Hemsball İl Temsilciliği'ne Polat atandı

Hemsball'un tasarımcısı ve Uluslararası Hemsball Federasyonu ilk ve mevcut başkanı Murat Altınay'ın 2011 yılında kızıyla oynarken keşfettiği ve daha sonra tasarladığı yerli ve milli bir spor olan Hemsball, 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından desteklenmiş olup, 2013 yılında da Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Resmi Spor Branşı'' olarak onaylandı.

Hemsball İl Temsilciliği'ne Polat atandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemsball’un tasarımcısı ve Uluslararası Hemsball Federasyonu ilk ve mevcut başkanı Murat Altınay’ın 2011 yılında kızıyla oynarken keşfettiği ve daha sonra tasarladığı yerli ve milli bir spor olan Hemsball, 2012  yılında Türkiye Cumhuriyeti Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından desteklenmiş olup, 2013 yılında da Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Resmi Spor Branşı’’ olarak onaylandı.
Adını, İngilizce ‘’Hand (El), Energy (Enerji), Move (Hareket-Hamle) ve Stability (Denge-İstikrar)’’ kelimelerinin baş harfleri olan "HEMS" ile top anlamına gelen "BALL" kelimesinin birleşiminden alan Hemsball, yaklaşık 900 antrenörü ve 250 hakemi ile yoluna büyük bir hız ile devam ediyor. Yapılan bilimsel çalışmalara göre Hemsball, özellikle çocuklarda refleks, denge, odaklanma ve dikkat gelişimi sağlayan çok önemli bir spor branşı. Her yer de rahatlıkla oynanabilmesi, bir spor salonuna ya da büyük bir alana ihtiyaç duymaması, hem performans hem rehabilitasyon hem de rekratif amaçlı oynanabilmesi hemsballı değerli kılıyor.
Hemsball’un gelişmesi ve yaygınlaşması için Uluslararası Hemsball Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ve Federasyon Başkanı onayı ile Elazığ İl Temsilciliğine Ahmet Polat atandı.