Okullar Arası Halkoyunları Yarışmasına Sadece İki Okul Katılması Tepkiyle Karşılandı

Elazığ'da her yıl düzenlenen ve çok sayıda okulun katıldığı düzenlenen okullar arası halk oyunları yarışması sona erdi. Yapılan yarışmaya hem Ortaokullar adına hem de Liseler adına sadece bir okulun katılması, büyük bir şaşkınlıkla karşılanırken bunun sebebinin hangi kurum olduğu tartışması başladı.

Okullar Arası Halkoyunları Yarışmasına Sadece İki Okul Katılması Tepkiyle Karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SUÇLU KİM?

Elazığ’da her yıl düzenlenen ve çok sayıda okulun katıldığı düzenlenen okullar arası halk oyunları yarışması sona erdi. Yapılan yarışmaya hem Ortaokullar adına hem de Liseler adına sadece bir okulun katılması, büyük bir şaşkınlıkla karşılanırken bunun sebebinin hangi kurum olduğu tartışması başladı.
Elazığ’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl düzenlenen Okullararası Halk Oyunları yarışması tam anlamıyla fiyasko ile sonuçlandı. İlimizde yüzlerce ortaokul ve lise olmasına rağmen yarışmalara;  ortaokullar kategorisinde Şehit Önder Pınar Ortaokulu, Liseler kategorisinde ise 100. Yıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi katıldı. 
Yarışma bu iki okulun rakipsiz birinciliği ile sona ererken, okulların bu yarışmaya neden katılmadıkları sorusu cevap bekliyor.

OKULLAR MI HALK EĞİTİM Mİ SUÇLU?
İlimizde resmi ve özel yüzlerce ortaokul ve lise olmasına rağmen, yarışmaya her iki kategoride bire okulun katılmasında hangi kurumun suçu ve kusuru olduğu merak ediliyor.
Okulların, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 75-80’e yakın Halkoyunları eğitmeni ve usta öğreticisi varken, eğitmen talep etmemesi tepkiyle karşılandı. 
Eğitim-öğretim faaliyetlerinin, çocukların özel yeteneklerini ortaya çıkarmakla birlikte sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma suretiyle karakter gelişimlerini sağladıklarını dile getiren uzmanlar, okul müdürlerinin bu konuda duyarsız kalması ve sosyal faaliyetleri ikinci plana itmesi tepkiyle karşılandı.
2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim yapıldığına ve bunun her türlü sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere fırsat tanıdığını dile getiren veliler, bu konuda okul idarelerinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal faaliyetlere bakan ilgili biriminin yeterli çalışmayı  sergileyemediklerini ifade ediyorlar.

DİĞER İLLERDE YOĞUN KATILIM
Tüm illerde yapılan Okullar arası Halkoyunları Yarışmasına hem ortaokul hem de lise kategorilerinde yoğun katılım olmasına ve çok güzel performanslar ortaya konmasına rağmen, ilimizde bu yarışmanın var ile yok arasında ve boş tribünler eşliğinde yapılması üzüntü ile karşılanırken, bu manzara ile yeniden karşılaşılmaması için tüm kurumların üzerine düşen görevleri yapması isteniyor.