Güçlü Aday Arayışları

14 Mayıs seçimlerine 3 ay gibi kısa bir süre kala partilerin çalışmaları hız kazandı. Seçimlerden en iyi sonucu almak isteyen partilerin yeni, yıpranmamış ve kamuoyunda karşılığı olan güçlü isim arayışları devam ediyor.

Güçlü Aday Arayışları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine üç ay gibi kısa bir süre kaldı. Partilerin genel merkezleri yanında il teşkilatları da başta sandık gözlemcileri olmak üzere çalışmalarını yürütüyorlar.

SAHA ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Elazığ’da en iyi sonucu alarak daha fazla milletvekili çıkarmak amacıyla çalışmalarını yürüten siyasi partiler, tüm ana kademe teşkilatlarıyla saha çalışması yapıyor.
İl, ilçe, kadın ve gençlik kollarıyla her kesime ve şehrin her köşesine ulaşıp seçmenlere mesajlarını ulaştırmaya çalışan partiler, bu çalışmalarının sonucunu sandığa yansıtmak istiyor.

VATANDAŞ LİSTEYE ODAKLANDI 

Siyasi partilerin saha çalışmalarındaki gayret ve çalışmaları devam ederken, vatandaşlar da partilerin söylemlerinden ziyade listeye odaklanmış durumda.
Geçmiş seçimlerde daha çok parti ve lider etrafında şekillenen seçmen davranışlarının bu seçimlerde tamamen liste ve isim üzerinden gerçekleşeceğine vurgu yapan siyasi gözlemciler, partilerin de bu gerçeği yaptıkları anketlerle gördüklerini ve listelerini halkın beklentileri yönünde oluşturma yönünde çalışma yürüttükleri ifade ediyorlar.

AK PARTİ TİTİZ ÇALIŞIYOR

Son yirmi yıl içinde yapılan seçimlerde ilimizden bazen tulum bazen de en çok milletvekilini çıkartan Ak Parti, bu üstünlüğünü korumak için liste konusunda titiz çalışıyor.
Ak Parti Genel Merkezi seçmenin beklentilerine karşılık gelecek, tabanda ve şehirde sevilen, her kesimin takdirini almış, yıpranmamış yeni yüzleri listesinden aday göstermeye hazırlanıyor. 
Ak Parti, bölgesel oyları da dikkate alarak hem bölgesini hem de merkez oyları alabilecek listeye girince partiye yeni bir güç ve heyecan verecek isimler üzerinde çalışmalar yürütüyor.

KİMLER ÖNE ÇIKIYOR?

Ak Parti listesinde öne çıkan çok sayıda isim var. Mevcut milletvekillerinin yeniden listede olma gibi bir gayret ve düşünceleri var ama bu olmadığı takdirde çok da tepkili olmayacakları, Erdoğan ve Ak Parti’nin zaferi için canla başla çalışacakları biliniyor.
Bugünlerde sıklıkla medyada yer alan, siyasi çalışmalarla birlikle Ak Parti Hükümetlerinin bugüne kadar hayata geçirdiği projeleri tanıtan ve halkın içinde olan milletvekilleri yerine çok da öne çıkmayan başka bir milletvekilinin listeye girme ihtimalinin daha yüksek olduğu ifade ediliyor. 
Ak Parti’de ciddi bir oy potansiyeline sahip Palu ve çevresinin oyuyla birlikte merkezi de kucaklayacak çok sayıda isim var. 
Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar,  Mücahit Yanılmaz, Ramazan Gürgöze, Veysel Demirci,Av.Cengiz Gülaç, Selahattin Özsoy, Haydar Evliyaoğlu, Prof. Kutbettin Demirdağ, Mehmet Hadi Tunç gibi güçlü isimlerin yer aldığı bu bölgede, özellikle iki ismin ciddi bir ağırlığı hem genel merkezde hem de ilde hissediliyor.
Ak Parti, şehir merkezi yanında özellikle Baskil ve diğer batı ilçelerimizi kuşatacak bir ismi de listesinde yer vermeyi planlıyor. Bu konuda iki isim öne çıkıyor Prof. Yasemin Açık ve Mehmet Şahin Duman…
Geçmişten bugüne Ak Parti’de siyaset yapan, her defasında aday olan ancak temayül yoklamalarında en yüksek oy alan isimlerden olduğu halde belirli bir lobinin kara propagandası sebebiyle listeye giremeyen Açık, kendisine değişik partilerden gelen teklifleri geri çevirerek Ak Parti’de kalmayı tercih etmiş ve bu yönüyle samimiyetini ve vefasını gösterdiği ifade ediliyor.
Geçmiş tüm seçimlerde Ak Parti’nin özellikle medya alanında önemli yükünü almış ve katkı sunmuş olan Açık’ın hem Baskil bölgesi hem de şehir merkezi yanında diğer tüm ilçelerden de oy alabilme özelliği dolayısıyla listeyi güçlü kılacağı ifade ediliyor.
Mehmet Şahin Duman, bürokratik tecrübesi, gençliği ve girişimciyi ile öne çıkan, proje merkezli stratejilerle ilimizin öteden beri yaşadığı problemlere yönelik hazırlayacağı ve sonuçlandıracağı projeler ile şehrimiz için önemli bir avantaj olarak görülüyor.
Ak Parti’nin bu seçimlerde listesinde yer vermeyi planladığı bölgelerden biri de MASSAD derneğinin kapsadığı Maden, Sivrice,  Alacakaya, Arıcak ilçeleri. 1950 yılından bugüne Suphi Ergene dışında milletvekili çıkartamayan bu bölgenin ciddi bir oy potansiyeli var. Bu bölgeden de hem bu yöreyi hem de merkezi kuşatacak bir isim öne çıkıyor. Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Erol keleş.
Prof. Keleş hem mesleği, hem görevindeki başarıları hem de insani ilişkileri sebebiyle birçok kesimin takdirini, sevgisini kazanmış bir isim. 
Bölgenin oylarıyla yola çıkan Mehmet Karacadağ’ın bindirme kıtalarla ve amatörce yapılan abartılı program ve tanıtımları hem ters tepiyor hem de merkezde ciddi bir potansiyeli harekete geçirecek bir nitelik ve siyasi heyecan oluşturmuyor. 

