Gürtürk'ten Kamu Çerçeve Protokolü ve Kök Maaş Değerlendirmesi

Aile Sosyal Hizmetler ve Sağlık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Deniz Gürtürk, Kamu Çerçeve Protokolü ve Kök Maaş hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gürtürk'ten Kamu Çerçeve Protokolü ve Kök Maaş Değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile Sosyal Hizmetler ve Sağlık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Deniz Gürtürk, Kamu Çerçeve Protokolü ve Kök Maaş hakkında değerlendirmelerde bulunarak ilgili bakanlıklardan sorunların çözümü noktasında talepte bulundu.
 

“KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜNDEN DOLAYI İŞÇİLERİMİZİN %5 ORANINDA KAYIPLARI OLUŞTU”

Aile Sosyal Hizmetler ve Sağlık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Deniz Gürtürk, Kamu Çerçeve protokolünden dolayı işçilerin %5 oaranında kayıplarının olduğunun altını çizerek; “Kamu Çerçeve protokolünden dolayı sözleşmeden faydalanan tüm işçi emekçi arkadaşlarımızın %5 oranında kayıpları oluşmuştur. Aynı problem bizlerin üyelerimizin bulunduğu 17. Sağlık iş kolunda çalışan Kamu Çerçeve Protokolün’ den faydalanan Sağlık Bakanlığı, Aile  Sosyal Hizmetler ve Üniversite Hastanelerinde çalışan  işçi emekçi kardeşlerimizi’ de kapsamaktadır. Kamu Çerçeve Protokolünden faydalan tüm işçiler 2023 yılının son 6 aylık sözleşme farklarında işçi brüt ücretlerine %15 ücret zammı alması ve bunun yıl içindeki enflasyon farkından düşülmesi sonucu geçen yıl açıklanan enflasyon farkı son 6 ay için 37.57 olmuştur bundan %15lik fark düşülerek 2024 ilk 6 ay zammı %10 eklenerek aşağıdaki tablo ortaya çıkmıştır. 37.57 -15 = 22.57 + %10luk 2024 İlk 6 ay zammı= 32.57. Yani enflasyon farkı 37.57 olurken Kamu Çerçeve Protokolün’ deki eksiklikten dolayı işçi emekçi kardeşlerimiz enflasyon farkının % 5 eksiğinde ücret zammı almışlardır. Ayrıca yetkili sendikaların sendikal aidat olarak tam brüt yevmiyede almaları devletimizi ve işçi kardeşlerimizi maddi olarak negatif yönde etkilemektedir. Maddi zorluk yaşayan ve sosyal haklarında düşüş olan İşçi emekçi kardeşlerimiz maddi zorlukların ve eksikliklerinin tamamlanması için; Cumhurbaşkanımızdan ücret zammı istemektedir. Sendikamızca gücümüzün yettiği kadar bizlerde istiyoruz fakat burada bir suçlu aranıyorsa işçi kardeşlerimize kayıpları yaşatan üstüne de sendikal aidatları yüksek tutan bu sözleşmeyi imzalayan kişilerdir düşüncesindeyim” dedi.

“ÇALIŞMA VE MALİYE BAKANLIKLARI KÖK MAAŞ HAKKINDA ACİLEN BİR ÇALIŞMA YAPMALI”

Aile Sosyal Hizmetler ve Sağlık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Deniz Gürtürk, işçi emeklilerine 6 ayda bir yapılan zammın, kök maaş ücretlerinin güncellenmemesinden kaynaklı olarak işçi emeklilerinin mağduriyet yaşadığını belirtti. Gürtürk; “Daha önceki açıklamalarımızda’ da belirtiğimiz gibi 6 ayda bir işçi emeklilerine gelen enflasyon farkları kök maaş ücretleri güncellenmediği için en az 7.500 TL alan işçi emeklilerinde mağduriyete yol açmaktadır. Şu an bile bizlere Kök maaşı düşük olan işçi emeklilerimiz gelip soruyorlar benim maaşım 7.500 neden % 37.57 işçi emekli farkından yararlanamıyoruz diyerek sitemlerini belirtiyorlar.  Bu konu hakkında Çalışma ve Maliye bakanlıklarının kök maaş hakkında acilen bir çalışma yapmaları gerektiğini tüm açıklamalarımızda belirtmiştik hala hazırda bir çalışma yapıldığı duyumlarını basın organlarından almaktayız inşallah bu konu hakkında dosyalar Sayın Cumhurbaşkanımıza acil olarak ulaştırılır ve gerekli işlemler halledilerek işçi emeklilerimize emekli maaşları hakkında iyileştirilme ve bir can suyu oluşturulur” ifadelerini kullandı.