Kazakistanlı Öğrencilerden Fırat Üniversitesi'ne Ziyaret

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Kazakistan Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi'nden staj yapmak için Araştırma Üniversitesi seçilen Fırat Üniversitesi'ne gelen 30 Kazakistanlı öğrenciyle bir araya geldi. Kazakistanlı öğrenciler yöresel kıyafetleri olan Çapan kıyafetini Rektör Prof. Dr. Göktaş'a giydirdiler.

Kazakistanlı Öğrencilerden Fırat Üniversitesi'ne Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi Filoloji ve Çok Dilli Bilim Verme Enstitüsü’nün Kazak Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı ile Sanat Tarihi Bölümlerinde okuyan 30 Kazakistan uyruklu öğrenci Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde staj yapmak için Fırat Üniversitesi’ne geldi.

30 Kazakistanlı öğrenciyi Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş makamında ağırladı. Kazakistanlı öğrenciler Rektör Prof. Dr. Göktaş’a ziyaretleri sırasında yöresel müzik aletleri olan Dombra ile çeşitli eserler seslendirerek, Kazakistan’a ait Çapan giysisini Rektör Prof. Dr. Göktaş’a giydirdiler.

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yabancı öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Göktaş’ın yanı sıra; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Alkaya, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın ve Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Doç. Dr. İzzet Taşar katıldı.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yabancı uyruklu öğrencilere Fırat Üniversitesi hakkında bilgiler vererek geçmişten bugüne her iki ülkenin iyi bir iletişim kurduğunu söyledi.

Yabancı uyruklu öğrenciler ise Fırat Üniversitesi’nin uluslararası alanlardaki başarısını duydukları için Fırat Üniversitesi’ni tercih etiklerini belirttiler.  Ayrıca öğrenciler, Elazığ ve Fırat Üniversitesi’ni çok sevdiklerini, Elazığlıların çok misafirperver olduklarını ifade ettiler.