MERKEZDE KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Elazığ merkez oyların yoğunlaşacağı milletvekili adayını belirlemek için de Ak Parti çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda öne çıkanlar ise genelde üst düzey bürokratlar oluyor.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım , Savunma Sanayi Başkanı Prof. İsmail Demir, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Elazığ Belediyesi eski Başkanı Süleyman Selmanoğlu,  TDDY Genel Müdür Yardımcısı Turgay Gökdemir, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Hadi TURUS, Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinççi, Ak Parti eski gençlik kolları başkanı Ali Dursun Er, Ak parti eski gençlik kolları başkanı ve eski MKYK üyesi  İş İnsanı Hasan Murat Öz, Av. Aziz Dinç, listede olma ihtimali yüksek isimler arasında bulunuyor.

MHP DE SON DURUM

İlimizde bir milletvekili çıkarma gücü ve potansiyeline sahip MHP, 2018 seçimlerinde ilk açıklamalarda bir milletvekili çıkardığı bildirilmiş, ancak yurtdışı oylarıyla milletvekilliğini Ak Parti’ye kaptırmıştı.
MHP; geçmişte kıl payı kaybettiği milletvekilliğini geri almak için ciddi bir çalışma yapıyor. MHP’de adaylığını resmen açıklayan Hasan Tunç, Yunus Genç’in dışında Vedat Demirbağ’ın da seçim takvimi açıklandığında kamu görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.
MHP’de Semih Işıkver, Oğuzhan Demir, Prof. Bilal Çoban, Prof. Ahmet Bedri Özer, Sami Selen, Turan Yıldız, Metin Akgün, Prof. Orhan Özbey, Bedri Bora Ertem’in aday adayı olacağı ifade ediliyor. 

İYİ PARTİ’YE YOĞUN İLGİ

Seçimlerde Ak Parti’den sonra en yoğun milletvekili aday adaylığı müracaatının yaşandığı parti olarak İyi Parti görülüyor.
Her ne kadar bugüne kadar dirayetli bir yönetim oluşmaması sebebiyle parti içi problemler ve istifalar yaşansa da teşkilatçılığı ile öne çıkan Av. İrfan Sönmez, partiyi ayakta tutacak  adımlar atıyor.
Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın görevlerinden istifası sonrası, Elazığ listesinden aday gösterileceğine dair kulis bilgileri olmakla birlikte, Genel Başkan Akşener’in Paçacı ile danışıklı bir şekilde bu kararı aldıkları, Paçacı’nın bu süreçte bilinçli geri çekilip, olası millet ittifakında Bakan yapılacağı ifade ediliyor.
Bu partide öne çıkan isimler ise şunlar: Cahit Kıraç, Av. İrfan Sönmez, Yüksel Ercan, Abdurrahman Bulut, Mustafa Gül, Prof. Dr. Mustafa Kemal Atikeler,  Selahattin Çobanoğlu, Av. Veysel Esen, Fırat Ataşsalar.

CHP’DE EROL AĞIRLIĞI

CHP Elazığ teşkilatı mahalle gezilerini sürdürüyor ve teşkilatları sürekli halkla buluşuyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yakın mesai yürüten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, listenin ilk sırasında yer alıyor. Uyguladığı kuşatıcı siyaset ve olumlu muhalefet anlayışı ile CHP’nin mevcut oyunu katbekat artıran Erol’un ittifak olmasa bile rahatlıkla milletvekili seçilebilecek oya ulaşması bekleniyor.
CHP İstanbul eski milletvekili hemşerimiz Ali Özcan, önseçim yapılması halinde aday adayı olacağını, bu yapılmadığı takdirde bağımsız aday olacağını ifade etse de tabandan desek bulamadığı için bu düşüncesini hayata geçiremeyeceği ifade ediliyor. 

DİĞER PARTİLERDE SON DURUM

Millet ittifakına üye Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti’de herhangi bir heyecan gözükmekken, bu partilere verilen kontenjanların ilimizde kullanılması düşünülmüyor. Saadet Partisi’nin böyle bir beklentisi olmakla birlikte CHP’nin buna sıcak bakmadığı, bu parti seçmeninin Saadet adayına oy vermeyeceği ve tepki göstereceği için böylesi bir planlama yapılmıyor.
Seçimlere ittifaksız gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi’nin, Cumhur ittifakı içerinde dahil edilmesi ile ilgili çalışmalar her iki kanatta da görülüyor. HÜDAPAR ile de görüşen Ak Parti, bu iki parti ile ittifakını genişletirse YRP’ye Elazığ’dan bir milletvekili kontenjanı verebilir.
Listenin seçilebilecek bir yerinden aday gösterilecek YRP’li ismin kim olacağına dair değişik görüşler olmakla birlikte MKYK üyeleri Mehmet Gül ile Av. İbrahim Gök’ün ismi öne çıkıyor.Elazığ'da  azımsanmayacak bir tabanı olan HDP'nin sürpriz bir adayla vekil çıkarma ihtimali devam ediyor.