HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Çoban, Maden Rezervleri ile İlgili Açıklama Yaptı

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Maden ilçesinde bulunan maden rezervleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Çoban, Maden Rezervleri ile İlgili Açıklama Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Çoban, “Elazığ için tarihi bir dönüm noktası olan bu süreç öncelikle çok iyi yönetilmeli ve ilimiz açısından tarihi bir fırsat olan bu değerimiz elimizden kaçırılmamalıdır” dedi.

HAZARSAM Başkanı Çoban, “Sizlerin çok değerli çağrısı üzerine İlimizdeki STK’lar aksiyon alarak Maden ilçemizde MTA tarafından tespit edilen ve 04 Nisan 2022 tarihinde ihalesi yapılacak olan maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesiyle ilgili olarak Elazığ Girişim Grubu oluşturulmuş ve çalışmalarına start vermiştir. Elazığ için tarihi bir dönüm noktası olan bu süreç öncelikle çok iyi yönetilmeli ve ilimiz açısından tarihi bir fırsat olan bu değerimiz elimizden kaçırılmamalıdır. Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak bildiğiniz gibi ilimizin tüm kaynaklarının bu şehrin ekonomik zenginliği olarak halkımızın menfaatlerine kanalize edilmesi hep önceliğimiz olmuştur” ifadelerini kullandı.

Bilal Çoban, “Bu doğrultuda, 04 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan ihale şartlarının yeniden hazırlanması, adrese teslim bir ihale yapılmaması ve kamuoyunda oluşan bu algının değiştirilerek kamunun da zarar etmemesi sağlanmalıdır. Öncelikli olarak Sayın Vekillerimizin konuya çok daha büyük hassasiyetle yaklaşması ve bu konuyu devletimizin zirvesine taşıyarak Sayın Cumhurbaşkanımızı da bilgilendirmesi çok değerli olacaktır. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en zengin maden yataklarının bulunduğu bir sahanın çok düşük bir bedel ile ihaleye açılacak olması akıllara şaibe getirmekte ve kamu vicdanını rahatsız etmektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Çoban, “Elazığ sınırları içerisinde bulunan bu zengin Allah vergisinin yine bu şehrin ve bölge insanının müreffeh bir gelecek elde etmesi için seferber olan iş dünyamız ve STK’larımızın duruşu her türlü takdirin üzerindedir. Sağlanmış olan bu birlik ve beraberlik ile inanıyoruz ki, Elazığ halkı bu zenginliğin bir parçası olarak kenti topraklarındaki bu değeri kendisi işleyecektir. Bu düşüncelerle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak bu sürece tüm katkılarımızı vermeye devam edeceğiz. Sürecin ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.