Kartakgül Yazıkonak'a Sözümüz Var!

Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi medya kuruluşumuzu ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibimiz Serkan Gürtürk'ün sorularını cevapladı.

Kartakgül Yazıkonak'a Sözümüz Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, gazetemizi ziyaret etti.

Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, beldeyle ilgili hayata geçirecekleri projelerden bahsetti.

Başkan Adayı Kartakgül, “Yazıkonak Beldesine hizmet etme aşkı rahmetli amcam vesilesiyle gençlik yıllarından itibaren içimizde bir ukde olmuştur. Bu vesile ile Yeniden Refah Partimizden Muhterem Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın, İl Başkanımızın, İl Yöneticilerimizin tensipleriyle adaylığımız İl divanında açıklandı. Bizde açıklanır açıklanmaz Bismillah diyerek sahaya çıktık. Yazıkonak içinde organize sanayiyi barındıran, doğalgaz pompa istasyonunu barındıran, yine içinde ülkemiz için çok önemli olan insansız hava araçlarının komuta merkezini barındıran önemli değerlere sahip bir beldedir” açıklamalarında bulundu.  
 

BELDEMİZ TİCARİ VE EKONOMİK ANLAMDA ÖNEMLİ BİR YAPIYA SAHİPTİR 
Yazıkonak Beldesinin üretim ve istihdam anlamında önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, “Beldemiz konumu ve yapısı itibariyle   gerek organize sanayinin içinde bulunması gerek ipek yolu diye adlandırdığımız önemli bir karayolunun tam ortasından geçmesi sebebiyle ticari ve ekonomik anlamda önemli bir yapıya sahiptir. Bizler Allah nasip ederse Belediye Başkanı olursak tarım ve hayvancılığı desteklemek babında bir mandıra projesi hayata geçireceğiz.  Orada yaşayan vatandaşlarımızı süt üreticiliğine teşvik ederek süt üreticiliği yapabilecekleri müthiş bir lokasyon kuracağız.  Amacımız mandıra tesisinde ürettiğimiz ürünleri önce Elazığ’a sonra yakın illere sonra da bölgeye pazarlamaktır” ifadelerini kullandı. 
 

TARIM KOOPERATİFİ KURACAĞIZ
İşsizliği ortadan kaldıracak üretime dayalı çalışmalar yapacaklarından bahseden Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, “Yazıkonak’ta en büyük problemimiz işsizlik. İş problemini de belediyeye personel alarak çözemeyiz. Yazıkonak Beldesindeki işsizlik sorununu kökünden çözmememiz için üretime dayalı çalışmalar yapmamız lazım. Biz tarımla belediyeyi garantör kılıp vatandaşımızı tarıma yönlendirerek Bir tarım kooperatifi kurmak istiyoruz. Tunceli’de Belediye Başkanlığı yapan Beyefendi Avrupa’ya nohut sattı. Bizde Yazıkonak’ta halkımızı tarıma entegre edeceğiz. Tarım ve hayvancılığın dışında birde organize sanayi imkanımızı kullanarak bir fabrikasyon projesi hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Elazığ belediyesinin geçmiş dönemlerde ve bugünlerde faaliyetini sürdürdüğü hayır çarşısını projesini biz Yazıkonak’ta yapacağız. Genç kardeşlerimizin amatör maçlarını yapabilecekleri bir sahaya ihtiyaçları var. Kesinlikle bu projemizi hayata geçireceğiz. Birde Kapalı bir havuz projemiz var. İnşallah Yazıkonak beldemize kazandıracağız. Biz yapacağız dediğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Geçiremezsek 5 yıl sonra bizden hesap sorsunlar” şeklinde konuştu. 

YAZIKONAK BELDESİNDE SOSYAL ETKİNLİKLER MUTLAK SURETLE OLACAKTIR
Yazıkonak Beldesinde kültürel etkinlikler yapacaklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül,” İçinde basketbol, voleybol, hentbol maçlarının yapıldığı önemli kültürel etkinliklerin gerçekleştiği, vatandaşlarımızın düğün salonu olarak da istifade edebileceği bir kapalı spor salonu yapacağız.   Sivil toplum kuruluşlarında yıllarca çalışma yapmamdan sebep sosyal etkinlikler mutlak suretle olacaktır. Bizler Yazıkonak’ta yaşayan hanımefendilerimizi dikiş nakış kurslarına teşvik edeceğiz. Hanımefendilerimizin üretim yapabileceği el emeği göz nuru mekanlar oluşturacağız.  Osmanlı dönemlerinde meşhur olan bir aksata kuracağız.  İnsanlar orada ticaretle uğraşacaklar, tarım projesinde ürettikleri yerli ürünleri satabilecekler, yine aynı şekilde süt ürünleriyle ürettikleri ürünleri satabilecekler Kısacası içerinde kafeteryası ve piknik alanı da olan bir çarşı oluşturacağız. Orada manevi kültürel programlar düzenleyeceğiz önemli isimleri getireceğiz. Her yıl Yazıkonak beldemizde mutlaka bir festival düzenleyeceğiz. Bu festivalimizde turizme endeksli bir proje olacak” dedi.


Son olarak Yazıkonak halkından seçimlerde destek isteyen Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, “Elazığ kamuoyu benim azmimi, gayretimi bilir. Ben heyecanlıyım. Çalışmayı seviyorum Geçmişte Elazığ genel merkezinde oluşturduğumuz Türkiye Vefa Derneğinin Genel Başkanlığını yaptığım dönemde bırakın Elazığ’ı Türkiye’yi gezdim. 30’un üzerinde ile 40’a yakın ilçeye gittim. Açılışlar, programlar, konferanslar yaptım. Yine yetinmedim Makedonya, Kosova, Arnavutluk’a bizzat giderek çalışmalar yürüttüm. İstişare kültürüne çok önem veririm bu nedenle mutlaka bir akil istişare grubumuz olacak. Ben istişare etmeden karar alan birisi değilim. Yazıkonak’ta yaşayan hemşerilerimizde benim bu gayretimi biliyorlar. Şahsıma da yabancı değiller. İnşallah bize destek olacaklar. Bende onların hepsinin hanesine bizzat misafir olacağım. Hepsini saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Seslenen Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül kardeşlerine destek olsunlar. Hep birlikte güçlü Yazıkonak Beldesini hayata geçireceğiz” diye konuştu.