Osb'de Seçim Heyecanı

Şehrin kalkınma, istihdam, üretim ve ihracaat merkezi Elazığ Organize Bölgesi, 12 şubat'ta yapılacak seçimin heyecanını yaşıyor. Mevcut Başkan Suat ÖZTÜRK ve Mehmet ÖZEREN'in yarışacağı seçimlerde heyecan dorukta…

Osb'de Seçim Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1960’lı yılların sonunda fikir olarak ortaya çıkan,  1972 yılında bir ön projesi hazırlanan,  Türkiye Odalar Birliği’nin 28-30 Haziran 1972 de mahallinde yapılan incelemelerle çalışmalara fiilen başlanan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi, bin hektarlık arazi üzerinde kurulu 178 işletmede 7.500 çalışanıyla la şehrimize önemli katkılar sunuyor.

ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER
Elazığ OSB, başta mermer olmak üzere, tekstil, inşaat ve ev mobilyaları, ahşap üretim, döküm alanında ciddi üretim merkezi olmuş durumda.
 

6. BÖLGE AVANTAJI
İlimizin “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında OSB veya Endüstri Bölgelerindeki yatırımlara 6. Bölge desteklerden faydalanmasının devam etmesi birçok yeni yatırımcının Elazığ OSB’ye gelmesini sağladı.
Özellikle tekstil alanında ülkemizin markalarının ilimize yaptıkları yeni yatırımlara Elazığ OSB, tekstil üssü olma yolunda önemli bir adım attı.
 

İLİMİZ YÖNETİCİLERİ VE SİYASİLERİN DESTEKLERİ
Ülkemizin saygın firmalarının Elazığ OSB’de yatırım yapmaları konusunda OSB yönetimi ile birlikte il Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, STK Başkanlarımız ile büyük illerde faaliyet gösteren Elazığ hemşeri dernek ve vakıflarımız, toplantılar yapmış, zaman zaman da yatırımcıları ilimize davet ederek potansiyellerimizi görmeleri sağlanmıştı.

İKİ ADAY YARIŞIYOR
12 Şubat 2022 Cumartesi günü yapılacak OSB seçimlerinde işletmeleri temsilen 178 oy kullanılacak. 
İşletme adına oy kullanma yetkisi bulunan kurum yönetim kurulu üyeleri, tercihlerini mevcut Başkan Suat Öztürk ya da MÜSİAD eski Başkanı Mehmet Özeren lehine kullanacaklar. İki adayı yetersiz görüp oyunu boş kullanacak  iş insanlarının da olduğu haber merkezimize gelen duyumlar arasında.

SUAT ÖZTÜRK’ÜN AVANTAJLARI 
Yaklaşık bir hafta sonra yapılacak OSB seçimlerine, geçmişte gerçekleştirdiği çalışmalar, elde ettiği başarılar ve yatırımcılara sağladığı kolaylıkların artısıyla giren mevcut Başkan Suat Öztürk, bu özelliği ile seçimin galibi olarak çıkacak gibi gözüküyor.

“ENGELLLERİMİZİ AŞTI”
Mevcut Başkan Suat Öztürk’ü bu seçimin favorisi yapan en büyük özelliği ise yatırımcıların sorunları ile birebir ilgilenmesi, çözüm konusunda tüm gayretini ortaya koyarak problemleri gidermesi.
Suat Öztürk’ün, gerek yer tahsisi gerekse inşaat ve işletme süreçlerinde kendilerine destek verdiğini, önümüze engel çıkarmak yerine mevzuattan kaynaklı sorunların giderilmesi noktasında da cesurca kararlar ve inisiyatif alıp  engelleri aşarak kendilerinin her zaman yanında olduğunu ifade eden işletme sahipleri, bu özelliği sebebiyle tercihlerinin mevcut yönetimden yana olduğunu dile getirdiler.

KURUMSAL KİMLİK ÖNE ÇIKTI
Suat Öztürk’ün yönetiminde OSB’nin kurumsal kimliğe kavuştuğunu, altyapı başta olmak üzere tüm sorunların çözüldüğünü, kamu kurumları ile kurulan diyalogların işletmelere müspet katkı olarak döndüğünü dile getiren işletme sahipleri, bu özelliği ile OSB’nin diğer illere göre fark oluşturduğunu ifade ettiler.
 

ÖZEREN’İN AVANTAJLARI
Elazığ OSB Başkanlığına aday olan MÜSİAD eski Başkanı Mehmet Özeren, genç ve girişimci olma özelliği ile öne çıkıyor. Devlet memurluğundan istifa edip küçük bir işletmeden bölgede güçlü bir marka oluşturması yönünde oluşturduğu başarı hikâyesi ile dikkatleri üzerine çeken Özeren, bu özelliğini OSB yönetiminde de göstermek istiyor.
Özeren, bu avantajına rağmen, seçimlerin ani bir kararla öne alınması sebebiyle sahada yeterli çalışma yapamaması dezavantajı olarak görülüyor.
Yine Özeren’in MÜSİAD Elazığ Şube Başkanlığı görevinde ciddi başarılar ortaya koyamaması, kendi şirketinde gösterdiği ticari başarıyı yöneticilikte ortaya çıkartan vizyoner bir liderlik ortaya koyamaması dezavantajları olarak ortaya çıkıyor.

OSB’NİN WEB SİTESİ 12 YIL GERİDE!
12 Şubat’ta yapılacak OSB seçimlerinde işletme sahipleri, kendilerinin önünü açacak yeni yatırımlara imkân sağlayacak, başta elektrik ve doğalgaz gibi hayati girdilerde birtakım avantajlar sağlayacak adaylara oy verecekler. 
Bununla birlikte OSB’nin kurumsal Web sitesinin en son 2010 yılında güncellendiği, 12 yıl öncesi bilgi ve istatistiklerin yer aldığı sitenin, bu konuda görevli elemanlar olduğu halde güncellenmemesi yönetim ile çalışan personel arasında iyi bir denetim ve iletişimin olmadığını ortaya koyuyor.