Chp, Elazığ'da Buluşuyor

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı ve İbb tarafından Sürsürü'de yapılacak Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katılmak amacıyla Elazığ'a geliyor. Kılıçdaroğlu ve İbb Başkanı İmamoğlu'nun gerçekleştireceği temel atma törenine yoğun bir katılım olması bekleniliyor.

Chp, Elazığ'da Buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU ELAZIĞ’DA
 
Meclisin tatile girmesinin ardından parti meclis grubunu değişik şehirlerde toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Eylül Pazartesi günü Elazığ’a gelecek.
20 Eylül Salı günü de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde inşa edilecek Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma törenine katılacak.

ELAZIĞ’DA İKİ GÜN

Elazığ Ticaret Lisesi mezunu olması dolayısıyla gençlik yıllarını ilimizde geçiren, geçtiğimiz günlerde de yaptığı açıklamayla iktidarları döneminde Elazığ’ı kalkınmada öncelikli il ilan edeceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu’nun, parti grup toplantısı ve temel atma töreni ile birlikte esnaf ziyaretleri yapması ve yerel televizyonların yapacakları ortak canlı yayın programına da katılması bekleniliyor.

EROL:HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

19 Eylül tarihinde Elazığ’a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Eylül Salı günü partisinin grup toplantısını şehirde yapacağını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ’da 20 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Grup toplantısı için hazırlıklar tüm hızlıyla devam ediyor. Grup toplantısının yanı sıra Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’da yapımını üstelendiği okulunun da temel atma törenine de katılacak” dedi.  

EROL İLE GELEN HİZMET

20 Eylül Salı günü temeli atılacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, deprem sonrası ilimize gelen CHP heyetini eleştiren Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un “Elazığ’a gelip muhalefet yapacaklarına keşke bir okul yaptırsalardı” beyanının, CHP Milletvekili Gürsel Erol’un “Sayın Bulut doğru söylüyor, biz bunu düşünememiştik. Hemen bununla ilgili çalışmalara başlıyoruz” karşılıklı söz düellosuyla başlayan süreç, ilimize üç okulun kazandırılması ile sonuçlanmıştı.
CHP Elazığ Milletvekili, Gürsel Erol’un şahsi girişim ve gayretleri ile Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri, Elâzığ Valiliğinin yer göstermesiyle birlikte Elazığ’a okul yapacaklarını açıkladılar.

VALİLİK UZUN SÜRE YER GÖSTERMEDİ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elazığ Valiliğine resmi, yazı yazarak yer gösterilmesini talep ettiği halde 6 ay içerisinde Elazığ Valiliğinden cevabi yazı İBB’ye gönderilmedi.
CHP Milletvekili Gürsel Erol, konuyu TBMM kürsüsünden dile getirdikten sonra Elazığ Valiliği İBB’ye yazı yazarak, derslik sayısı, atölyeleri ve işlikleri ile en büyük yerleşkeye sahip okul olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerini göstererek buraya yeni bir okul yapmasını istedi.

PROTOKOL İMZA TÖRENİNDE PROTOKOL YOKTU

İnşa edilecek okul için İBB ile Elazığ Valiliği, arasında yapılan protokol törenine ilimiz yöneticileri değişik mazeretlerle katılmayarak, dönemin il Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk  ile protokol imzalandı.

İHALE YAPILDI
İmzalanan protokolün ardından geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde okul yapım işi için ihaleye çıkıldı.
Çıkılan ihale sonucunda okul yapım işi 239 milyon TL bedelle Elazığ firmasında kaldı.

CHP’Lİ VEKİLLER VE PARTİ ÜST YÖNETİMİ ELAZIĞ’DA

CHP’nin Parti grup toplantısını Elazığ’da yapacak olması dolayısıyla 134 milletvekili yanında Parti Meclisi üyeleri ile partinin üst düzey yöneticileri de ilimize gelecekler.
Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilecek parti gurup toplantısına bölge illerin il başkanları da katılacak.

ELAZIĞ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Partisinin grup toplantısını Elazığ’da toplayan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a ayrı bir başlık açması ve şehrin acil ihtiyaçları olan Pertek Köprüsü, Uluova ve Kuzova projelerini gündeme getirmesi ve kendi iktidarları döneminde öncelikli olarak planlamaları içerinde yer alacağını açıklaması bekleniyor.

İMAMOĞLU, EROL'UN ÇAĞRISINA ANINDA OLUMLU YANIT VERDİ

Deprem sonrası ağır hasar alan okulların yeniden yapılması konusunda CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yaptığı talep anında karşılık buldu. 
Erol’un okul yapma talebine olumlu dönen İmamoğlu, Elazığ’a gönderdiği teknik ekiple incelemeler yaptırdı ve ardından kendisi de ilimize gelerek okulun yapım protokolünü imzaladı.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

20 Eylül Salı günü saat 11’de gerçekleştirilecek Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma törenine her siyasi görüşe mensup çok sayıda hemşerimizin katılması bekleniyor.
İlimize büyük bir okul kazandırmasına vesile olan CHP Milletvekili Gürsel Erol ile okulun yapımını gerçekleştirecek olan Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden vatandaşlar, bu örnek dayanışmanın devamını talep ediyorlar.