Gençler, Kariyerlerini Arıyor

Öğrencilere, iş dünyasının önemli markaları ve isimleriyle buluşma fırsatı sağlayıp kariyer bilincini oluşturmak, onlara yeni bir bakış açısı kazandırıp staj için doğru tercihler yapmasını sağlamak ve kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Güneydoğu Kariyer Fuarı başladı.

Gençler, Kariyerlerini Arıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi, her alanda ortaya koyduğu başarı zincirlerine her gün bir yenisini eklemeye devam ediyor.
 

BİLİMSEL BAŞARILAR
Fırat Üniversitesi, son yıllarda akademik başarılar yanında bünyesine kattığı yeni hizmet binaları, fakülteler ve sosyal çalışmalarla adından sıklıkla söz ettirmekle birlikte, öğrencilerini hayata hazırlamaya yönelik projeleriyle de göz dolduruyor.

Öğrencilerini mezun etmekle kalmayan Fırat Üniversitesi, onların iş ve meslek hayatlarına atılmalarını sağlamak ve bu konuda kendilerine yol gösterip ışık tutacak etkinlikler düzenleyerek, gençleri geleceğe hazırlıyor.
Bu amaçla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı'na binlerce öğrenci akın etti. 

11 ÜNİVERSİTE KATILIYOR 
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı;  Batman, Bingöl, Dicle, Hakkâri, İnönü, Malatya Turgut Özal, Mardin Artuklu, Munzur, Siirt ve Şırnak Üniversiteleri olmak üzere 10 paydaş Üniversite ile  Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. 

YÜZLERCE STANT KURULDU
Öğrenci ve mezunları,  kamu ile işverenlerle buluşturmak amacıyla düzenlenen fuarda yüzlerce stant kuruldu. Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonunda iki gün sürecek olan fuara akın eden binlerce öğrenci ise hayallerini gerçekleştirmek için yetkililerden bilgiler alarak başvurular yaptı.

ABBASOĞLU: “GENÇLER, FUARDA GELECEĞİNE YÖN ÇİZİYOR”
Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı’nın Elazığ’da düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Elazığ Vali Vekili Abdulkerem Abbasoğlu, “Fırat Üniversitesi koordinesi sağlanan, 10 paydaş üniversitemizle beraber kariyer fuarını gerçekleştirmekten şehrimiz adına büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Değerli öğrencilerimize fuar alanında tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, özel sektör temsilcilerimizle beraber staj imkânı, iş olanağı sağlanıyor. Gençlerin yön çizmesi anlamında yapılması gerekenlerle ilgili uzman bir ekip ile beraber 2 gün boyunca ağırlayacağız” dedi.

 ŞERİFOĞULLARI: “GENÇLERİMİZE SAĞLAYACAĞIMIZ KATKI, GELECEĞİMİZE YATIRIMDIR”
 Öğrencilere ve gençlere yönelik projelere çok önem veren, pandemi döneminde uzaktan eğitime katılmaları amacıyla imkânı olmayan öğrencimize binlerce tablet dağıtan, gençlere internet paketleri hediye eden ve şehrin geneline yayılmış çok sayıda  spor ve yaşam merkezleri ile semt kütüphanelerini gençlerin hizmetine sunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, üniversite öğrencileri için fuarın büyük bir imkan olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Şehrimiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin ‘Yetenek Her Yerde’ sloganı ile başlatmış olduğu Kariyer Günlerine ev sahipliği yapıyor. İlimizin marka değeri olan Fırat Üniversitemizin ev sahipliğinde 10 paydaş üniversite ile birlikte öğrencilerimizin kamu kurumları ve özel sektör temsilcileriyle buluşturuyoruz. Bugünlerimiz ve yarınlarımız olan gençlerimiz için sağlayacağımız her katkı geleceğimiz adına atılmış önemli adımlardır” 
PROF.GÖKTAŞ: “ÖĞRENCİLERİMİZE MEZUN OLDUKTAN SONRA DA SAHİP ÇIKIYORUZ”
18 fakültesi, 3 yüksekokulu, 4 enstitüsü,9 meslek yüksek okulu ile “Araştırma Üniversitesi” olmayı başarmış olan Fırat Üniversitesinin, eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerinin her aşamasın öğrencilerine kariyer planlama, staj yeri ve iş bulma, danışmanlık gibi konularda hizmet sunduğunu ifade eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin, iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurarak, kariyer odaklı etkinliklere önem verdiğine dikkat çekti.
Gelişen dünya fırsatlarla dolu olmasına rağmen bu fırsatları yakalamanın ve doğru bir şekilde değerlendirmenin zor olduğu bir dönemi yaşadıklarını dile getiren Prof. Göktaş, “Böyle bir dönemde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, hem öğrenim hayatları devam eden öğrencilerimizin hem de mezunlarımıza sahip çıkmak için büyük bir görevi üstlenmiştir. İnsan kaynakları ofisi bünyesinde geliştirdikleri kariyer platformu ile gençlerimize gelecekleriyle ilgili kariyer planları oluşturmalarına staj ve iş yeri bulmaların rehberlik etmektedir” şeklinde konuştu.