Modern Küçük Sanayi Siteleri Talebi Haklı ve Yerindedir

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ 1.sıra Milletvekili adayı Semih Işıkver seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Sanayi Sitesindeki işyerlerinde büyük ilgiyle karşılandı. Işıkver kendisine gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederek, '1967 yılında yapılan ve ilimiz sanayi kültürüne çok önemli değer katan Merkez Küçük Sanayi Sitemiz artık şehrin bugünkü yükünü kaldıramaz hale gelmiştir. Oradaki iş dünyası temsilcilerimizle birlikte bu hizmet döneminde ilimize yeni sanayi siteleri ve sektörel sanayi siteleri kazandırılması hususunda tüm yerel dinamiklerle işbirliği içerisinde bu sorunu çözeceğiz' dedi.

Modern Küçük Sanayi Siteleri Talebi Haklı ve Yerindedir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EKONOMİK GELİŞME VE İSTİHDAM İÇİN YENİ SANAYİ SİTELERİ ARTIK İHTİYAÇ HALİNE GELMİŞTİR

MHP Elazığ milletvekili adayı Semih Işıkver seçim çalışmaları kapsamında saha ziyaretlerini ve çalışmalarını bütün hızıyla devam ettiriyor. Bu kapsamda Sanayi Sitesini ziyaret eden ve burada çok yoğun bir ilgi gören Işıkver, işletme sahiplerinin yeni sanayi siteleri taleplerinin çok değerli olduğunu ve şehrimiz için artık çok acil bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Işıkver, 1967 yılında yapılan Sanayi Sitesinin artık şehrin ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, “Benim de çocukluğumun ve gençliğim geçtiği Sanayi Sitesi şehrimizin sanayi kültürünün adeta okulu olmuştur. Bugün mevcut Organize Sanayi Bölgemizdeki Elazığlı hemen tüm işletmelerin ilk kuruluş yeri Sanayi Sitemizdir. Elazığ Sanayi Sitesi yetiştirmiş olduğu ustalar ve sunduğu hizmetlerle bölgenin en değerli sanayi altyapısının olduğu bir bölgedir. Şehrin ekonomisine, istihdamına ve sosyal hayatına çok önemli bir dinamizm kazandıran Sanayi Sitemiz bugün artık gelişen teknolojiler, yeni iş yapma süreçleri, artan nüfus ve ekonomik gelişmeler ışığında yeniden yapılanmak zorundadır.

Sanayi sitemizde gerek mülk sahibi işletmeciler gerekse kiracı olarak ticari faaliyetlerini sürdüren sanatkarlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda plebisit yani halk oylaması ile yeniden bir planlama ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu alanda çok uzun yıllar ticaret yapmış bir ailenin ferdi olarak, sorun ve beklentilere vakıfız. Halihazırda ilimize iki yeni sanayi sitesi kazandırılması için kurulmuş olan kooperatiflerimiz var. Bu kooperatiflerimizin üyeleriyle inşallah biraraya gelerek çok öneli bir noktaya taşıdıkları projelerini inşallah bu hizmet dönemi içerisinde hayata geçirmek için tüm imkanlarımız ve gücümüzü seferber edeceğiz. Bu konu sulama projeleri gibi 20 yıl kamuoyunu meşgul etmeden bir an evvel sonuçlandırılacak ve il ekonomisine değer katacaktır” dedi.

SEKTÖREL SANAYİ SİTELERİYLE ŞEHRİ BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ YAPACAĞIZ

MHP Elazığ Milletvekili adayı Semih Işıkver Merkez Küçük Sanayi Sitesinin yeniden yapılandırılmasının yanı sıra bu hizmet döneminde en önemli gündem maddelerinden birinin de ilimize kazandırılacak olan modern sektörel sanayi siteleri olduğunu ifade etti. Işıkver, “Özellikle mesleki kuruluşlarımız ve STK’larımızın projelendirdiği ve çok önemli bir noktaya getirdikleri Mobilyacılar Sitesi, Mobilya ve Ahşap Ürünleri İmalatçıları Sitesi, Gıda Toptancıları Sitesi, İnşaat Malzemecileri Sitesi, Hurdacılar Sitesi, Balık Hali gibi modern altyapıya sahip sanayi bölgeleri ilimizi bölgenin hem ticaret hem de çekim merkezi haline getirecektir. Bu projelerle şehrin imajının değiştirilmesi çok zor değildir. İç ticaretin canlanması, istihdam sorununun çözümü ve ilimizin bölgenin ticaret merkezi konumuna taşınması ancak bu altyapıların kurulması ile mümkündür. Bu nedenle 14 Mayıs sonrası hazırlamış olduğumuz 23 maddelik yol haritamızın içerisinde yer alan bu hususlar şehrimize kazandırılacak ve bu Aziz şehir yeni bir döneme girecektir”dedi.