İyi Parti'de Yeni Dönem

İyi parti'de beklenen gelişme yaşandı ve İl Başkanı Mevlüt Or ile birlikte merkez ilçe ve 9 ilçe başkanı yönetimleri ile birlikte görevlerinden alındı. Mhp Eski İl Başkanı, Mhp eski belediye meclis üyesi ve 2019 yerel seçimlerinde mhp'nin belediye başkanlığı kontenjan listesinde birinci sırada yer alan Servet Gürgözeler'in İyi parti il başkanlığına atanması siyasi dengeleri değiştirtirecek gibi gözüküyor...

İyi Parti'de Yeni Dönem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ PARTİ’DE YENİ DÖNEM 

İyi Parti Elazığ İl Başkanlığında beklenen gelişme yaşandı ve Mevlüt Or İl Başkanlığı’ndan alınarak yerine MHP eski İl Başkanı ve 1994-2004 tarihleri arasında MHP Belediye Meclis Üyesi olan, 2019 yerel seçimlerinde ise MHP adayı Bilal Çoban’ın dört kişilik kontenjan listesinin ilk sırasında yer alan Servet Gürgözeler atandı.

GENEL MERKEZ BAŞARISIZ BULDU 

Mevlüt Or’un İyi Parti İl Başkanlığı görevinden alınması uzun bir süreden beri konuşuluyordu. Göreve gelmesiyle partide yeni bir atılım ve çalışma bekleyen ve Elazığ’da ikinci parti konumuna yükselme potansiyeline rağmen ciddi bir varlık gösteremeyen Or’un görevden alınması konusunda Genel Merkez bir gerekçe arıyordu.

USULSUZ ÜYE KAYDI 

Genel Merkez tarafından görevden alınması kararını değerlendiren Or, gerekçe olarak usulsüz üye kaydının yapılmasının gösterildiğini ancak üye kaydı yapma görevinin İl Başkanlığında olmadığını ifade etse de görevden alınma yazısı teşkilata ulaştı.
Genel Merkezlerin İl teşkilatlarını görevden alması için herhangi bir gerekçe sunmasına ve bunu kamuoyuna açıklamasına gerek olmadığını ifade eden uzmanlar, Or’un görevden alınmasına tek sebep, teşkilatlar arasında uyumlu bir çalışma ortaya koyamaması ve başarı gösterememesi olduğunu ifade ediyorlar.

4 İSİM GEÇİYORDU

İyi Parti Genel Merkezi’nin son altı aydan beri İl başkanı değişikliğini düşündüğünü, bu amaçla isim arayışına girdiğini ifade eden parti kaynakları, bu süreçte kendilerinin genel merkezle görüşmesi olanlar yanında kendi girişim olmasa da genel Merkez tarafından aranıp teklif götürülen isimler de olduğunu ifade ediyorlar.
Görüşmeler sonunda dört ismin öne çıktığını, yapılan değerlendirmeler sonunda kendisinin böyle bir girişimi ve talebi olmamasına rağmen Servet Gürgözler’de karar kılındığını ifade eden parti kaynakları, aday olan diğer isimlerin bu atamaya çok sıcak bakmadıklarını da dile getiriyorlar.

TEŞKİLATÇI VE UYUMLU BİR İSİM

İyi Parti İl Başkanlığına atanan Servet Gürgözeler’in geçmişten bugüne ülkücü hareketin içinde bulunduğu ve MHP’nin değişik kademelerinde görev yaptığına dikkat çeken parti kaynakları, Gürgözeler ile İyi Parti’nin yeni bir sürece girdiğini, teşkilatçılık tecrübesi ve uyumlu çalışma anlayışı ile partiye yeni bir ivme kazandıracağını dile getiriyorlar.

GEÇMİŞTE MERKEZ İLÇE BAŞKANI YAPMIŞTI

İyi Parti İl Başkanlığına atanan Servet Gürgözeler, 2008 yılında Genel Merkezin kararıyla Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanlığına, İlçe Başkanlığına İse Mevlüt Or atanmıştı. 
Bu olayın üzerinden 13 yıl geçtikten sonra geçmişte MHP’de merkez İlçe Başkanı görevine getirdiği Mevlüt Or’dan İyi Parti İl Başkanlığını devralan Servet Gürgözeler’in, tüm eski arkadaşları gibi Or ile de uyum içerisinde çalışması bekleniyor.

MHP’Yİ ETKİLER Mİ?

MHP teşkilatlarında en üst düzeyde görev yapmış Servet Gürgözeler’in İyi Parti İl Başkanlığına atanması en çok MHP’de yankı buldu.
Bu atama karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen MHP cenahı, Gürgözeler’in bu görevde başarı gösterip gösteremeyeceğini ve nasıl bir çalışma ortaya koyacağını sorgulamaya başladılar.
Gürgözeler’in geçmiş siyasi birikimi ve teşkilat disiplini gereği başta MHP olmak üzere hiçbir parti tabanına yönelik noktasal çalışma ve özel ziyaret yapmayacağını, kendi partisinin ilke ve hedeflerini geniş kitlelere ulaştırmak için önce güçlü bir il ve merkez ilçe teşkilatı kuracağını ifade eden siyasi gözlemciler, bu çalışma ile partinin daha iyi noktalara geleceğine vurgu yapıyorlar.

GENİŞ TABANLI BİR YÖNETİM

İyi Parti İl Başkanlığına atanan Servet Gürgözeler’in il teşkilatını oluştururken  MHP tabanından çok, yeni yüzler ve özellikle merkez parti olma iddiasında olan İyi Partinin bu profiline uygun değişik siyasi görüşlerden teşkil edilmiş bir yönetim kurması bekleniyor.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK?

İyi Parti’nin Merkez ilçe Başkanlığı için düşündüğü ismin ise ülkücü camiadan olması yerine Ak Parti ya da farklı partilere mensup bir isim olacağını ifade eden siyasi gözlemciler, Merkez İlçe Başkanının merkez sağ oyları toplamakla birlikte şehir merkezinde tüm kesimleri harekete geçirecek aktif bir isim olma özelliğine sahip olacağını belirtiyorlar.