İş -kur dan gençlere önemli destek

Elâzığ'da İş Kur tarafından öğrencilerin üniversite tercih sürecinde danışıp bilgi edinmeleri adına stantlar kuruldu. stantlar 5 ağustosa kadar öğrencileri bekliyor olacak.

İş -kur dan gençlere önemli destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü üniversite tercihlerinde öğrencilere destek olmak amacıyla Kentte bulunan iki alış veriş merkezinde stant kurdu. Öğrencilerin doğru bölüm tercihi etmesi noktasında rehberlik etmek amacıyla Meslek Danışmanları stantlarda öğrencilere yardımcı oluyor.

Stantlarda Kurumun resmi internet sitesinde yayınlanan Meslek Seçimine Destek Dergisi’nden faydalanılması; beraberinde, kullanıma sunulan ÜNİ-VERİ ile Yükseköğretim Programı Atlası gibi tercih robotu araçları tanıtılıyor.

Ayrıca bu buluşmalarda stantları ziyaret eden; Öğrencilere İŞKUR Müdürlüğünce Elazığ’da yapılan İşgücü Piyasa Araştırma sonuçlarına göre temininde güçlük çekilen meslekler, bu meslekler için aranılan nitelikler konularında, İşverenlere sunulan kurumsal hizmetler hakkında bilgiler veriliyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdullah Balcı, öğrencilerimizin bu stantlarımızı ziyaret ederek tercihlerini olumlu sonuçlandırmalarını ve kurumsal hizmetlerimizden yararlanmalarını arzu ediyoruz dedi.