İnsanlık Ölüyor…

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken ülke genelinde de protestolar devam ediyor. Elazığlı vatandaşlar Gazze'de şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılıp düzenlenen mitinglerde İsrail'i lanetlerken bir gurup vatandaş da Malatya sınırları içinde bulunan kürecik üssüne yürüdüler.

İnsanlık Ölüyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek Gazze'ye 13 gündür bomba yağdıran yaklaşık 4 bin kişinin şehit olmasın sebep olan İsrail’e yönelik ülke çapında başlatılan protesto ve yürüyüşler ilimizde de gerçekleştiriliyor.

Hastane saldırısının ardından daha da artan protesto eylemleri çığ gibi büyüyor ve katılımlar gün geçtikçe artıyor.

Son olarak Çarşamba akşamı İzzetpaşa Camii'nde yatsı namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası ellerinde Filistin bayrakları ve dövizler olan vatandaşlar meşaleler yakıp sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına doğru yürüdü.

İTİDAL ÇAĞRISI

Yürüyüş öncesi STK yöneticileri İstanbul’da protesto gösterileri sırasında yaşanan üzücü olayların ilimizde de yaşamaması adına kalabalığa itidal çağrısı yaparak provokasyonlara karşı uyarıda bulundu.

CUMHURİYET MEYDANI DOLDU TAŞTI

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet meydanında ulaşan binlerce vatandaş, Kuranı Kerim tilavetini dinlediler.

Mitingde bir konuşma yapan EKİDER Başkanı Emrah Seçer, nasıl Firavun Hz. Musa’nın gelişine ve kendi zulmünün yıkılmasına engel olamadıysa ABD ve İsrail’in de Filistin’in kurtuluşuna engel olamayacağını ifade etti.

Yaşanan olayların vahşet ve soykırım olduğuna dikkat çeken Seçer, bu katliamın durdurulması için İslam dünyasının harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağanak yağmur altında başlayan miting, konuşmalar ve basın açıklamasının ardından Filistin direnişinin sembol isimlerinden Şeyh Ahmet Yasin’in İslam alemi için yazdığı mektubun okunması ve edilen duanın ardından sona erdi.

SİYASİLERDEN İSRAİL’E TEPKİ

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşılık ilimiz siyasilerinden de kınama mesajları geldi.

İşte o mesajlar:

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Gazze’de hastaneye düzenlenen saldırıda, yine yüzlerce masum Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu saldırı sadece bir insanlık suçu değil, aynı zamanda bir savaş suçu olarak da nitelendirilmelidir. Bu vahşeti yapanlar insanlığın ve tarihin şahitliğinde en ağır cezayı almalıdır.”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı: “Katil, Soykırımcı terörist İsrail…Yalancı, katil Netanyahu… İnsanlık suçunuz cezasız kalmayacak…kalmamalı…Üç maymunu oynayıp izzetini, şerefini yitiren devletler! Sessiz kalıp soykırıma sebep olan devletler! Sizler de İsrail’in insanlık suçuna ortaksınız…”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı: “Hiç bir kutsalı olmayan Siyonistlerin vahşetini tüm dünya görüyor. Siyonizm’e karşı dünya birlik olmalı. İnsanlığa sığmayan saldırılarda bulunan "şımarıklara haddi bildirilmeli!”

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver: “Kahrolsun İsrail!”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: “75 senedir özgür Filistin için emperyalist güçlerin Ortadoğu’daki maşası İsrail’e karşı mücadele veren mazlum Filistin halkını selamlıyorum. Siyonist İsrail’in dün gerçekleştirdiği hastane saldırısı açık bir savaş suçudur. Çoluk çocuk demeden gerçekleştirilen bu haydut saldırının uluslararası toplum tarafından bir an evvel cezalandırılması en temel insani beklentimizdir.”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: “Bu zalimliği tarih, insanlık unutmayacak! Gözü dönmüş zalimler hastaneleri dahi gözünü kırpmadan hedef alıyor. Aklımız, kalbimiz, dualarımız Filistin’le…”

Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “İçerisinde kadınların, çocukların ve masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz”

Yeniden Refah Parti Elazığ İl Başkanlığı: “Bir çocuğun duyuramadığı feryadını dünyaya duyurmak zorundayız. “KATİLSİN İSRAİL”

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı: “İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor; dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor! Sözde(!) “demokrasi ve insan hakları” diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba?”

İSRAİL DURDURULAMIYOR

El Ehli Baptist Hastanesi’nde 471 kişinin hayatını kaybetmesinin üstünden henüz 24 saat geçmişken, İsrail Gazze Şeridi’ndeki El-Kuds Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı daha düzenledi.

8 bin kişinin olduğu hastanedeki saldırıyla ilgili can kaybı bilgisi verilmedi. Hastanede hasar oluştuğu bildirildi. İsrail’in hedeflerinden biri de Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki Aksa Şehitleri Camisi oldu. Camid, İsrail saldırılarından kaçan çok sayıda aile bulunuyordu. Saldırının bölgede geniş çaplı yıkıma yol açtığı kaydedildi.

14 GÜNÜN ACI BİLANÇOSU

7 Ekim’de başlayan İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 478 oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı, ölenlerin yarısından fazlasının kadınlar ve çocuklar olduğunu bildirdi. Yaklaşık 12 bin Filistinli ise yaralı.

 Devam eden hava saldırıları sebebiyle enkaz altında olduğu tahmin edilen en az 1300 kişiye ulaşılamıyor.

Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiği, 28’i ağır 314 kişinin de yaralandığı bildirildi. İşgal altındaki Batı Şeria’da Filistinliler ile İsrail güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda da 62 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Hamas’ın saldırılarında ölen İsraillerin sayısını 1403 olarak güncellerken, 3 bin 800 kişinin de yaralandığını duyurdu.

ERDOĞAN: “BU BİR SOYKIRIMDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki hastane katliamına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez soykırım ibaresini kullanarak, "İnsanlığa karşı suç teşkil eden ve Gazze halkına yönelik soykırım derecesine varan bu saldırının faillerini lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

 Erdoğan ayrıca, "Türkiye olarak önce insani ateşkesin, sonrasında da kalıcı istikrarın tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

FİLİSTİN DİPLOMASİSİ

18 liderle diplomasi trafiği yürüttüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır makamlarıyla iş birliği içerisinde 3 uçak dolusu insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık. 17 yıldır abluka altında yaşayan mazlum Gazze halkına yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz" dedi.

İSRAİL, KARADAN DA VURMAYA HAZIRLANIYOR

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek Gazze'ye 14 gündür bomba yağdıran İsrail'de devlet televizyonu dikkat çeken bir gelişmeyi aktardı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu yapmak için hazırlıklarını tamamladığı duyurulurken, kara harekâtının, savaşın "Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

ABD’DE İSRAİL İSTİFASI

14 gündür Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'e verilen destek ABD'de çarpıcı gelişmeler yaşanmasına neden oldu. Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Direktörü Josh Paul, sosyal medyadan yayınladığı bir mektupla istifa ederken, görevden ayrılmasının nedenini "İsrail'e öldürücü yardımımızın devam etmesiyle ilgili anlaşmazlık" olarak gösterdi. Paul'un istifası ABD basınında da büyük ses getirdi.