Önce Listeleri Görelim

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimler için partilerin çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a destek verme yönünde bir eğilim gösteren Elazığ seçmeni, Milletvekili için listelere bakıp karar vereceklerini dile getiriyorlar.

Önce Listeleri Görelim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayı ve Üniversite sınavları sebebiyle büyük bir ihtimalle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler için tüm partilerde teşkilat çalışmalarında gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor.
Partilerin tüm teşkilat ve ana kademeleri;  ilçe, belde, köy ve mahalle toplantıları düzenlerken sandık görevlilerini belirleyip eğitim programına da başladılar.

İL BAŞKANLARININ YOĞUN MESAİSİ
Seçimlere beş ay gibi kısa bir süre kala ilimizdeki tüm siyasi parti il başkanları, hem halkla buluşma hem de teşkilat içi eğitim ve teknik toplantılarını belirli bir periyotla yürütüyorlar.
Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, il yönetimiyle birlikte yoğun bir tempoyla  çalışmalarını yürütürken, ana kademe teşkilatlarının çalışmalarının da artırılmasına yönelik gayret gösteriyor. Bu kapsamda Kadın kollarında artan çalışmaların, gençlik kollarında da başlaması için planlamalar yapılıyor.

MHP’DE BAL DÖNEMİ

Mhp il Başkanı Semih Işıkver’in milletvekili adayı olacağını açıklayıp görevini bırakmasının ardından,  bu göreve atanması Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından da onaylanan Merkez İlçe Başkanı İnşaat Mühendisi Yunus Bal, il başkanı olarak bu hafta içinde görevine başlayarak yeni bir heyecanla saha çalışmalarını hızlandıracak.
MHP’nin seçim öncesi de tıpkı Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli mitingi öncesi yaptıkları taban ve saha-yoğun çalışmalarını, seçim gününe kadar da sürdürmeleri bekleniyor.

CHP, ŞEHRİN MAHALLELERİNDE

Chp İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın “41 günde 41 Mahalle” çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda daha önce teşkilat olarak gidilmeyen birçok mahalleye ziyaretler yapılıyor ve Chp’nin iktidar olması halinde yapılacak hizmetler anlatılıyor. Chp teşkilatları olarak ilk kez böyle bir kapsamlı çalışma yapan İl teşkilatı, bu yönüyle halkın da takdirini kazanıyor.

İYİ, PROTOKOL PARTİSİ GİBİ

Ülkemizde ve ilimizde hızlı bir yükseliş gösteren ancak kongrelerindeki usulsüzlükler, hukuksuzluklar ve kavgalarla toplu istifaların yaşanmasına sahne olan İyi Parti, Elazığ’da da sahaya inecek bir uyum ve koordinasyon ortaya koyan bir teşkilat yapısını oluşturamadı.
İl Başkanı Servet Gürgözeler’in teşkilatçılık tecrübesine ayak uyduracak zinde ve çalışkan  bir ekip oluşmadığı için bu parti daha çok protokol ziyaretleri yapan, tabana ve parti içine yönelik çalışma ortaya koyamayan bir görüntü veriyor.

SAHADA EN ETKİN PARTİ YENİDEN REFAH

Sahayı en iyi okuyan ve çalışmalarını heyecanla yürüten partilerin başında ise Yeniden Refah Partisi geliyor. Başkan Ömer Ateş, ilçelerle birlikte mahalle ve teşkilat çalışmalarına önemli bir ivme kazandırdı.
Her iki ittifaka olan uzaklığı ile kamuoyunda karşılık bulan ve oyu en hızlı artan parti olarak dikkat çeken Yeniden Refah Partisi, sahaya inmekte en rahat parti olmanın avantajını da iyi kullanıyor.

SAADET PATİNAJ YAPIYOR

Sahada çalışıyor gibi gözükse de kendi tabanını da hızla eriten ve kaybeden Saadet Partisi’nin en büyük handikabı 6’lı masanın ve CHP’nin potasında erimesi olarak ifade ediliyor. 
İl Başkanı Abdullah Akın her ne kadar, 3-5 kişilik topluluklara büyük bir heyecanla proje açıklama gayretini ortaya koysa da halkın projelere ilgi duymadığı gibi Saadet’in genel tavrı yüzünden bu partiye olumsuz baktığı ve oylarının yüzde 1’in çok altına düştüğü dile getiriliyor.

