Firat Üniversitesi'nde Halk Oyunlari Gösterisi Gerçekleştirildi

Fırat Üniversitesi'nde öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve Elazığ yöresel halk oyunlarını il dışından gelen öğrencilere tanıtmak amacıyla halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Firat Üniversitesi'nde Halk Oyunlari Gösterisi Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs nedeniyle uzun bir süredir kampüsten uzak kalan öğrenciler için Fırat Üniversitesi çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 
Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından geçtiğimiz hafta “Kampüste Nota Sesleri” etkinliği başlatılmıştı. “Kampüste Nota Sesleri” etkinliğinin yanı sıra Fırat Üniversitesi, il dışından gelen yaklaşık 25 bin öğrenciye Elazığ kültürünü, musikisini ve yöresel halk oyunlarını tanıtmak amacıyla bu hafta da halk oyunları gösteri gerçekleştirdi. 
Fırat Üniversitesi Kültür Park’ta gerçekleştirilen etkinliğe; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar ve öğrenciler katıldı. Halk oyunları gösterisinde öğrenciler gönüllerince eğlenirken etkinlikler nedeniyle Fırat Üniversitesi’ne teşekkür ettiler. 
Gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Öğrencilerimiz koronavirüs nedeniyle yaklaşık 1,5 senedir, kampüsten uzaktalardı. Şimdi yüz yüze eğitim başlayınca, hem öğrencilerimize moral ve motivasyon vermek hem de Elazığ dışından gelen öğrencilerimizin uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla zaman zaman böyle etkinlikler düzenliyoruz. Geçen hafta da bu şekilde bir etkinliğimiz vardı. Bu hafta da Elazığ’ın yöresel oyunlarını arkadaşlarımız sergilemiş oldular. Bu vesileyle özellikle il dışından gelen öğrencilerimize Elazığ’ın kültürünü de tanıtmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimizin sınavlarından önce ve sonra onları rahatlatacak sosyal etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.