Özeren Osb Adaylığını Açıkladı

MÜSİAD Elazığ Şubesi eski başkanı, iş insanı Mehmet Özeren, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özeren başkanlığa seçilmesi halinde Elazığ OSB'de hayata geçirecekleri projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Özeren Osb Adaylığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özeren, düzenlediği basın toplantısında, 2022 yılının ilk aylarında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı seçimlerinin yapılacağını, beraberindeki iş insanlarıyla beraber Elazığ OSB yönetimine talip olduklarını söyledi.
Elazığ ekonomisini, ihracatı, üretimi ve sanayileşmeyi daha ileri seviyelere taşımak, mevcut firmaların sorunlarını çözmek, kente yeni yatırımların gelmesini sağlamak için yola çıktıklarını ifade eden Özeren, "Ben ve ekibim köstek olmak için değil, destek olmak için geliyoruz" dedi.

"MEVCUT YÖNETİMDE MENTAL YORGUNLUK, KEYFİYETÇİLİK BAŞLAMIŞTIR"
Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı mevcut yönetiminin sorunları çözemediğini, talepleri karşılayamadığını ifade eden Özeren, "Mevcut başkanımız yaklaşık 16 yıl TSO başkanlığı, bununla birlikte yaklaşık 20 yılın üzerinde de Elazığ Organize sanayi bölgesi başkanlığı yapmıştır. Bu kadar uzun  süre kalmasından dolayı mental yorgunluk başlamıştır, keyfiyetçilik başlamıştır. Burada arsaların gerektiği gibi kullanılmasında çok rahatlık, rehavetlik başlamıştır. İş adamlarına devletin tahsis etmiş olduğu ve bu insanların bedeliyle ödemiş oldukları binalarını, yapmış oldukları yerlerin tapularını vermekte imtina etmiştir. Bir sürü sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu dönemde artık uzun süre görevde kalmış olduğu bir rahatlıkla OSB'de istenildiği gibi kalkınılmasında, gelişmesinde çevre illerle kıyaslandığında Elazığ Organize sanayi bölgesi hak ettiği bir yerde olduğunu göremiyoruz. İşte bu nedenle bizler de arkadaşlarımızla birlikte bu olumsuzlukları gidermek, yatırımcılarımızın ticaretine dokunmak, onların ufkunu açmak, ihracatlarını geliştirmek, problemlerini çözmek, istek ve taleplerini saygıyla karşılamak ve önemsemek, dikkate almak, gururdan, kibirden, enaniyetten uzak, samimi o makamın etik kurallarına hak ve hakkaniyetle riayet edecek bir yönetim biçimini sergilemek için organize sanayi bölgesi başkanlığına yönetimimizle birlikte adayız. Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri mahcup etmesin" dedi.

PROJELER

Başkan adayı Özeren, başkanlığa seçilmesi halinde hayata geçirecekleri projeleri de anlattı.
Özeren şöyle konuştu: "Yönetime geldiğimiz zaman, hayata geçireceğimiz bir çok projemiz var. Onlar üzerinde çalışıyoruz. Başlıklar halinde bu projelerimizi izah edeyim; 

"ENERJİ SANTRALİ KURACAĞIZ"

"İlk etapta  Elazığ OSB'de enerji santrali kuracağız. Kendi enerji santralimizi kuracağız. Yeri de ayrılmış vaziyette. Enerji santralini Allah'ın izni ile gelir gelme kuracağız. Bunu kurduğumuz zaman buradaki en küçük işletmemizin de ortak olacağı bir hisse ile çıkacağız."

"OSB'Yİ GÜZENLİ BİR ALAN HALİNE GETİRECEĞİZ"

"Organize sanayi bölgelerinde,  bütün araçların ruhsatları güvenliğe bırakılır. Bizim OSB'de maalesef hala her taraftan rahat bir şekilde girilip çıkılıyor. Hırsızı, hurdacısı gecenin her saatinde her tarafa girip istedikleri eylemleri çok rahat yapabiliyorlar. OSB'yi tamamen düzenli bir alan haline getireceğiz."

"SANAYİCİLERİMİZLE CİDDİ İSTİŞARELER YAPACAĞIZ"

"Aldığımız her kararı sanayicilerimizle ciddi istişareler yaparak alacağız. Sadece yönetim olarak ben yaptım, oldu biçiminde bir yönetim anlayışı ile gelmiyoruz. Buradaki insanların hepsinin fikirlerini önemseyerek, istişare ederek bu yola devam edeceğiz."

