Hemssball'cılar Online Eğitim Aldı

Türkiye'nin ilk milli ve resmi spor branşı olan Hemsball 2022 yılının ilk ''Aday Hakem Gelişim Seminerini'' online olarak gerçekleştirdi.

Hemssball'cılar Online Eğitim Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde; 2011 yılında Murat Altınay tarafından bulunan ve geliştirilen daha sonra da 2013 yılında tescillenerek ülkemizin ilk milli ve resmi spor branşı olan Hemsball Federasyonu hakemlerine yönelik 2022 yılının ilk seminerini gerçekleştirdi.

Konuyla alakalı Hemsball İl Temsilcisi Ahmet Polat, seminer ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve aday hakemlere yönelik yılın ilk eğitiminin online olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Polat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Aday hakemlerimize yönelik yılın ilk semineri online olarak gerçekleştir. ‘’Aday Hakem Gelişim Semineri’’ 2. Başkanımız ve eğitmen Kaan Serter başkanlığında aday hakemlere kural bilgileri ve 2022 yılında da aktif olarak sürdürülecek olan ‘’Parahemsball’’ dalı ile ilgili de eğitim verildi. Online gerçekleşen ‘’Aday Hakem Gelişim Seminerine’’ aday hakemlerin il hakemi derecesine yükselmesi için zorunlu bir eğitim. Böylelikle ilki gerçekleşmiş oldu. Milli ve resmi spor branşımız olan Hemsball için federasyonumuz 2022 yılını Hemsball yılı olarak değerlendireceğiz. 2 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen hakemlik eğitim seminerine aday olan hakemlerimiz katıldı. Ayrıca; illerinde 10 il hakemi derecesine yükselen hakemlerin katılımı ile il temsilciliklerimiz İl hakem kurullarını oluşturmuş olacaklar. Bizlerde ilimizde antrenörlük ve hakemlik kursları açmak için müracaatları almaya devam ediyoruz. 25 katılım sayısını bulduğumda federasyon tarafından belirlenecek tarihte kurslarımızı açacağız. Şu an müracaat sayımız antrenörlerde 15, hakemlerde ise 19 kişiyi sağladık. Bizlerde 2022 yılındaki ilk büyük organize için hakemlerimiz, antrenörlerimiz ve de il hakem kurulumuzu oluşturan iller arasına girmek istiyoruz. Böylelikle bizlerde camiada yerimizi almış olacağız. Bu arada kurslarımızı bir ana evvel bitirip ilimizde ‘’Kurumlararası Hemsball Turnuvası’’ gerçekleştireceğiz. Büyük bir beklenti var ama şu kursları bir an evvel tamamlayıp artık bizde arenada var olduğumuzu göstermeliyiz. Çok sayıda spor severlerimiz var ve inanın biz Hemsball camiasında etkin olan iller arasında yerimizi muhakkak alacağız’’ dedi.

Polat, ayrıca kursların tamamlanmasının ardından oluşturulacak liglerde müsabakaların artık başlanacağını, bu zevkli ve eğlenceli sporun daha fazla ilgi gören branşlar arasında yer alacağını vurguladı. Federasyonun (3’ten 93’e) sloganıyla başlatılan çalışmalarında ‘’Parahemsball’’ ligi oluşturulduğunu ifade eden Polat, bu branşın artık engel tanımayan bir spor olma yolunda ilerlediğini ve Elazığ’ın bu başarı çıtasında yerini muhakkak alacağına inandığını vurguladı.

Hemssball'cılar Online Eğitim Aldı