merkezinde kabul görmüş, hem kendi yöresi hem de şehrin tüm bölgelerinden sempati duyulan ve oy alabilen isimleri listelerinden göstermek gibi bir tavır ortaya koyması bekleniyor.