"ÜRÜN İHRACAT OFİSİ AÇACAĞIZ"

"Çevre illerimizin ihracat rakamlarına baktığımız zaman bizden daha yüksek. Elazığ'ın ihracat rakamı sadece 140 Milyon Dolar civarında. İhracat yapan firma sayımız çok az. Önceliğimiz, firmalarımızı ihracata yönlendirmek bunların ufkunu açmak olacak. Elazığ OSB'de ihracat yapmayan firma bırakmayana kadar çalışacağız. Bunun için devlet her tülü imkanı sağlıyor. Yeterki birlik, beraberlik olsun. Bizim ihracatımızı tamamlayan rakam blok mermer satışlarımızdır. Yoksa ürün üretip de ihracat yapmış olduğumuz çok fazla ürünümüz maalesef yok.  İhracatı artırmak için adımlar atacağız. Bizler ürün ihracat ofisi açacağız. Bu ofislerin görevi üretilen ürünü alıp kendi etkili olduğu pazarlarda bunları çalıştırmaktır. Elazığ'da bütün firmalarımızı dolaştıracağız. Kim ne ürün satacağını belirleyeceğiz. Buradaki arkadaşlarımızın ürünlerini satmak için gayret göstereceğiz."

"İŞKUR GÖREVİ YAPACAK BİRİM KURACAĞIZ"

"Elazığ OSB'de tamamen İŞKUR görevini yapan bir birim oluşturacağız. Burada hem dışarıda iş arayan insanların gidip oraya kayıt yaptıracağı hem de içerideki iş insanlarımızın kendilerine ihtiyaç olan elemanlarını oraya bildirerek iş veren ve iş arayan insanların buluşma noktası haline getireceğiz."

"ÜRÜN TEŞHİR ALANI VE MİSAFİRHANE YAPACAĞIZ"

"Elazığ OSB'de üretim yapan firmalarımızın ürünlerinin teşhirini yapacağı bir teşhir salonu yapağız. Bir sosyal tesis yapma projemiz var. Bunun yanında bir misafirhane yapma projemiz var."

"İŞÇİ VE İŞVEREN ARASINDA ARABULUCULUK YAPACAK BİRİM KURACAĞIZ"

"İşçi ve işveren arasındaki sorunları çözmek için arabuluculuk görevi yapacak bir birim oluşturacağız."

"SEKTÖREL TOPLANTILAR DÜZENLEYECEĞİZ"

Sektörel toplantılar yaparak bu sektörlerimizin sıkıntılarını belirleyeceğiz, önerilerini alacağız." 

"DIŞ TİCARET BİRİMİ KURACAĞIZ"

"Elazığ OSB'de Dış ticaret uzmanı istihdam edeceğiz. Ülkelerin taleplerini alacak, bu taleplerle ilgili olarak firmalara bildirecek. Firmalarla ihtiyaç sahibi olan insanları birleştirecek, onların satışlarına destek olacak dış ticaret ofisi olacak."

"ÇALIŞANLARIMIZIN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

"Elazığ OSB'deki ulaşım sorununu çözeceğiz. Çalışanlarımızın iş yerlerine gelmeleri için gerekli çalışmaları yapacağız. OSB içerisinde bir ring hattı kuracağız. Ayrıca Elazığ OSB'de 5. kısımla 3. kısım arasında bir geçiş talebi var. Bu talebi de karşılayacağız."

"OSB'Yİ KURUMSAL YAPI HALİNE GETİRECEĞİZ

"OSB'yi tam bir kurumsal yapı haline getireceğiz. Gelen yatırımcılarımızla ilgilenecek bir yapı oluşturacağız." 

"ÖZTÜRK TECRÜBELİ BİR KURTTUR"

"Elazığ OSB mevcut başkanı Suat Öztürk'ün, OSB seçimlerine siyasiler müdahil olurlarsa karşılarında beni bulurlar" şeklindeki yorumu değerlendiren Özeren, Öztürk'ün bu açıklamasını talihsiz bulduğunu söyledi.
Özeren; "Bizim siyasilerle olan mesafemiz hepsiyle aynıdır. Elazığ OSB siyaset üstü bir yerdir. Siyasetin dini, dili, ırkı yoktur. Biz siyasilere eşitiz. Ancak siyesilerle görüşeceğiz, siyasilerimizi koşturacağız. Yarın problem olursa kiminle çözeceğiz bu problemleri. Elbetteki siyasilerle çözeceğiz. Siyasilerimiz gece gündüz koşturacağız. Sayın Öztürk'ün bu açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Oysaki Sayın Öztürk çok tecrübelidir, çok kurttur. Siyasiler de elbette Elazığ'a hizmet için gayret gösteriyorlar. Bizler de onları koşturacağız. Özellikle 6. Bölge teşvikleri konusunda hepsi mücadele veriyorlar." dedi.

"İŞÇİ ÇIKARMAYACAĞIZ"

Başkan adayı Özeren, Elazığ OSB'de birimlerinde çalışan personelin işten çıkarılacağı yönündeki söylentileri de yalanlayarak, "biz göreve geldiğimizde işçi çıkaryacağız. Tam aksine istihdama katkı sunmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Burada çalışan personelimiz müsterih olsun." dedi.