DEMOKRAT VE GELECEK ELAZIĞ'DA TABELA PARTİSİ

2023 Seçimleri öncesi Elazıg da hiç bir etkinliği olmayan şehir ve ülke ile ilgili olarak her hangi bir açıklaması olmayan bu partilerin Elazığ'da nal toplayacağı gibi gözüküyor.

DEVA PARTİSİ SAHADA

Elazığ da son zamanlarda Deva Partisi Elazığ genelinde vatandaşlarla bir araya gelerek şehir ve ülke gündemini değerlendirerek kendilerinin neler yapacağı hakkında gezi ve ziyaretler gerçekleştiriyor.Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'nin ekonomiyi iyi bir noktaya getireceğini düşünen bir kesimin olduğu da gözlerden kaçmıyor.  

HÜDA PAR VE BÜYÜK BİRLİK'E TEVECCÜH VAR

Seçim çalışmalarını farklı platformlarda yürüten bu iki partinin özellikle Cumhur ittifakının  milli duruş sergilediği konularda insiyatif alması kendi seçmeni ve muhafazakâr sağ seçmende alternatif bir arayışta olan seçmen için de yön gösterilen partiler oluyor.Bu iki Parti il Başkanının naif ve teşkilatçı bir yapıdan gelmesi taban siyasetine de olumlu yansıyor.

HDP’DE ERDOĞMUŞ SESLERİ

İlimizde bir milletvekili çıkarma potansiyeline yakın bir oya sahip olan HDP’de de seçim çalışmaları devam ediyor. 
Partinin, kendi partilerine kırgın ve küskün olan sağ seçmenlerden de oy alması için bir ismi milletvekili adayı gösterebileceği ve bu ismin de geçmişte ilimizde müftülük yapan ve HDP’den üç dönem milletvekilliği yapan Nimetullah Erdoğmuş olabileceği senaryoları dillendiriliyor.Yine Hdp'de etkin siyaset yapan  Sırrı Süreyya Önder'in de masada olduğu ve bu öneri üzerinde çalışıldığı kamuoyunda sıklıkla ifade edilmekte. 

ÖNCE LİSTELERİ GÖRELİM

Partilerin seçimlere yönelik çalışmaları devam ederken, milletvekili aday adayı olmak isteyenler de kamuoyu karşısına çıkmaya başladılar. Bu güne kadar resmi olarak Ak Parti’den aday adayı olacağını belirten bir kaç ismin  dışında açıklama yapan bir isim henüz  olmadı.
Önümüzdeki günlerde siyasi partilerin kendi seçim takvimlerini açıklamasıyla bu surecin hızlanacağı ve çok sayıda ismin aday adaylıklarını açıklayacakları ifade ediliyor.
Seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a oy verme eğilimlerinde ciddi bir kararlılık görülürken, milletvekili seçimlerinde öteden beri oy verdikleri partiye oy tekrar verme konusunda seçici davranacakları ve listelere baktıktan sonra buna karar vereceklerini dile getiriyorlar.

İLK KEZ BÖYLE BİR YAKLAŞIM SERGİLENİYOR

Geçmiş seçimlerde listeler çok beğenilmese de liderin ve partinin hatırına oy verilme geleneği bu seçimlerde bozulacak ve seçmenler oylarını değişken hatta zıt aday ve partilere dahi verebilecek bir konuma gelmiş durumdalar. 
Genel Merkezlerin halkın talep ve beklentilerini dikkate almadan oluşturacakları listeye karşı tepkilerini oy vermeyerek göstermek gibi bir tavır otaya koymaya hazırlanan seçmenlerin, bu duruşlarıyla parti üst yöneticilerine mesaj vermeyi hedeflediklerini dile getiriyorlar.

PARTİLER DE BU TALEBİ GÖRÜYOR

Seçmenlerin, partilerin milletvekilleri listelerine olan yakın takip ve duyarlılıklarını parti yetkilileri de çok iyi okuyor ve görüyor. Bununla da kalmayıp açıklamalarında da listeleri halkın talep ve beklentilerine uygun isimlerden oluşturacaklarını, bunu yapmadıkları halde halkın kendilerini cezalandıracağını her ortamda ifade eden parti üst düzey yöneticilerinin bu sözlerine ne kadar sadık kalacakları ya da söylediklerini hayata geçirip geçirmeyecekleri merak ediliyor.