Hırsızlar, Mezarlıklara Dadandı

İlimizde sık sık asayiş ve emniyet toplantıları yapılmasına rağmen olaylar azalmak yerine artış göstermeye devam ediyor.

Hırsızlar, Mezarlıklara Dadandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde şehir genelinde halkın en çok şikâyet etiği konuların başında hırsızlık geliyor.
İl ve ilçe merkezleri yanında kış aylarında kullanılmayan köy evlerinden yapılan hırsızlıklar sıklıkla haberlere konu oluyor.
Geçtiğimiz gün bir vatandaşın kendi evine hırsız girmesini önlemek için çalıştığı kurumdan izin alıp bir aydan beri evinde nöbet beklediği haberinin ardından, haber merkezimize Harput mezarlıklarından yapılan hırsızlık ihbar ve görüntüleri gelmeye başladı.
İl merkezi ve köylerden hurda değeri olan ne varsa çalan hırsızlar, bununla da yetinmeyip, Harput ve Asri mezarlıkta bulunan aile mezarlıklarına ait demir kapı ve korkulukları çalmaya başladılar.
Demir kapı ve korkuluklarla yetinmeyen hırsızlar, mezarlık etrafına çekilen beton çitleri parçalayarak içerisindeki demirleri de  çalmaya başladılar.
Mezarlıkların hırsız ve madde bağımlıların yuvası haline geldiğini ve kendi mezarlarına gitmeden korkup çekindiklerini dile getiren vatandaşlar, emniyet ve jandarma birimlerinin bu bölgede denetimlerini artırmalarını drone ve kamera ile sürekli gözlem altında tutulması gerektiğini ifade ediyorlar.
HURDA TOPLAMA MERKEZLERİ DENETLENMELİ
İlimizde geri dönüşüm ve hurdacılara geçtiğimi aylarda belge verildiğini dile getiren vatandaşlar, Elazığ ve komşu illerde hurda toplama merkezlerini işleten esnafların sık sık denetlenmesi gerektiğini, hurda ger dönüşüm toplama belgesi olmayan kişilerden ürün alınmaması gerektiğini, bunun için de bu merkezlerin sürekli denetlenmesi ve emniyet mensuplarıyla iletişim içinde olmalarının sağlanması, bunu yapmayan hurda toplama merkezlerinin ise kapatılması gerektiğini ifade ediyorlar.