Milletvekili Erol'dan Tarım Bakanı Kirişçi'ye: 'Şekerler Hangi Şirketlere Satıldı?'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şeker fiyatlarındaki artış nedeniyle Tarım ve Orman Prof. Dr. Vahit Kirişçi'ye, üretilen şeker miktarını ve bunun hangi firmalara ne kadar bedelle satıldığını sordu.

Milletvekili Erol'dan Tarım Bakanı Kirişçi'ye: 'Şekerler Hangi Şirketlere Satıldı?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  Türk Şeker Sanayisi tarafından Elazığ’da açılan 14’üncü şeker fabrikasının bu sene ne kadar şeker ürettiğini ve üretilen şekerlerin ne kadar bedelle hangi kurum ve kişilere satıldığının açıklanması için Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türk Şeker Sanayinin 14’üncü fabrikası olan aynı zamanda Doğu illerinde açılan 4 şeker fabrikasından birisi olan Elazığ Şeker Fabrikasının 1981 yılında en yüksek üretimi alarak 751 ton şeker elde edildiğini o dönemden sonra fabrikada üretilen şekerin giderek azaldığını belirterek Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye iki soru yönteltti.
 
Milletvekili Erol, 2021-2022 üretim döneminde kaç ton pancar işlendiğini ve işlenen pancardan kaç ton şeker üretildiğini ve üretilen şekerin ne kadar bedelle kurum ve şirketlere satıldığını sordu.