Fırat Üniversitesi'nde Hemşirelik Haftası Kutlandı

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Fırat Üniversitesi'nde Hemşirelik Haftası Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Bahaeddin ÖGEL Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze KIRKIL’ın, akademisyenler, hemşireler ve hemşirelik öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze KIRKIL, hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. KIRKIL, “sadece hastalar değil sizin ilgi alanınız, sağlıklı insanların sağlığını korumasında da görev alıyorsunuz. Toplumla ilgili her türlü sağlık olayında afetlerde özellikle ön saflarda yer aldığınızı biliyorum. Geçen seneki depremde ülkemizin her yerindeki hemşireler gönüllü olarak en ön safta yer alarak yaraları sarmaya çalıştılar” dedi.

Uluslararası Hemşirelik Konseyi’nin bu yılki temasının Bakımın Ekonomik Gücü olduğunu belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Soylar ise oluşturulan bu tema ile dikkat çekilmeye çalışılan noktanın sadece hemşirelerin sağlığa yaptığı katkı değil aynı zamanda hizmetleri sunarken sağlık ekonomisine ve sosyal açıdan yaptıkları katkılara da dikkat çekmek olduğunu vurguladı.

 Etkinlik kapsamında ayrıca Hemşirelik Eğitiminin Sağlık Maliyetine Etkisi, Etkin Bakımda Klinik Karar verme Süreçleri, Hemşirelerin Bakım Rolünün Sağlık Ekonomisinde Önemi, Sahadan Uygulama Örneği gibi konularda alanında uzman isimler tarafından sunumlar yapıldı.