Gençlik Merkezleri Ve Genç Ofisler Elazığ'a Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Elazığ Gençlik Merkezleri 2024 yılında toplam 20 branş ile çocuklara ve gençlere hizmet vermeye devam ediyor.

Gençlik Merkezleri Ve Genç Ofisler Elazığ'a Hizmet Vermeye Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Elazığ Gençlik Merkezleri özellikle çocukların ve gençlerin hafta sonu ve 15 tatili ve Yaz tatilini olmak üzere tatillerini ve boş saatlerini verimli geçirmeleri adına hizmetlerini sürdürüyor.

Elazığ Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı şehrimizde; Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi, Palu Gençlik Merkezi, Yazıkonak Gençlik Merkezi, Akçakiraz Gençlik Merkezi, Kovancılar Gençlik Merkezi ve olmak üzere merkez, ilçe ve beldelerde toplam 5 adet Gençlik Merkezi faaliyet göstermekte.

Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi; Gitar, Keman, Piyano, Bendir, Bağlama, Resim, Bilgisayar Programlama, Ardunio, Robotik Kodlama, 3D Printer, Halk Oyunu, Okçuluk, Ahşap Oyma, İngilizce, Matematik, Sosyal Uyum, Canlılar Dünyası, Zeka Oyunları, Ses Eğitimi, İşaret Dili ve Deneyap Atölyesi ile öğrencilerini ağırlıyor.

Aynı Zamanda Deneyap Atölyesi ile 2023 yılında TEKNOFEST’e katılan Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi TEKNOFEST 2023 Sağlıkta Yapay Zeka yarışmalarında 2 proje ile Türkiye finaline kaldı, Eğitim Teknolojileri kategorisinde ise ortaokul düzeyinde AkılUS-Dil takımı finale yükselerek ilimize ve ülkemize başarı kazandırdı.

Gençlik Merkezleri dışında; Fırat Üniversitesi, Atatürk Stadyumu ve Gençlik Spor’a bağlı bulunan tüm yurtlarda bulunan Genç Ofislerde de hem ilimizin hem de farklı illerden Üniversite eğitimi için gelerek yurtlarda kalan tüm gençlere hizmet veriliyor.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik ve Spor ailesi olarak tüm ekibimizle tüm personelimizle Gençlik Hizmetleri olarak gençlerimize çocuklarımıza ve değerli Elazığ halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımız gençlerimiz buralardan çok büyük kazanımlar elde ediyorlar. 40 Uzman eğitmen ile 20 branşta yaş gruplarına göre ayrılarak toplam 135 grup ile 2000 öğrenciye kurs veriyoruz. Ayrıca Gençlik Merkezlerimiz olarak birçok branşta çocuklarımıza ve gençlerimize zaman ve tatil fark etmeden hizmet veriyoruz. Aynı zamanda 2023 yılında ilçe ve beldelerimizi de açılışlarını gerçekleştirerek Gençlik Merkezlerine kavuşturmanın gururunu yaşadık” ifadelerini kullandı.