İYİ Parti'de Sular Durulmuyor

İyi Parti Elazığ Kurucular Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcılığı gibi birçok kademede görev yapan Mehmet Bibal, Elazığ ve ilçelerindeki kongre süreçleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'de Sular Durulmuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Bibal, İyi Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar olan süreçte partide birçok kademede görev yaptığını ancak bu kadar haksız ve hukuksuz davranan bir yönetim daha olmadığını söyledi.
Bibal ayrıca delege seçimlerinde, merkez ilçe başkanlığı seçim sürecinde birçok haksızlık yapıldığını iddia etti. Parti tüzüğünde yüzde 25 kadın kotası bulunmasına rağmen uyulmadığını hatırlatan Bibal, kongre tarihinin kendilerine bildirilmediğini, kapalı kapılar ardından sürecin oldu bittiye getirildiğini iddia etti.
Genel Merkez tarafından merkez ilçe seçimleri için görevlendirilen bir yetkilinin de bu sürece göz yumduğunu belirten Bibal, itirazlara rağmen yapılan haksızlıkların genel merkeze bildirilmediğini, süreci kendi çabalarıyla ve belgeleriyle genel merkeze ilettiklerini, gelecek sonuca göre istifa kararı alacaklarını söyledi. 
İşte Bibal’ın o açıklaması:

“DELEGE SEÇİMLERİNDE BİRÇOK HAKSIZLIK YAPILDI”
Elazığ’da İYİ Parti’nin ilk teşkilatlandığı günden bugüne kadar birçok kademede görev yaptığını ancak böyle haksızlıkların yaşandığı bir dönem daha görmediğini aktaran İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Bibal: “Partimizin kuruluş aşamasından bugüne dek Elazığ’da önemli bir mücadele verdim. İl Kurucular Kurulu kurucu delegesi olarak görev yaptım.  İYİ Parti Elazığ’da teşkilatlandığı günden bugüne kadar partimin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Son iki dönemde Gençlik Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Kalkınma  Politikaları İl Başkan yardımcısı olarak görev aldım. Partimizin 5. yılını kutlamaya hazırlandığımız  bu döneme girerken ne yazık ki olumsuz bir tabloyla karşılaştık. Mevcut yönetim 3. Olağan Kongre öncesi il delege seçimlerinden başlayarak  birçok haksızlık ve hukuksuzluklara imza attı. Böyle bir dönem hiç görülmedi” şeklinde konuştu.  

“ADALETSİZ VE TÜZÜĞE AYKIRI DAVRANIŞLAR ORTAYA KONULUYOR”

Merkez İlçe kongresinde resmi olarak adaylık müracaatında bulunmasına rağmen gerekli bilgi ve belgelerin kendisine verilmediğini belirten Bibal, şunları söyledi: “Bu süreçte ilçe başkanlık seçimlerinde aday adayı olarak resmi şekilde başvurumu yapmama rağmen üye ve delege listesini alabilmek için resmi olarak merkez ilçe başkanlığına müracaat etmeme rağmen gerekli bilgi ve belgeler verilmemiştir. Dilekçelerim partide mevcuttur. Bir takım oyunlarla kendi çıkarları doğrultusunda  adaletsiz ve tüzüğe aykırı davranışlar ortaya konulmuştur.” 

“İTİRAZA RAĞMEN GENEL MERKEZE DOĞRU BİLGİ VERİLMEDİ, GÖREVLİ OLMAYANLAR SEÇİME 
MÜDAHİL OLDU”

Bibal, açıklamasını şu iddialar ile sürdürdü: “Genel Merkez tarafından Elazığ Merkez İlçe Seçimleri için görevlendirilen Koordinatör Fatih Bey, (Fatih Demirkol) delege seçim sürecinde itirazlara rağmen kurulan heyette karşı tarafın haricinde aday adayı arkadaşları temsilen herhangi bir kimseye görev verilmemesine karşı çıkmadı. Ayrıca bu da yetmiyormuş gibi Milletvekili Aday Adayı Abdurrahman Bulut ve yanındaki şahsın bir görevi olmadığı halde görevlilerle aynı masada bulunmasına ve seçime müdahil olması da karşı çıkmadı. Koordinatör Fatih Bey’e dilekçeyle itiraz etmemize rağmen genel merkeze olumlu rapor vermesi kafalardaki kuşkuları daha da artırmıştır.”

DELEGE VE ÜYELERDE ADRES KARMAŞASI
Bibal üye ve delegelerin çoğunluğunun adreslerinde hata olduğunu iddia ederek şunları kaydetti: “Delege ve üyelerde çoğunlukta adreslerinde olmadığı halde ordaymış gibi gösterilmesi ayrıca düşündürücüdür. Yönetim listelerini yazarken yedek delege listelerine izniniz müsaade almadan isimler yazılmıştır. Yazılan bu isimler arasında yer alan birkaç kişinin de partiden istifa etikleri tespit edilmiştir. Yedek listeden ismimin çıkarılması ve bana sorulmadan bir daha böyle bir yanlışlığın yapılması her şeyi gözler önüne sermiştir” dedi.

“KONGRE TARİHİ BİZLERE BİLDİRİLMEDİ”
Aday adayı olmasına rağmen kongre tarihinin kendisine bildirilmediğini aktaran Bibal: “Merkez ilçe başkan aday adayı olarak hangi gün hangi tarihte merkez ilçe kongresinin yapılacağı bizlere bildirilmemiştir.  Kendileri yazıp kendileri oynamıştır. Yapılan haksızlıklar hukuksuzluklar evraklarla birlikte genel merkezde görevli birimlere iletilmiştir” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİ ELAZIĞ SİYASETİNE ŞEKİL VERMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?”
Bibal, açıklamasının devamında: “Gelen Koordinatörün tüzüğe aykırı olan, haksızlık ve hukuksuzluklara göz yumması ayrıca düşündürücüdür. Acaba birileri Elazığ siyasetine şekil vermeye mi çalışıyor diye düşünüyoruz. Bizler kimsenin adamı olmadık, kimseye biat etmedik. Bu zamana kadar dimdik genel başkanımızın emrinde olduk. Genel Başkanımızın bilgilendirmesini arz ederim” ifadelerine yer verdi.

“SEÇİM İPTAL EDİLMELİ”

Parti tüzüğündeki yüzde 25 kadın kotasını hatırlatan Bibal bu durumda seçimin iptal edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Merkez İlçe Seçimlerinde tüzüğümüzde yüzde yirmi beş bayan kotası olması gerekirken buna uyulmamıştır. İl seçimlerinde de bu durumun aynısı yaşanacaktır. Bu bile seçimin iptali demektir, bu kararın alınmasını bekliyoruz.”
“İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Genel merkezden gelecek kararı beklediklerini belirten Bibal: “Genel merkezin vereceği  sonucu beklemeyi uygun gördüm aksi taktirde temsil etiyim bölge üyelerimle birlikte istifa edip siyasete noktayı koymayı düşünüyorum kamuoyuna saygılarımla” diyerek sözlerini tamamladı.