Öztürk, Hükümet Kendi Ayağına Sıkıyor!

Epdk'nın ges projeleri ile ilgili 2019 yılından geçerli olmak üzere aldığı kararla ilgili sanayicilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen organize sanayi bölgesi yönetim kurulu başkanı Suat Öztürk, kararın geri çekilmemesi halinde Ankara'ya gideceklerini, 2023 yılı seçimleri öncesi alınan bu kararla hükümetin kendi ayağına sıktığını dile getirdi.

Öztürk, Hükümet Kendi Ayağına Sıkıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ve lisanssız üretilen elektrik için satış kısıtlaması getiren Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun kararına her kesimden tepkiler devam ediyor. 

İLK GÜN KARARIN YANLIŞLIĞINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

EPDK’ın GES üretiminin kısıtlanmasına yönelik Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğine ilk gün basın açıklaması yaparak tepkisini dile getiren ve enerji gibi stratejik bir ürünün üretilmesine yönelik engeller konmasına sert bir tepki gösteren Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, sanayicilerle birlikte düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısıyla yetkiliklere bir kez daha yanlıştan dönülmesi çağrısı yaptı.

ÖZTÜRK. “ALINAN KARAR HUKUKSUZDUR”

OSB Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan OSB Başkanı Öztürk, ülke olarak her alanda sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bir dönemde enerji gibi önemli konuda alınan karara ciddi anlamda tepki gösterdiklerini belirterek, tepkilerin bölge illerden de destek aldığını kaydetti.
Türkiye’deki yönetim ve hukuki temayüllerin “alınan karar yayınlandığı günden itibaren yürürlüğe girer” temel ilkesini yok sayan bir şekilde “2019 yılından itibaren geçerli olmak üzere” gibi tüm yerleşik hukuk kurallarını göz ardı edilerek alındığına dikkat çeken Başkan Öztürk, EPDK’ya seslenerek, “böyle bir kurul varsa, yayınladığı tarihten itibaren geçerli olmalıdır” ilkesine geri dönmelidir” dedi. 

“SİYASİLER KONUNUN CİDDİYETİNİ YETKİLİLERE ANLATMALI”

Üretimi ve sanayiyi çıkmaza sokacak bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Öztürk, siyasilere de görev düştüğünü kaydetti.

“KONUYU CUMHURBAŞKANINA TAŞIYACAĞIZ”

 Yanlıştan dönülmesi amacıyla Danıştay’a dava açacaklarını belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, gerekirse Cumhurbaşkanına kadar gideceklerin ifade etti. 

“HÜKÜMET KENDİ AYAĞINA SIKIYOR”

2023 seçimlerine kısa bir süre kaldığına dikkat çeken EPDK’nın aldığı bu kararın ilgili bakanlıkça onaylanmasının hükümetin kendi ayağına sıkmak ve seçimlerde bedelini ödemek gibi ciddi bir hata içine girdiğine işaret eden Öztürk, “ayağa kurşun sıkmak olmaz” dedi.  

EPDK “SENİN PARANA EL KOYDUM” DİYOR

 Başkan Öztürk, “EPDK’ın  2019’un 5. ayında Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla  sektördeki insanlara bu imkan verildiğine dikkat çeken Öztürk; “ Ama aynı kurul şimdi  diyor ki ‘ben şimdi senin kurulu gücün tüketimin 1 fazla yani 100%’ünü baz alırım, ben senin parana el koydum malını gasp ettim. Ben sana parasını ödemem sisteme bağlar satarım.

“SİZ KİMİN MALINA ÇÖKÜYORSUNUZ”
 
EPDK’nın kararının resmen vatandaşın ürettiği enerjiyi gasp ettiğini ifade eden Öztürk; “Ya siz EPDK, sizler gangster misiniz? Sizler kimin malına çöküyorsunuz da parasını ödemiyorsunuz. Böyle bir kurul kararı varsa bu yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olur. Bu memlekette üretim yapılıyor, istihdam yaratılıyor, yatırım yapılıyor ve ihracat yapılıyor. Siz bunların önünü GES’teki insanların 50- 100 bin lira fazla kestiği fatura ile gözünüzü buraya mı diktiniz? Kime zararı var. Demin arkadaşlarımız da gördü Almanya’da 71 Bin Megavat GES’ten Kurulu gücü var. Bizim ise 8 bin. Burada bunun önünü kesmek tamamen bazı kuruluşların oynadığı oyunlar. EPDK’da bunların arka bahçesi herhalde” dedi.