Hazardağlı İlkokulu Bilmecesi

24 Ocak depremi sonrası ağır hasarlı görülmeyip geçtiğimiz aylara kadar eğitim ve öğretime devam eden Salim Hazardağlı İlkokulu'nun yapılan son değerlendirmelerle ağır hasarlı olduğu görülüp okulun boşaltılarak öğrencilerin Bahçelievler İlkokuluna nakledilmesi öğrenci ve velileri mağdur etmekle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ağır hasarlı binada iki yıl eğitim yapılmasına göz yumması tepkilere sebep oldu.

Hazardağlı İlkokulu Bilmecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşayan depremde çok sayıda okul ağır hasarlı hala gelmiş ve yıkılarak yerlerine yenisi inşa edilmişti.
Depremde ağır hasarlı görülen 23 okul yıkılarak yerine 41 okul yapılırken 27 okulun da güçlendirmesi yapılmıştı. 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok sayıda okul inşa edilirken hayırsever iş insanlarımız da çok sayıda okulu yaparak Milli Eğitim İl Müdürlüğüne teslim etmişti.

SALİM HAZARDAĞLI İLKOKULU MUAMMASI

Bahçelievler Mahallesinde Hazardağlı kavşağı mevkiinde bulunan arazisi ilimiz eski senatörlerinden Mehmet Salim Hazardağlı tarafından bağışlanan alanda kendi adıyla yapılarak uzun süreden beri hizmet veren ilkokul, 24 Ocak depreminden sonra eğitim ve öğretime devam etmişti.
Bu süre içerisinde herhangi bir ağır hasar raporu düzenlenmeyen okul için geçtiğimiz ayarlarda ağır hasar raporu düzelendi ve riskli olduğu için okul boşaltılarak öğrencileri Bahçelievler ilkokuluna nakledildi.

AĞIR HASRLI OKULDA EĞİTİM Mİ YAPILDI?

24 Ocak 2020 depreminden sonra iki süreyle eğitim ve öğretime devam eden Salim Hazardağlı İlkokulunun ağır hasarlı görülmeyip iki yıl eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettirmesine rağmen bir süre önce ağır hasarlı görülüp eğitim öğretim faaliyetinin devam ettiği bir süreçte barındırdığı riskler sebebiyle alelacele boşaltılması, öğrencilerin nasıl bir tehlikeyle yaşamak zorunda bırakıldığını ortaya koydu.
Ağır hasarlı binada eğitim yaptırılmasının ciddi bir ihmalkârlık ve basiretsizlik olduğunu ifade eden veliler, çocuklarının nasıl bir yönetim anlayışına emanet ettiklerini öğrenmenin şokunu yaşadıklarını dile getirdiler.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR, VELİLER ŞİKÂYETÇİ

Eğitim faaliyetlerinin geçtiğimiz aylara kadar devam ettiği Salim Hazardağlı İlkokulu öğrencilerinin ani bir kararla boşaltılması ve öğrencilerinin en yakın okul olan Bahçelievler ilkokuluna taşınması hem öğrencileri mağdur ettiği gibi velilerin de şikâyetlerine sebep oldu.

İKİLİ EĞİTİME GEÇİŞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihmalinin sorunu olan Hazardağlı İlkokulunun depremin üçüncü yılına kadar eğitim öğretim yapmasının ardından boşaltılarak Bahçelievler İlkokuluna nakledilmesi, her iki okulun öğrencileri ve velililerinin tepkisine sebep oldu.
Birkaç ay önceye kadar kendi okullarında  eğitim gören her iki okul öğrencilerinin, yeni uygulama ile sağlıklı bir eğitim-öğretim imkânı vermeyeceğine dikkat çeken veliler, bu uygulamanın eski Türkiye’yi anımsattığını ve bunun sebebinin de basiretsiz yöneticiler olduğunu dile getiriyorlar.

HAZARDAĞLI AİLESİ DURUMDAN RAHATSIZ

Geçmiş yıllarda okul yapımı için arsayı Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlayan Hazardağlı ailesi, bu alanın Milli Eğitim Müdürlük hizmet binası ya da okul dışında farklı bir bina yapma girişimlerinin olduğunu ifade ederek kendilerine gelen bu tür teklifleri kesinlikle kabul etmediklerini, merhum Salim Hazardağlı’nın vasiyetinin bu alanda yapılan bir okul ve çocuk sesleri olduğunu dile getirdiler.

SERVİSLER AKSIYOR

Bir binada iki okulun eğitim öğretim gördüğü Bahçelievler İlkokulunun fiziki kapasitesinin düşüklüğü kadar özellikle öğrenci servislerinin sorun ve sıkıntı yaşadıkları, servislerin öğrencileri derslere zamanında yetiştirme problemi yaşadıklarına dikkat çeken veliler, bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar.

YIKILIP YIKILMAYACAĞI BELLİ DEĞİL
Ağır hasarlı olduğu için yıkılıp yıkılmayacağı, yenisinin yapılması için ihale açılıp açılmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmek gereği duymayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki gösteren veliler, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in ilgisizliğinden de yakınıyorlar.
 Okulların problemleriyle yeterince ilgilenmeyip tüm işleri şube müdürlerine havale etmesi, karar verme sorumluluğunda olmayan şube müdürlerinin ise problemleri çözme noktasındaki yetersizlikleri sebebiyle milli eğitimdeki sorunların her gün arttığına ve çözümsüz hale geldiğine dikkat çeken veliler, İl Müdürü Yiğit’in şehrin eğitim ve başarısının yükseltilmesi adına da herhangi bir gayret ortaya koymadığını ifade ediyorlar.

PALU’YA GECİKMİŞ ZİYARET 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’in Elazığ da uzun süre görev yapmak yerine daha üst bir göreve atanma düşüncesi ile kalıcı ve uzun vadeli eğitim projelerini hayata geçirmek gibi bir derdi olmadığına dikkat çeken veliler, geçtiğimiz gün Palu İlçesinde iki öğrenci arasında çıkan bıçaklı kavga sebebiyle hayatını kaybeden öğrencinin vefatından sonra ilk defa Palu  ilçesine  gittiği öğrenildi. Bu ve benzeri tür olaylarda İl Müdürü Yiğit'in sorumluluk hissetmediği ifade ediyorlar.
İl Milli Eğitim Müdür Yiğit’in, bu tavrı ilçe halkı tarafından kınandığı gibi eğitim camiasını da üzmüş durumda.