İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunarak tüm sağlık çalışanlarının  bu önemli ve özel gününü kutladı. 

İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürgözeler yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
Bu yıl da 14 Mart’a her geçen gün daha da  kötüleşen sağlık sistemimizin yarattığı pek çok sorunla giriyoruz. Nitelikli sağlık hizmet sunumu açısından en önemli faktörlerden biri de çalışma koşullarının iyileştirilmesidir. Yani iş yükünün insancıl düzenlendiği, mesleki sağlığın ve güvenliğin sağlandığı, fırsat eşitliğinin, örgütlenme özgürlüğünün, demokratik çalışma koşullarının, mesleki bağımsızlığın, mesleki gelişme hakkının olduğu, sağlıkta taşeronlaşmanın kaldırılarak emekliliğe yansıyan güvenceli ücretlendirmenin yapıldığı ve rekabetin değil mesleki dayanışmanın ön planda olduğu çalışma koşullarını tüm sağlık çalışanlarımız adına  talep ediyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hal ortamı sağlık ortamını da olumsuz etkilemiştir. Yaşadıkları zor çalışma koşullarına dayanamayıp, canlarına kıyan sağlık çalışanlarımız, yurtdışında yaşama imkanı arayan hekimlerimiz ne yazık ki  açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmişlerdir. Bizler haksız, hukuksuz  görevinden alınan sağlık çalışanlarımızın da haklarını sonuna kadar arayacağız. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tıpta katettikleri yol, çığır açan buluşları Türk hekiminin gücünü ve onların çalışmalarını önceleyen mücadeleleri inkar edilemez. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN" veciz sözü hekimlerimize duyulan güvenin en açık ifadesidir.
Bizler İYİ Partimizin iktidarında sağlık koşullarımızı iyileştireceğimizin ve yurtdışına beyin göçünün önüne geçeceğimizin sözünü veriyoruz. Bu vesile ile 14 Mart Tıp Bayramının hekimlerimize ve tüm sağlık personelimize  hayırlı olmasını diliyor, bu yıl ki bayramın sorunların giderilmesinde  bir milad niteliği taşımasını  temenni ediyoruz.