Kitap Fuarı Doldu Taştı

Geçtiğimiz gün kapılarını ziyaretçilere açan ve Pazar günü sona erecek olan Elazığ Belediyesi 4. Kitap fuarı, vatandaşların yoğun ilgisi ile devam ediyor. Kitapseverler, bu önemli organizasyon için Başkan Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ettiler.

Kitap Fuarı Doldu Taştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Klasik Belediyecilik hizmetleri yanında, sosyal ve kültürel projeleriyle de halkın takdirini kazanan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kitapseverlerin merak ve heyecanla beklediği 4. Kitap Fuarı’nı Elazığlılarla buluşturdu.
Elazığ’ın tanıtımına ve kültürel kalkınmasına katkı sunan Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı, geçtiğimiz gün ziyaretçilerine kapılarını açtı. 
Birbirinden kıymetli ulusal, yerel şair ve yazarların imza ve söyleşi programlarını gerçekleştirdiği Kitap Fuarı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 

ÜNLÜ YAZARLAR ELAZIĞLILARLA BULUŞTU
7’den 70’e tüm Elazığlıların binlerce esere ulaşabildiği, beğeniyle okuduğu eserlerin yazarları ile bir araya gelme fırsatı bulduğu Kitap Fuarı’nın ilk gününde değerli kalemler Bekir Develi, Türker Akıncı, Haluk Özdil, Murat Akan ve Zekeriya Efiloğlu vatandaşlarla buluştu. 
5 Kasım Pazar günü sona erecek Kitap Fuarı’nda, Sadık Yalsızuçanlar, Mine Sota, Ahmet Turgut, Serhat Yabancı, Bayram Karaçor, İkram Arslan, Seyit Ali Kahraman, Yaren Atalar, Ahmet Bulut, Prof. Dr. Yüksel Arslantaş, Sedat Çağlayan, Telmih Kitap – Şair/Yazarlar, Muhammed Tacettin Kutay, Alişan Kapaklıkaya, İkbal Gürpınar, Serdar Tuncer, Tufan Gündüz, Pelin Çift, Hulki Cevizoğlu, Sevda Türküsev, İhsan Süreyya Sırma, Hatice Kübra Tongar ve Mecit Ömür Öztürk gibi önemli şair ve yazarlar, Elazığlılar ile bir araya geldiler.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “FUARA İLGİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen kitap fuarını gezerek yazarlar ve kitapseverlerle buluşan Başkan Şerifoğulları, fuara her yaştan katılım gösteren vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.
Ziyaretinin ardından değerlendirmede bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Aziz şehrimiz Elazığ’ımızın 30 yıl boyunca hayalini kurduğu, şehrimizin gelecek vizyonu açısından önemli bir kazanım olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’mizde, Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı'mızı düzenlemekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kapılarını açtığı ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan Kitap Fuarı’nı bizler de ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Kıymetli hemşerilerimiz, kitapseverler Kitap Fuarı’nı özlediğini ifade ettiler. Böyle önemli bir organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için bizlere teşekkür ettiler” dedi.

“İNSANI MERKEZE ALAN HİZMETLERE ÖNCELİK VERİYORUZ”

Kitap Fuarı’nda kendisine olan yoğun ilgiyi de değerlendiren Başkan Şerifoğulları, “Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hizmet, eser ve gönül belediyeciliği ilkesiyle bu kutlu yolda yürürken, insanı merkeze alan hizmetlerimize de büyük bir özenle devam ediyoruz. Şehrimizin sadece altyapısı ve üstyapısına yatırım yapmıyor, tanıtımına, kültürel kalkınmasına katkı sunmak için de mesai harcıyoruz” dedi.

GENÇLERE VE GELECEĞE HİZMET

Geleceğimiz olan gençlerimize, öğrencilerimize bu tür organizasyonlarla yarınlara daha donanımlı ve güçlü hazırlanmalarına katkı sunduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları; “Gençlerimizin, öğrencilerimizin daima yanında olmaya devam ederken, aziz şehrimizin gelecek on yıllarına değer katmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle dolu dolu geçen ve 5 Kasım’a kadar sürecek olan Kitap Fuarı’mıza bütün hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, PROF. DR. AFYONCU’NUN SÖYLEŞİ PROGRAMINA KATILDI

Başkan Şerifoğulları, Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile birlikte Milli Savunma Üniversitesi Rektörü, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği söyleşi programına katıldı.
Programın sonunda Başkan Şahin Şerifoğulları, Prof. Dr. Afyoncu’ya hediye takdiminde bulundu. Ardından, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun okuyuculara yönelik imza etkinliği gerçekleştirildi. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI İLGİ ODAĞI OLDU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, fuara gelen vatandaşlar ve öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgisini gören Başkan Şerifoğulları ile katılımcılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

YAZAR VE YAYINEVLERİ İLGİDEN MEMNUN

Vatandaşların kitaplara olan ilgisinin artırılması ve şehrin tanıtımına, kültürel kalkınmasına katkı sunmasının amaçlandığı Kitap Fuarı’nda Belediye Başkanı Şerifoğulları yayınevi stantlarını da gezdi. Oldukça yoğun bir ziyaretçi kitlesinin olduğu Kitap Fuarı’nın Elazığ’da düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade eden şair ve yazarlar, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür etti. 

ELAZIĞ’A ÇOK YAKIŞTI

Fuarı gezen kitapseverler de böyle önemli bir organizasyonun Elazığ’da yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.
Kitap Fuarı’na katılan kitapseverlerin ifadeleri şöyle; “Bir Elazığlı olarak düzenlenen Kitap Fuarı ile gurur duydum. Ben de şair ve yazarım. Katılım mükemmel. Elazığ adına çok sevinçliyim.”
“Kitap Fuarı çok kalabalık ve yoğun geçiyor. Önceki yıllara göre seçenekler ve katılım sağlayan yayınevleri sayısında artış söz konusu. Elazığ’ımıza böyle bir fuar çok yakıştı. Her yıl artan bir coşkuyla Kitap Fuarlarını karşılıyoruz.”
“Kitap Fuarı'na çok yoğun bir ilgi var. Kaliteli kitaplar da mevcut. Bizim için çok güzel bir fuar oluyor.”
“Öncelikle Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na çok teşekkür ediyoruz. Birbirinden güzel kitaplarla dolu ve Elazığ için harika bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Yazarların teşrifleriyle birlikte yoğunluğun da oldukça fazla olduğunu gözlemliyoruz. Başkanımız Şerifoğulları’nın yaptığı her etkinlik gibi Kitap Fuarı da çok güzel geçiyor.”
 “Kitap Fuarı’nın Elazığ için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu yılki katılımın yine çok yoğun olduğunu görüyoruz. Umarım fuara olan ilgi bu şekilde devam eder ve Elazığ’a getirileri de fazla olur. Sayın Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na da çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇEVRE İLLERDEN ZİYARETÇİ AKINI

Elazığ Belediyesi tarafından Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde organize edilen kitap fuarına, öğrenciler başta olmak üzere her yaştan vatandaşın ilgisi devam ediyor. 
Özellikle ulusal düzeyde tanınırlığa sahip ve herkes tarafından sevilerek takip edilen isimlere, Elazığlıların yanı sıra çevre illerden de çok sayıda vatandaş ilgi gösteriyor.
Binlerce kitap ve yüzlerce yayınevinin yer aldığı Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı’nı çocuklarıyla birlikte ziyaret eden aile ve misafirler, şehrin sosyal hayatına katkı sunduğu ve kaliteli zaman geçirilmesine imkân oluşturulduğu için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve belediye ekibine teşekkür ettiler.